Caută manual actualizări pentru aplicațiile din Microsoft Store (Windows 10 și Windows 8.1)

În Windows 10 și Windows 8.1, Magazinul Microsoft se ocupă singur de actualizarea automată a aplicațiilor. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aplicațiile tale sunt actualizate foarte rapid. Ca întotdeauna, atunci când lucrezi cu actualizări, există o întârziere între momentul în care sunt oferite actualizările și momentul în care sunt instalate pe PC-ul sau dispozitivul tău. Windows îți dă și opțiunea de a forța o verificare manuală a actualizărilor disponibile pentru aplicații, astfel încât să le instalezi rapid. Iată cum cauți manual după actualizări pentru aplicații, în Magazinul Microsoft:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10 și Windows 8.1. Prima parte este despre Windows 10, iar a doua este despre Windows 8.1.

Cum instalezi manual actualizările pentru aplicații în Magazinul Microsoft din Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi Magazinul Microsoft. Apasă pe dala sa din Meniul Start sau folosește scurtătura sa din lista cu toate aplicațiile.

În aplicația Magazin Microsoft, apasă pe butonul meniu reprezentat prin "..." (trei puncte de suspensie), în partea din dreapta sus a ferestrei.

În meniul Magazinului Microsoft, apasă pe "Descărcări și actualizări".

Magazinul Microsoft deschide o pagină nouă unde poți să îți vezi "Activitatea recentă". Ai poți să vezi ce aplicații ai descărcat folosind Magazinul Microsoft și când au fost modificate ele. Dacă vrei să începi o căutare manuală după actualizări și să le și instalezi dacă sunt disponibile, apasă pe butonul "Obțineți actualizări" din colțul din dreapta sus al ferestrei.

Magazinul Microsoft începe să caute apoi după actualizările disponibile. Cât timp face acest lucru, butonul "Obțineți actualizări" are o culoare gri și nu mai poate fi folosit.

Dacă există actualizări de instalat, poți să vezi progresul fiecăreia. De asemenea, dacă vrei, poți să pui pe pauză una, mai multe sau toate actualizările care se descarcă.

Când toate aplicațiile sunt la zi, Magazinul Microsoft afișează un mesaj în care îți spune că "Sunteți gata" și că "Toate aplicațiile și jocurile dvs. de încredere din Microsoft Store beneficiază de cele mai recente actualizări".

Dacă folosești Windows 8.1, citește următoarea secțiune a acestui ghid.

Cum instalezi manual actualizările pentru aplicații în Magazinul Microsoft din Windows 10

Prima dată trebuie să deschizi aplicația Magazin Microsoft. Cea mai rapidă metodă este să apeși pe scurtătura sa de pe bara de activități.

Apoi, accesează butoanele speciale și apasă pe Setări. O metodă rapidă de a deschide butoanele speciale este să apeși pe tastele Windows + I de pe tastatură sau să tragi cu degetul dinspre partea dreaptă a ecranului dacă ai un ecran tactil. Apoi, apasă pe "Actualizări de aplicații".

Aici găsești setări legate de modul în care Magazinul Microsoft lucrează cu actualizările pentru aplicații. În mod implicit, el este configurat să actualizeze automat toate aplicațiile. Dacă nu vrei asta, dezactivează comutatorul "Actualizează automat aplicațiile mele".

Dacă vrei ca Magazinul Microsoft să facă o căutare manuală după actualizări de aplicații, apasă pe butonul "Căutare actualizări".

Dacă sunt găsite actualizări, ar trebui să vezi pentru ce aplicații.

De asemenea, ești informat și dacă nu sunt găsite actualizări.

Dacă vrei să actualizezi aplicațiile pentru care există actualizări, apasă pe butonul Instalare din bara de instrumente din josul ecranului.

Concluzie

După cum ai văzut în acest ghid, este ușor să faci verificări manuale după actualizări pentru aplicații. Trebuie doar să îți aduci aminte să faci acest lucru din interiorul aplicației Magazin Microsoft. Dacă ai întrebări referitoare la acest subiect, nu ezita să întrebi, folosind secțiunea de comentarii de mai jos.