Câte taste apeși și câte clicuri de mouse faci pe zi?

Câte taste apeși și câte clicuri de mouse faci pe zi?

Ai nevoie să afli câte taste apeși pe tastatura calculatorului tău, într-o zi? Dar câte apăsări de buton realizezi pe mouse-ul tău? Vrei statistici detaliate despre cum folosești dispozitivele de intrare de comenzi și date pe calculatorul tău? Din fericire, există o aplicație care te poate ajuta, numită WhatPulse, care merge pe orice calculator cu Windows, Linux sau Mac OS X. Cu ajutorul ei poți colecta datele de care ai nevoie pentru a răspunde la aceste întrebări și nu numai. Iată cum funcționează și cum se folosește pentru a învăța mai multe despre cum îți folosești calculatorul:

Reclamă

Pasul 1: Descarcă, instalează și înregistrează-ți un cont WhatPulse

Primul pas este să mergi la saitul WhatPulse și să descarci aplicația. Este gratuită dar include și câteva facilităti premium, cum ar fi un portal web unde poți vedea rapoarte avansate. Dacă vrei să afli mai multe despre facilitățile premium și diferența între serviciul gratuit și cel cu plată, mergi la această pagină: WhatPulse Premium Services. Pentru acest tutorial, am folosit doar facilitățile gratuite și majoritatea utilizatorilor nu vor avea nevoie de altceva.

După ce ai descărcat aplicația, instaleaz-o și crează-ți un cont pe saitul aplicației, pe care-l vei folosi pentru a porni și folosi aplicația.

WhatPulse, Windows, clicuri, taste
WhatPulse, Windows, clicuri, taste

Pasul 2: Folosește-ți calculatorul în mod normal, câteva zile la rând

Următorul pas este să-ți folosești calculatorul în mod obișnuit, câteva zile la rând, până se adună suficient de multe date utile despre tine și tendințele tale de utilizare. Dacă te uiți doar la datele existente după 24 sau 48 de ore, nu vei avea o poză realistă a cum îți folosești cu adevărat calculatorul, în mod obișnuit. Îți recomandăm să aștepți cel puțin o săptămână de utilizare până să tragi concluzii despre obiceiurile tale de utilizare a tastaturii și al mouse-ului.

Pasul 3: Învață câte taste ai apăsat într-o zi și ce taste apeși cel mai des

După câteva zile de utilizare, deschide aplicația WhatPulse și mergi la fila Input. Acolo vei găsi statistici despre câte taste ai apăsat și o hartă a tastelor apăsate. În partea de jos a ferestrei găsești informații despre câte taste apeși în medie, pe zi, recorduri personale de utilizare, ș.a.m.d.

WhatPulse, Windows, clicuri, taste
WhatPulse, Windows, clicuri, taste

Dacă apeși pe acest câmp de informații, se deschide o nouă fereastră cu și mai multe informații. Eu am aflat că, în medie, am apăsat 11698 de taste pe zi.

Reclamă

De asemenea, poți vedea o listă cu tastele apăsate, în ordinea descrescătoare a numărului de apăsări. De exemplu, după o lună de utilizare, eu am aflat că tastele pe care le apăs cel mai des sunt Spațiu, E, A și Backspace. Tasta apăsată cel mai puțin (adică doar o dată), este tasta F9.

WhatPulse, Windows, clicuri, taste
WhatPulse, Windows, clicuri, taste

Pasul 4: Află cât de multe clicuri faci cu mouse-ul pe calculator, într-o zi, și unde dai clic cel mai frecvent

În fila Input , poți afla și cum îți folosești mouse-ul. Folosește săgețile din această fila pentru a naviga între statisticile disponibile, până ajungi la Mouse Heatmap. Această hartă îți arată unde dai clic cel mai mult pe ecran. Am aflat despre mine că modul în care folosesc mouse-ul variază foarte mult între zilele în care doar lucrez la calculator și cele în care mă joc.

WhatPulse, Windows, clicuri, taste
WhatPulse, Windows, clicuri, taste

De asemenea, poți vedea date despre apăsările de pe fiecare buton al mouse-ului. Astfel, poți vedea ce butoane apeși cel mai mult pe mouse. În mod evident, clic stânga este cel mai apăsat buton.

WhatPulse, Windows, clicuri, taste
WhatPulse, Windows, clicuri, taste

În josul ferestrei aplicației este și un câmp cu informații care îți arată câte apasări de buton faci pe mouse-ul tău, în medie, zilnic, ce recorduri personale ai și alte date asemănătoare. Poți afla toate informațiile disponibile despre trend-uri, dând clic pe acest câmp. Se deschide o nouă fereastră de unde eu am aflat că, în medie, eu fac 7985 de clicuri pe zi. Cea mai productivă zi în utilizarea mouse-ului este Duminica deoarece atunci tind să mă joc pe calculator. În zilele când mă joc pe calculator, dau aproximativ 48955 de clicuri în loc de media de 7985. O diferență uriașă.

Pasul 5: Află alte date interesante despre tine

WhatPulse este o aplicație care ne oferă foarte multe date utile. Navighează prin toate rapoartele sale și află lucruri cum ar fi:

  • Aplicațiile în care tastezi cel mai mult
  • Aplicațiile în care dai cele mai multe clicuri
  • Combinațiile de taste pe care le apeși cel mai frecvent. De exemplu, eu apăs des combinația Shift+Space. Știe cineva ce face aceasta combinație de taste în Windows?

Alte date la care ai acces în mod gratuit sunt:

  • Câte date sunt transferate prin fiecare interfață de rețea
  • Câtă lățime de bandă folosește calculatorul tău
  • Statistici despre cât timp a fost pornit calculatorul, de câte ori a fost repornit, ș.a.m.d.

Încearcă WhatPulse și spune-ne ce crezi despre această aplicație

Ne place foarte mult aplicația WhatPulse și îți recomandăm să o folosești, dacă vrei să afli despre cum tastezi și cum dai clic pe calculatorul tău. Încearc-o și spune-ne cum îți place, folosind formularul de comentarii de mai jos!

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows