Cum instalezi și actualizezi apliicații cu Ninite, fără adware

Cum instalezi și actualizezi apliicații cu Ninite, fără adware

De cât timp îți dorești să găsești o metodă prin care să descarci, instalezi și actualizezi în mod automat aplicațiile pe calculatorul tău cu Windows? Cât de bucuros ești dacă îți spunem că există o metodă să faci acest lucru, care te asigură și că nu iei nicio formă de adware? Soluția se numește Ninite. Este un serviciu online care te ajută să instalezi și să actualizezi automat aplicații pe calculatorul tău cu Windows, în timp ce faci altceva. Instalările sunt nesupravegheate, adică nu trebuie să intervii deloc asupra lor. Dacă vrei să înveți cum să instalezi și să actualizezi automat aplicații pe dispozitivele tale cu Windows, fără a fi necesar să mai apeși vreodată pe butonul Next (Următorul), citește acest tutorial:

Reclamă

Ce este Ninite?

Ninite este un serviciu online care îți permite să descarci și să instalezi automat aplicații populare pentru Windows, simultan. Pe saitul web Ninite, poți alege ce aplicații vrei să instalezi sau să actualizezi pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Apoi, descarci și pornești un fișier executabil, după care aștepți ca acele aplicații să se instaleze automat. În acest timp, poți face orice vrei, inclusiv să lucrezi la alte lucruri pe PC-ul tău, sau chiar și să îți lași PC-ul nesupravegheat.

Cum instalezi și actualizezi aplicații cu Ninite

În primul rând, trebuie să deschizi un browser web pe PC-ul tău cu Windows și să vizitezi ninite.com.

Saitul web Ninite
Saitul web Ninite

Pe pagina web Ninite, selectează aplicațiile pe care vrei să le instalezi sau actualizezi. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, lista de aplicații suportate este destul de lungă. Poți alege ce aplicații vrei să fie instalate sau actualizate automat, activându-le casetele de selectare din stânga numelor lor.

Selectarea aplicațiilor pe ninite.com
Selectarea aplicațiilor pe ninite.com

După ce termini de selectat, derulează pagina web până găsești butonul "Get Your Ninite" (Ia-ți Ninite-ul tău). Apoi, dă clic pe el.

Descarcă fișierul de instalare Ninite
Descarcă fișierul de instalare Ninite

Când faci acest lucru, Ninite creează un fișier executabil pe care trebuie să îl descarci și să îl rulezi pe PC-ul tău. Când te întreabă browser-ul web, alege să Execuți (Run) sau să Salvezi (Save) fișierul de instalare.

Executarea sau salvarea fișierului de instalare Ninite
Executarea sau salvarea fișierului de instalare Ninite

NOTĂ: Dacă alegi să salvezi fișierul de instalare, poți să îl folosești din nou în viitor, în cazul în care vei vrea să îți actualizezi din nou aplicațiile.

Reclamă

Fișierul de instalare Ninite poartă numele Ninite urmat de numele unora dintre aplicațiile pe care ai ales să le instalezi sau descarci pe PC-ul tău cu Windows.

Fișiere personalizat de instalare, de la Ninite
Fișiere personalizat de instalare, de la Ninite

Când rulezi executabilul Ninite, se deschide o fereastră mică în care îți arată ce face, precum și progresul instalării. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, fereastra este destul de simplă: dacă vrei mai multe informații despre proces, apasă pe "Show details" (Arată detalii).

Arată detalii despre procesul de instalare
Arată detalii despre procesul de instalare

Acest lucru face ca Ninite să își mărească fereastra și să îți arate mai multe detalii despre starea fiecărei aplicații pe care ai selectat-o pentru instalare sau actualizare.

Detalii despre instalarea Ninite
Detalii despre instalarea Ninite

Când se finalizează instalările automate, Ninite îți arată dacă s-au instalat corect. Dacă vreuna dintre instalări nu a reușit, poți să reîncerci instalarea apăsând pe legătura Retry/re-install (Reîncearcă/reinstalează).

Reîncercare instalare cu Ninite
Reîncercare instalare cu Ninite

Asta a fost: acum toate aplicațiile pe care le-ai selectat pe pagina web Ninite sunt instalate sau au fost actualizate pe PC-ul tău cu Windows, așa că poți începe să le folosești.

Care sunt aplicațiile pe care le poți instala sau actualiza cu Ninite?

Aceasta este o întrebare simplă ce merită un răspuns, așa că iată lista de aplicații pe care Ninite le suportă la data publicării acestui articol:

 • Browsere web: Chrome, Opera, Firefox
 • MEsagerie: Discord, Skype, Pidgin, Thunderbird, Trillian
 • Media: iTunes, VLC, AIMP, foobar2000, Winamp, MusicBee, Audacity, K-Lite Codec Pack, GOM, Spotify, CCCP MediaMonkey, HandBrake
 • Runtime: Java (AdoptOpenJDK) x64 Version 8 and 11, Java (AdoptOpenJDK) 8, Dotnet framework 4.7.2, Silverlight, Adobe Air, Shockwave
 • Imagine: Krita, Blender, Paint.NET, GIMP, IrfanView, XnView, Inkscape, FastStone, Greenshot, ShareX
 • Documente: Foxit Reader, LibreOffice, SumatraPDF, CutePDF, PDFCreator, OpenOffice
 • Securitate: MS Essentials, Malwarebytes, Avast, AVG, Spybot 2, Avira, SUPERAntiSpyware
 • Partajare de fișiere: qBittorrent
 • Stocare Online: Dropbox, Google Sync and Backup, OneDrive, SugarSync,
 • Altele: Evernote, Google Earth, Steam, KeePass 2, Everything, NV Access
 • Utilitare: TeamViewer 14, ImgBurn, RealVNC, TeraCopy, CDBurnerXP, Revo, Launchy, WinDirStat, Glary, InfraRecorder, Classic Start
 • Compresie: 7-Zip, PeaZip, WinRAR
 • Instrumente de dezvoltare: Python, FileZilla, Notepad++, JDK (AdoptOpenJDK) 8 x64, JDK (AdoptOpenJDK) 8, JDK (AdoptOpenJDK) x64 11, JDK (Amazon Corretto) x64 8, JDK (Amazon Corretto) 8, WinSCP, PuTTY, WinMerge, Eclipse, Visual Studio Code

Cum creezi o activitate programată care să ruleze Ninite periodic și să îți țină aplicațiile actualizate

Dacă vrei să îți păstrezi aplicațiile actualizate permanent, poți să folosești Task Scheduler din Windows pentru a planifica executarea periodică a fișierului Ninite. Apoi, de fiecare dacă când rulează, îți actualizează automat aplicațiile selectate. Dacă nu știi cum să creezi o activitate programată, citește acest ghid: Cum creezi activități planificate simple cu Task Scheduler, în 5 pași.

Reclamă

Când creezi activitatea programată, adaugă argumentul /silent când specifici Ninite drept programul ce va fi executat. Dacă nu adaugi acest argument, vei vedea fereastra Ninite de fiecare dată când activitatea programată se execută pe PC-ul tău cu Windows.

Activitate programată ce execută Ninite periodic, pentru a îți actualiza aplicațiile
Activitate programată ce execută Ninite periodic, pentru a îți actualiza aplicațiile

Ce îți oferă în plus Ninite Pro?

Da, există și o versiune Ninite Pro, pe care o poți avea dacă plătești un abonament. Dacă lucrezi cu multe calculatoare și dispozitive cu Windows, Ninite Pro poate fi mult mai util decât versiunea gratuită. Printre altele, îți oferă:

 • O interfață web live de unde poți să gestionezi software-ul de pe calculatoarele tale, într-o manieră centralizată
 • Suport pentru laptopurile mobile și dispozitivele offline, ce vor primi comenzile de instalare și actualizare indiferent de locația lor și, dacă sunt offline, le vor executa imediat ce se vor conecta la internet
 • Cache de descărcare și politici de actualizare automată
 • Sortare, grupare și opțiuni de filtrare, precum și informații de ansamblu cu statistici și rapoarte despre dispozitivele tale

Poți să găsești mai multe informații despre toate caracteristicile, precum și despre prețuri, aici: ninite.com/pro.

Interfața Ninite Pro
Interfața Ninite Pro

Îți place Ninite?

Noi suntem mari fani ai Ninite și ne place cât de ușor este să lucrezi cu el. Este cea mai bună metodă pe care am găsit-o pentru a instala multiple aplicații cu un singur clic și pentru a le păstra pe toate actualizate permanent. Îți place și ție? Cum îl folosești? Dacă vrei să spui îți spui părerea, folosește comentariile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows