Care este rezoluția ecranului iPhone-ului sau iPad-ului meu?

Care este rezoluția ecranului iPhone-ului sau iPad-ului meu?

iPhone-urile și iPad-urile sunt bine cunoscute pentru ecranele lor luminoase și frumoase. Ecranele acestora sunt unul dintre cele mai importante motive pentru care utilizatorii plac aceste dispozitive. Te-ai întrebat vreodată ce rezoluție are iPhone-ul sau iPad-ul tău? Cât de mulți pixeli sunt pe ecranul pe care îl privești, de arată atât de bine? Dacă vrei să afli care este rezoluția ecranului iPhone-ului sau iPad-ului tău, citește mai departe. În acest articol îți vom arăta câteva modalități de a găsi această informație:

Reclamă

1. Cum afli ce rezoluție are ecranul iPhone-ului sau iPad-ului tău, în funcție de seria modelului său

Nu poți vedea valorile rezoluției ecranului direct în Setările iPhone-ului sau iPad-ului. Cu toate acestea, există și alte modalități de a descoperi această informație, iar una dintre ele este de a verifica numărul de model al dispozitivului tău și de a îi verifica caracteristicile tehnice. Dacă nu știi ce model de iPhone ai, ar trebui să citești acest ghid mai întâi: Ce model de iPhone am?

După ce știi ce model de iPhone sau iPad ai, caută-i rezoluția în următoarea listă:

 • iPhone XS Max: rezoluție 1242 x 2688
 • iPhone XR: rezoluție 828 x 1792
 • iPhone XS, iPhone X: 1125 x 2436
 • iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus: 1080 x 1920
 • iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6: 750 x 1334
 • iPhone SE, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 5: 640 x 1136
 • iPhone 4s, iPhone 4: 640 x 960
 • iPhone 3GS, 3G, 2G: 320 x 480
 • iPad Pro 12,9 inci (generația 2), iPad Pro (12,9 inci): 2048 x 2732
 • iPad Pro 10,5 inci: 2224 x 1668
 • iPad Pro (9,7 inci), iPad Air 2, iPad Mini 4: 1536 x 2048
Măsurarea dimensiunii ecranului unui iPhone SE :)
Măsurarea dimensiunii ecranului unui iPhone SE 🙂

Dacă vrei să afli mai multe despre rezoluțiile ecranelor de pe iPhone-uri și iPad-uri, acest articol de la Apple ți-ar putea fi util: iOS Device Display Summary. Din păcate, este disponibil doar în limba engleză.

Reclamă

De asemenea, poți găsi sau verifica ce rezoluție are iPhone-ul sau iPad-ul tău cu ajutorul unor aplicații care îți arată detalii despre sistem. Poți găsi câteva astfel de aplicații în App Store. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele sunt fie vechi, fie slab dezvoltate, iar informațiile pe care le prezintă sunt de multe ori inexacte. Pentru a te ajuta, am căutat în App Store pentru a găsi cele mai bune aplicații de acest tip și am ajuns la o listă scurtă de numai două. Iată care sunt aplicațiile gratuite pe care le-am găsit, care îți pot arăta rezoluția ecranului iPhone-ului sau iPad-ului tău:

2. Cum afli rezoluția ecranului iPhone-ului sau iPad-ului tău, cu aplicația ActMonitor

ActMonitor este o aplicație care îți arată informații de sistem despre iPhone-ul sau iPad-ul tău și care îți permite și să le compari cu cele ale altor dispozitive create de Apple. Instaleaz-o, deschide-o și mergi la Tech Specs (Specificații tehnice). Acolo vei găsi o listă cu toate caracteristicile iPhone-ului sau iPad-ului tău, inclusiv rezoluția ecranului, în secțiunea Display (Ecran).

Rezoluția ecranului unui iPhone afișată de ActMonitor
Rezoluția ecranului unui iPhone afișată de ActMonitor

3. Cum afli ce rezoluție are ecranul iPhone-ului sau iPad-ului tău, cu aplicația Lirum Device Info Lite

Lirum Device Info Lite este o aplicație care colectează și îți oferă informații despre iPhone-ul sau iPad-ul tău și îi monitorizează performanțele. Pe lângă graficele de procesor, memorie sau de utilizare a bateriei, îți poate spune și ce rezoluție are ecranul. Pentru a găsi această informație, deschide meniul aplicației și navighează la This Device (Acest dispozitiv) -> Display (Afișare). Acesta este locul unde găsești rezoluția iPhone-ului sau iPad-ului tău.

Rezoluția ecranului unui iPhone afișată de Lirum Device Info Lite
Rezoluția ecranului unui iPhone afișată de Lirum Device Info Lite

Știi și alte modalități de a afla ce rezoluție are un iPhone sau iPad?

Acestea sunt metodele pe care le cunoaștem pentru a afla această informație. Din păcate, niciuna nu este la fel de ușor cum ar fi putut fi verificarea aplicației Setări. Sperăm că Apple va adăuga acest detaliu în viitoarele versiuni de iOS. Ai vreun sfat sau truc pentru a afla ce rezoluție are un iPhone sau iPad, pe care să îl împărtășești cu noi? Dacă da, ori dacă ai întrebări, scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Ghiduri Hardware și sunete iOS