Cum folosești Microsoft Store în Windows 10 fără un cont Microsoft

Când a lansat Windows 10, Microsoft obișnuia să forțeze utilizatorii să se conecteze cu conturile lor Microsoft înainte de a putea descărca și instala aplicații și jocuri din Microsoft Store. Din fericire, această abordare aparține trecutului. În prezent, dacă folosești o versiune de Windows 10 lansată după primăvara lui 2016, poți folosi Microsoft Store cu un cont utilizator local simplu, offline. Dacă vrei să afli mai multe detalii, citește acest ghid:

Pot să folosesc Microsoft Store cu un cont local (fără cont Microsoft)?

Microsoft Store din Windows 10 oferă una dintre cele mai ușoare metode de a găsi, descărca și instala aplicații pe dispozitivele noastre. Din păcate, în primele versiuni de Windows 10, puteai să folosești Microsoft Store doar dacă erai de acord să te autentifici în Windows 10 cu un cont Microsoft. Vestea bună este că Microsoft s-a răzgândit și, dacă rulezi o versiune de Windows 10 mai nouă decât Anniversary Update, poți să descarci și să instalezi unele dintre aplicațiile din Microsoft Store doar cu un cont local. Acest lucru a fost descoperit inițial de ghacks.net.

Este o veste foarte bună pentru oricine nu vrea să folosească serviciile de cloud și sincronizare din Windows 10 și preferă conturile de utilizatori locali. Însă, există două neajunsuri legate de utilizarea Microsoft Store fără un cont Microsoft:

  • Poți să descarci și să instalezi doar aplicații și jocuri gratuite, deoarece aplicațiile plătite trebuie să fie asociate într-un fel cu cei care le-au achiziționat.
  • Dacă reinstalezi Windows 10, orice aplicații sau jocuri pe care le reinstalezi după aceea sunt resetate, deoarece nu își sincronizează conținutul, setările sau realizările (din jocuri), pentru că nu există niciun cont Microsoft conectat la ele.
Un cont local în Windows 10

În plus, mai avem o veste bună: poți să folosești un cont offline pentru a descărca și instala aplicații din Microsoft Store atât în Windows 10 Pro, cât și în Windows 10 Home. Se pare că atunci când Microsoft a decis să permită conturilor locale să utilizeze Microsoft Store, o făcea doar în Windows 10 Pro. Însă am verificat în Windows 10 Home cu November 2019 Update și funcționează și în ediția Home.

Cum folosești Microsoft Store fără un cont Microsoft

Conectează-te la Windows 10 cu un cont de utilizator local. Apoi, deschide Microsoft Store. O cale rapidă de a o face este să apeși pe dala lui din Meniul Start.

The Microsoft Store tile on the Start Menu

În Magazinul Microsoft, uită-te în colțul din dreapta sus al ferestrei. Ar trebui să vezi o pictogramă ce descrie o persoană, cu un mic semn plus lângă ea. Dacă o vezi, atunci nu ești conectat la Microsoft Store cu un cont Microsoft.

Utilizarea Microsoft Store cu un cont local

Navighează prin Microsoft Store sau caută aplicația pe care vrei să o descarci și să o instalezi pe PC-ul tău cu Windows 10.

Dacă aplicația este gratuită, pe pagina ei ar trebui să vezi un buton de Instalare. Apasă pe el.

Instalarea unei aplicații din Microsoft Store fără conectarea cu un cont Microsoft

Microsoft Store s-ar putea să îți ceară să te autentifici cu contul tău Microsoft, ca în captura de ecran de mai jos. Nu o face: închide pur și simplu caseta de dialog.

Închiderea casetei de conectare (cu un cont Microsoft)

În unele cazuri, Microsoft Store s-ar putea să îți ceară să te conectezi cu contul tău Microsoft folosind o casetă de dialog diferită, ca cea de mai jos. Dacă îți este afișată și ție, apasă pe "Nu, mulțumesc" ("No, thanks").

Spune Nu, mulțumesc când ești întrebat dacă vrei să utilizezi un cont Microsoft

Imediat după ce închizi caseta de conectare, Microsoft Store începe să descarce și să instaleze aplicația, fără a-ți mai solicita un cont Microsoft.

Aplicațiile din Microsoft Store pot fi instalate fără un cont Microsoft

După ce se finalizează instalarea, poți începe să folosești aplicația.

Tu folosești Microsoft Store fără un cont Microsoft?

Îți place că poți folosi Microsoft Store cu un cont local? Ce părere ai despre această schimbare de atitudine din partea Microsoft? A fost ceva ce îți doreai sau erai OK cu utilizarea un cont Microsoft pentru a putea descărca și instala aplicații din Store? Spune-ți opinia în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Programe Recomandate Windows