10 lucruri pe care le poți face în Magazinul Microsoft din Windows 10

Windows 10 se schimbă permanent și Magazinul Microsoft evoluează împreună cu el. Din Magazin poți să cumperi jocuri, aplicații, cărți, filme, extensii pentru Microsoft Edge și chiar și dispozitive precum console de gaming sau laptopuri. Știai că tot ce cumperi este sincronizat pe toate dispozitivele tale cu Windows 10, inclusiv pe calculator, laptop, tabletă și chiar și pe consola Xbox One? După ce cumperi ceva din aplicația Magazin Microsoft din Windows 10 (anterior numit Magazin Windows), acest conținut va fi accesibil de pe toate dispozitivele tale cu Windows 10, cât timp folosești același cont Microsoft. Ca să te ajutăm să te familiarizezi cu noul Magazin Microsoft, în acest articol îţi arătăm zece lucruri pe care le poți face din această aplicație:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu April 2018 Update. Acesta este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 30 aprilie 2018.

1. Caută aplicații, jocuri, cărți, filme, seriale TV și hardware

Pentru a avea acces la tot ce îți oferă Magazinul Microsoft, mai întâi trebuie să-l pornești, apăsând pe dala Magazin Microsoft din Meniul Start, sau pe scurtătura sa din lista de aplicații.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Cea mai ușoară metodă de a găsi ceva în Magazinul Microsoft este să folosești căsuța Căutare din colțul din dreapta sus. Scrie unul sau mai multe cuvinte cheie și apasă pe butonul de căutare sau apasă pe tasta Enter de pe tastatură.

Magazinul Microsoft, Windows 10

În lista de rezultate ale căutării, poți să vezi diferite tipuri de conținut, precum aplicații, jocuri, cărți, filme, seriale TV sau chiar și hardware ori accesorii.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Căutarea este foarte utilă și te ajută să găsești conținut sau hardware foarte rapid și ușor. Desigur, poți să navighezi și prin diferitele liste din Magazinul Microsoft, din fiecare categorie.

2. Navighează prin conținutul și hardware-ul disponibil: Aplicații, Jocuri, Filme și TV, Cărți, Extensii Microsoft Edge și Dispozitive

Poți să găsești lucruri în Magazinul Microsoft și răsfoind catalogul său. Atât pe ecranul de Pornire, cât și pe ecranele principalelor categorii (Aplicații, Jocuri, Dispozitive, Filme și TV, Cărți și Extensii Edge) ești întâmpinat de o serie de dale mari cu elemente pe care Microsoft ți le recomandă, precum și cu colecții de top sau colecții recomandate. Iată, de exemplu, cum arată Aplicațiile:

Magazinul Microsoft, Windows 10

Iată și un exemplu cu secțiunea Dispozitive din Magazinul Microsoft, aceasta fiind disponibilă doar în anumite țări și regiuni ale lumii, precum Statele Unite. În România nu este prezentă:

Magazinul Microsoft, Windows 10

Dacă derulezi până la capătul secțiunilor de Aplicații, Jocuri, Cărți sau Filme și TV, vei găsi diferite subcategorii, pe care le poți deschide pentru a găsi ceea ce te interesează.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Când navighezi prin categoriile Aplicații sau Jocuri, ai și alte metode de sortare a căutării: de exemplu, poți să vezi topul aplicațiilor și jocurilor (gratuite și cu plată) sau poți să arunci o privire asupra aplicațiilor cu cele mai bune evaluări, ori asupra celor care sunt noi în Magazinul Microsoft dar a căror popularitate este în creștere.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Unele categorii de conținut din Magazinul Microsoft oferă și Colecții gata create. De exemplu, secțiunea de Jocuri include o pagină de Colecții unde poți să accesezi colecții de jocuri de tip puzzle, de curse de mașini ș.a.m.d.

Magazinul Microsoft, Windows 10

3. Descarcă aplicații, jocuri și alte tipuri de conținut gratuit

Ai știut că, chiar dacă aplicația se numește Magazin, aceasta nu înseamnă că trebuie să plătești pentru tot? Magazinul Microsoft include aplicații și jocuri gratuite. Nu fi indus în eroare de prețul de zero lei, deoarece sunt produse gratuite de înaltă calitate în Magazin.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Poți să verifici secțiunile Top gratuite atât pe pagina de Aplicații cât și de Jocuri, ca să găsești ceva nou. Microsoft îţi oferă o selecție de aplicații pe care le consideră ca fiind utile pentru tine, în funcţie de istoricul tău de navigare, căutare și de utilizare a diverselor aplicații. De asemenea, uneori apar și diferite oferte gratuite de filme, deci este bine să verifici și aceste secțiuni, dacă folosești Windows 10 în limba engleză.

4. Cumpără conținut: aplicații, jocuri, filme și seriale TV

Vrei să ai cel mai nou film, pe care tocmai l-ai văzut la cinema? Sau vrei foarte mult să te joci un joc extraordinar? Nicio problemă, Magazinul Microsoft are mult conținut premium din care să alegi. Secțiunile Top cu plată din paginile Aplicații și Jocuri au foarte multe de oferit, iar procesul de cumpărare este foarte simplu. De multe ori apar și versiuni demo, cu care poți să încerci aplicațiile înainte de a le cumpăra.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Dacă te afli în căutarea unui film bun la care să te uiţi sau vrei ultimele episoade din serialul tău preferat, în Magazinul Microsoft vei găsi tot ce vrei. Procesul de cumpărare este același ca și în cazul aplicațiilor și jocurilor, deci poți să cumperi orice vrei, în câteva clipe.

5. Descarcă și instalează extensii pentru Microsoft Edge

Microsoft Edge este unul dintre cele mai rapide navigatoare web de pe piață. Totuși, dezvoltatorii nu s-au grăbit să creeze extensii pentru el, după ce a început Microsoft să ofere suport pentru ele. Totuși, lucrurile s-au schimbat și din ce în ce mai multe extensii apar în fiecare zi. Probabil de aceea, Microsoft a decis să adauge o nouă secțiune la Magazin, numită Edge Extensions (Extensii pentru Edge). Acesta este locul unde poți să găsești extensii pentru acest browser web, organizate convenabil și gata să fie descoperite. Din motive necunoscute, această pagină nu este disponibilă în Magazinul Microsoft dacă folosești Windows 10 în limba română. În limba engleză însă, ea apare.

Magazinul Microsoft, Windows 10

6. Plătește cu diferite metode de plată

Să presupunem că tocmai ţi-ai găsit jocul preferat, sau o aplicație pe care trebuie să o ai. Este foarte ușor să faci plăţi în Magazinul Microsoft și poți să folosești mai multe metode de plată, inclusiv un card de credit sau de debit, PayPal sau un abonament mobil, în funcție de țara în care locuiești. Un alt aspect pozitiv al procesului de cumpărare este că nu trebuie să vizitezi un sait web separat dacă folosești un card bancar.

Magazinul Microsoft, Windows 10

În funcție de țara în care locuiești, s-ar putea să ai și alte metode de plată, precum plată online sau carduri cadou Microsoft.

7. Cumpără calculatoare, tablete, console de gaming și alte dispozitive hardware

Dacă locuiești în una din țările suportate, secțiunea Devices (Dispozitive) din Magazinul Microsoft îți oferă posibilitatea de a cumpăra hardware precum tablete Surface și accesorii, console Xbox, dar și laptopuri de la Dell, HP, Lenovo, Alienware și alții. De asemenea, o poți folosi pentru a găsi și cumpăra un headset Windwos Mixed Reality, căști, boxe, camere ș.a.m.d. Secțiunea Devices (Dispozitive) din Magazinul Microsoft nu este uriașă dar este un loc bun pentru a găsi dispozitive recomandate de Microsoft.

Magazinul Microsoft, Windows 10

8. Accesează biblioteca ta de aplicații, jocuri și filme

Gestionarea tuturor tipurilor de conținut poate să fie o sarcină complexă, dar Biblioteca ta, accesibilă direct din Magazin, face acest lucru mult mai simplu. Trebuie doar să deschizi meniul din colțul din dreapta sus și să apeși pe Biblioteca mea.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Aici vei găsi o listă a aplicațiilor, jocurilor, filmelor, serialelor și cărților recent cumpărate sau descărcate, precum și legături către aplicația de filme, unde poți să accesezi conținutul multimedia și către Microsoft Edge, unde poți să citești cărțile pe care le-ai cumpărat. De asemenea, poți să descarci din nou totul, ori să vezi lista completă a tuturor aplicațiilor și jocurilor tale.

Magazinul Microsoft, Windows 10

7. Actualizează-ți aplicațiile și jocurile

Windows 10, noul Magazin Microsoft și conceptul aplicațiilor universale par să fi fost lucrul necesar pentru dezvoltarea ecosistemului de aplicații Windows, deoarece vedem tot mai multe dintre aplicațiile noastre software preferate cum devin disponibile sub forma de aplicații universale. Pentru că dezvoltatorilor chiar a început să le pese de această platformă, înseamnă că vedem și actualizări din ce în ce mai frecvente.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Actualizările se accesează foarte ușor, printr-o apăsare pe Descărcări și actualizări din meniul aferent contului tău din dreapta sus. Apasă pe butonul Căutați actualizări pentru a vedea care aplicații și jocuri au versiuni mai noi - poți să le actualizezi pe fiecare în parte, sau pe toate o dată.

10. Configurează Magazinul Microsoft

Cu toate că modificarea setărilor și configurarea fiecărui detaliu din fiecare aplicație s-ar putea să nu fie visul fiecărui cetățean digital, este totuși bine să știi că poți să configurezi totul așa cum vrei. Din fericire, configurarea Magazinului Microsoft nu este ceva complicat: ai la dispoziție doar câteva opțiuni, care îți pot face viața mai ușoară dacă le setezi așa cum vrei. Pentru a accesa setările, apasă pe butonul cu trei puncte de suspensie din colțul dreapta sus și apoi apasă pe Setări în meniul afișat.

Magazinul Microsoft, Windows 10

Prin accesarea Setărilor, poți să activezi actualizările automate, iar astfel aplicațiile și jocurile tale vor avea instalată întotdeauna cea mai recentă versiune. Tot aici poți să activezi afișarea produselor recomandate pe dala dinamică a Magazinului Microsoft din Meniul Start. De asemenea, poți să alegi să fie redate automat fișierele video și să optezi pentru fluidizarea experienței de cumpărare. Asta înseamnă că nu va mai trebui să introduci parola ta atunci când cumperi ceva din Magazin: sacrifici securitatea în favoarea confortului, dar poate că aceasta este opțiunea pe care ți-o doreai.

Concluzie

Magazinul Microsoft din Windows 10 arată și funcționează mai bine ca niciodată: cu o listă din ce în ce mai mare de aplicații și jocuri gratuite, precum și cu o selecție foarte bună de cărți, filme și seriale, s-ar putea să devină în curând singurul loc din care să îți obții conținutul de care ai nevoie pe un dispozitiv cu Windows, fie acesta o tabletă, un PC sau un laptop. Acum că ai o idee despre oferta din Magazinul Microsoft, folosește-l și spune-ne despre experiența ta. Care este funcția ta preferată din Magazin? Care nu-ți place deloc? Ce aplicații ai vrea să vezi în Magazinul Microsoft? Folosește formularul de comentarii de mai jos pentru a ne spune ce părere ai.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează