24 jocuri de PC ce pot fi descărcate gratis de la Microsoft în 2024

24 jocuri de PC ce pot fi descărcate gratis de la Microsoft în 2024

Încercând să descopăr cele mai bune jocuri gratuite pentru PC disponibile în Microsoft Store în 2024, am cercetat și am compilat o listă destul de lungă de jocuri, pe care le poți descărca complet gratuit și de care te poți bucura în Windows 10 și Windows 11. Această selecție include jocuri dintr-o gamă largă de genuri, precum jocuri de curse, puzzle-uri strategice, jocuri pentru copii, jocuri clasice de lupte arcade și chiar RPG-uri multiplayer online. Dacă abia aștepți să descoperi unele dintre cele mai bune jocuri pentru PC disponibile gratuit pe PC-ul, tableta sau laptopul tău cu Windows, continuă să citești:

Reclamă

NOTĂ: Dacă ai nevoie de ajutor la descărcarea și instalarea jocurilor de la Microsoft, iată un ghid util: Cum descarci jocuri pentru PC din Microsoft Store.

Note introductive

Toate jocurile pentru PC din lista mea sunt disponibile gratuit, fără niciun cost, cu versiuni complete gata de descărcare. Am testat toate aceste jocuri și toate sunt compatibile atât cu Windows 10, cât și cu Windows 11. Deși nu le-am terminat pe cele mai multe dintre ele, cred că toate merită jucate. Acestea oferă o experiență bună de gaming și sigur vei găsi cel puțin unul sau două care să-ți placă. Totuși, ține cont că unele jocuri pot include reclame sau achiziții opționale.

Nu am ordonat jocurile din această listă după niciun criteriu, deci s-ar putea să-ți găsești următorul joc preferat la începutul, la sfârșitul sau undeva la mijlocul acesteia. Iar dacă vrei să descarci jocuri pentru PC gratuite și care pot fi jucate și offline, încearcă jocurile gratuite Microsoft din listă (cu excepția Minesweeper), precum și Asphalt 8: Airborne, Beach Buggy Racing, Angry Birds 2, Candy Crush Soda Saga și Tiny Troopers 2: Special Ops. Celelalte nu vor porni decât dacă ai o conexiune funcțională la internet. Acestea fiind spuse, să începem lista de jocuri gratuite pentru PC/laptop:

1. Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Solitaire Collection oferă o suită de jocuri de cărți, bazate pe clasicul Solitaire, inclusiv variante precum Klondike, Spider, FreeCell, TriPeaks și Pyramid. Solitaire a fost un simbol al sistemelor de operare Windows timp de peste trei decenii, iar această colecție de jocuri gratuite Microsoft continuă să fie una dintre preferatele utilizatorilor din întreaga lume.

Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Solitaire Collection

Download: Microsoft Solitaire Collection

2. Microsoft Jigsaw

Microsoft Jigsaw oferă o experiență captivantă de puzzle pe dispozitivele Windows. Cu diferite moduri de joc, precum Classic Jigsaw sau Jigsaw Jam, dispune de controale intuitive, potrivite atât pentru mouse și tastatură, cât și pentru ecranele tactile. Poți să te bucuri de o selecție vastă de puzzle-uri, să te joci pe diverse niveluri de dificultate și chiar să creezi puzzle-uri personale din propriile tale fotografii.

Microsoft Jigsaw

Microsoft Jigsaw

Download: Microsoft Jigsaw

3. Microsoft Mahjong

Microsoft Mahjong revitalizează jocul clasic, în care potrivești piesele, adăugând grafică și sunet îmbunătățite. Oferă diferite setări de dificultate și moduri de joc gratuite pentru a satisface așteptările jucătorilor indiferent de nivelul acestora. În plus, în joc există o varietate de teme vizuale pentru a-l face mai atrăgător.

Microsoft Mahjong

Microsoft Mahjong

Download: Microsoft Mahjong

Reclamă

4. Microsoft Ultimate Word Games

Microsoft Ultimate Word Games oferă un trio gratuit de jocuri de cuvinte: clasicul Crosswords, rapidul Wordament și ingeniosul Jumble. Fiecare joc oferă puzzle-uri zilnice de rezolvat, Crosswords având mai multe dimensiuni și niveluri de dificultate, Wordament testându-ți abilitatea de a descoperi cuvinte într-o grilă de 4 x 4 litere, iar Jumble punându-te să construiești cuvinte dintr-o anume serie de litere.

Microsoft Ultimate Word Games

Microsoft Ultimate Word Games

Download: Microsoft Ultimate Word Games

5. Microsoft Sudoku

Microsoft Sudoku este un joc de puzzle logic cu diverse niveluri de dificultate și câteva caracteristici inovatoare. Dacă vrei să-ți ascuți mintea, descarcă acest joc gratuit și distrează-te rezolvând o multitudine de puzzle-uri unice (potrivite pentru toate vârstele) cu șase opțiuni de dificultate. Dacă vrei o schimbare de stil, ai la dispoziție și noi moduri de joc, precum Charms și Irregular.

Microsoft Sudoku

Microsoft Sudoku

Download: Microsoft Sudoku

6. Microsoft Minesweeper

La fel ca Solitaire, Minesweeper este un alt joc emblematic în sistemele de operare Windows de la Microsoft. Această celebră experiență clasică de puzzle este acum disponibilă în Microsoft Store cu o grafică și un sunet îmbunătățite și un nou mod de aventură. În plus, partea cea mai bună este că poți descărca acest joc gratuit pe laptop sau pe PC; dacă nu vrei să scapi de reclamele afișate în el, îl poți juca fără niciun cost.

Microsoft Minesweeper

Microsoft Minesweeper

Download: Microsoft Minesweeper

7. Microsoft Treasure Hunt

Apropo de Minesweeper, există un alt joc gratuit de la Microsoft care este similar: Treasure Hunt. Pornind de la experiența clasică Minesweeper, acest joc adaugă o întorsătură de aventură: trebuie să-ți ghidezi eroul prin trasee pline de capcane și creaturi periculoase pentru a aduna comori. Fiecare nivel oferă instrumente și arme secrete pentru a te ajuta în această misiune. Captivant și nostalgic, este un joc care promite să cucerească atât noii aventurieri, cât și fanii jocului original Minesweeper.

Microsoft Treasure Hunt

Microsoft Treasure Hunt

Download: Microsoft Treasure Hunt

8. Roblox

Roblox, disponibil gratuit în Microsoft Store, te invită să îți creezi un avatar și să explorezi un univers vast de lumi generate de utilizatori. Este un joc îndrăgit mai ales în rândul copiilor, deoarece le oferă o platformă pentru a-și concepe propriile jocuri și pentru a crea diverse obiecte, precum unelte, arme și instrumente. La început, pare complicat, dar devine mai intuitiv cu timpul. Ai însă grijă, pentru că platforma include și tranzacții cu bani reali contra Robux, moneda jocului, care poate fi cheltuită extrem de rapid pe îmbunătățiri și accesorii pentru avatar.

Roblox

Roblox

Download: Roblox

Reclamă

9. Phantasy Star Online 2 New Genesis

Phantasy Star Online 2: New Genesis, un MMORPG de acțiune de tip free-to-play, este unul dintre cele mai interesante jocuri disponibile pentru descărcare în Microsoft Store. Grafica sa de înaltă calitate, în stil anime, necesită un PC bun ca să te bucuri pe deplin de ea, dar misiunile captivante și povestea bună îl fac să merite. Cu stilul său de luptă rapidă, diversele clase de personaje și un grad mare de personalizare al personajelor, este un joc pe care trebuie să-l încerci dacă ești fan al aventurilor online de tip open-world.

Phantasy Star Online 2 New Genesis

Phantasy Star Online 2 New Genesis

Download: Phantasy Star Online 2 New Genesis

10. Killer Instinct

Killer Instinct iese în evidență ca un joc de top disponibil gratuit în Microsoft Store. El ne face nostalgici față de perioada de glorie a genului de jocuri de bătaie arcade din anii 1990, oferind în același timp o experiență de joc actualizată și plăcută din punct de vedere vizual. Cu o varietate de personaje, fiecare cu propriile lovituri și fatalități unice, jocul promite o acțiune dinamică și rapidă. Deși este ușor de învățat pentru începători, poate fi o provocare să îi stăpânești combo-urile. Dacă îți plac jocurile de bătaie arcade și cauți un joc de calitate disponibil gratuit, trebuie să-l încerci.

Killer Instinct

Killer Instinct

Download: Killer Instinct

11. Asphalt 9: Legends

Asphalt 9: Legends este unul dintre cele mai bine apreciate jocuri de curse din Microsoft Store, oferind o colecție amplă de mașini autentice de la mărci de top precum Ferrari și Lamborghini și o gamă vastă de circuite din întreaga lume. Deși jocul garantează o experiență captivantă de curse de tip arcade, acesta include, de asemenea, achiziții în aplicație și reclame care îți pot afecta experiența.

Asphalt 9: Legends

Asphalt 9: Legends

Download: Asphalt 9: Legends

12. Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne, un alt joc arcade de succes, oferă, de asemenea, o experiență captivantă de curse. Având acces la sute de mașini performante de la Ferrari, Ducati, Lamborghini sau McLaren, precum și la peste 50 de trasee de mare viteză din diverse locații, îți va ocupa cu siguranță mult timp.

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne

Download: Asphalt 8: Airborne

13. Real Chess Online

Îți place clasicul joc de strategie de șah? Atunci ar trebui să încerci jocul gratuit Real Chess Online din Microsoft Store. Este o interpretare modernă, cu un mediu 3D frumos, unde te poți confrunta cu inteligența artificială sau poți provoca jucători din întreaga lume.

Real Chess Online

Real Chess Online

Download: Real Chess Online

14. World of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz, un joc MMO gratuit de la Wargaming, oferă o colecție de peste 400 de tancuri de la diferite națiuni pentru bătălii pe dispozitive Windows și platforme mobile. Vei participa la lupte în peste 30 de arene, vei comunica în joc și vei îndeplini obiective. Deși jocul este free-to-play, ai la dispoziție achiziții opționale, care îți permit să îmbunătățești vehiculele și multe altele.

World of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz

Download: World of Tanks Blitz

15. World of Warships

Preferi navele în locul tancurilor? World of Warships, dezvoltat de Wargaming, este un joc de război naval unde comanzi o flotă de nave de luptă, distrugătoare, crucișătoare și portavioane. Jocul oferă bătălii navale strategice pe echipe și oferă o grafică excelentă, personalizabilă, care se adaptează diferitelor specificații ale dispozitivelor. Poți să progresezi și să-ți îmbunătățești flota fără a cumpăra ceva, deși sunt disponibile tranzacții opționale în joc. Este un joc tactic care pune accentul pe îndemânare și strategie, recomandat pentru pasionații genului.

World of Warships

World of Warships

Download: World of Warships

Reclamă

15. Fallout Shelter

Fallout Shelter le dă jucătorilor sarcina de a administra un adăpost antiatomic subteran. În calitate de supraveghetor, trebuie să asiguri fericirea și siguranța locuitorilor prin repartizarea locurilor de muncă, a ținutelor și a armamentului adecvat. Va trebui să faci o mulțime de alegeri strategice în ceea ce privește alocarea resurselor, precum apa, hrana și extinderea spațiului, dar toate acestea duc la un joc captivant. Bethesda a implementat câteva achiziții în joc, dar acestea sunt discrete, permițând un progres neîntrerupt, indiferent de câți bani reali cheltuiești.

Fallout Shelter

Fallout Shelter

Download: Fallout Shelter

17. Beach Buggy Racing

Beach Buggy Racing este un joc colorat pentru toate vârstele, unde participi la curse intense de karting off-road, depășind diverși adversari cu abilități speciale și colectând bonusuri unice. Cu o selecție vastă de vehicule care pot fi îmbunătățite, această aventură de curse de tip free-to-play oferă multe emoții și multă distracție.

Beach Buggy Racing

Beach Buggy Racing

Download: Beach Buggy Racing

18. Angry Birds 2

Are Angry Birds 2 nevoie de vreo prezentare? Acesta este cel mai tare joc de aruncat păsări și de distrus porci! Sună amuzant și simplu, dar este o adevărată provocare să stăpânești praștia pentru a răsturna turnuri și a salva ouă. Indiferent dacă ești nou sau un jucător experimentat, Angry Birds 2 este un joc distractiv care îți va consuma cu siguranță ore întregi din zi.

Angry Birds 2

Angry Birds 2

Download: Angry Birds 2

19. Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5 este un RPG de acțiune cu o experiență de joc hack-and-slash captivantă și o narațiune fantastică. În calitate de vânător de recompense în regatul sfărâmat Valenthia, vei naviga prin misiuni intense single și multiplayer, folosind un arsenal vast de 46 de armuri și 150 de arme și personalizându-ți personajul prin vrăji și evoluția echipamentului. Grafica este frumoasă, iar sistemul de luptă este dinamic, așa că, dacă ești pasionat de jocuri RPG, s-ar putea să-ți placă destul de mult.

Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5

Download: Dungeon Hunter 5

SUGESTIE: Este simplu să descarci jocuri din Microsoft Store. Însă actualizarea lor nu este întotdeauna intuitivă. Prin urmare, iată cum actualizezi manual aplicațiile și jocurile din Microsoft Store.

20. Destiny 2

Destiny 2 este un shooter multiplayer online de tip first-person dezvoltat de Bungie, unde vei apăra umanitatea în calitate de Guardian, folosind puterile elementelor și personalizându-ți stilul de joc cu echipament unic. Acest joc gratuit te va atrage într-o narațiune bogată, cinematică, unde poți aborda misiuni de cooperare și poți concura în diverse moduri PvP. Indiferent dacă alegi să devii un Titan robust, un Warlock arcane sau un Hunter agil, va trebui să îți folosești abilitățile distincte pentru a domina câmpul de luptă. Mai mult, o să vrei să faci echipă pentru un joc de cooperare plin de satisfacții sau să-i provoci pe alții în meciuri multiplayer intense.

Destiny 2

Destiny 2

Download: Destiny 2

21. Modern Combat 5: Blackout

Modern Combat 5, un shooter de tip first-person shooter disponibil gratuit în Microsoft Store, oferă o experiență asemănătoare celei din Call of Duty sau Battlefield, deși are comenzi mult mai simple și o calitate grafică inferioară. Cu toate acestea, experiența de joc și structura sa captivantă, împreună cu o campanie pentru un singur jucător și un mod multiplayer dinamic, îl fac plăcut de jucat.

Modern Combat 5: Blackout

Modern Combat 5: Blackout

Download: Modern Combat 5: Blackout

22. Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Soda Saga este un joc puzzle dinamic de tip free-to-play unde trebuie să potrivești bomboane și sticle pentru a-i salva pe Candy Bears. Deși jocul începe ușor, devine mai dificil la nivelurile avansate, oferind opțiunea de a cumpăra mișcări sau instrumente suplimentare dacă nu ai răbdare 🙂 Îl poți juca însă doar cu resursele gratuite disponibile, îmbrățișând provocarea și făcând pauze atunci când este nevoie...

Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Soda Saga

Download: Candy Crush Soda Saga

23. Tiny Troopers 2: Special Ops

Tiny Troopers 2: Special Ops este un joc de strategie în timp real în stilul desenelor animate, unde comanzi soldăței dând click sau apăsând pentru a îndeplini misiuni de luptă. Cu un arsenal care variază de la arme de foc standard la armament specializat, vei înfrunta o varietate de unități inamice și obstacole. Jocul oferă o experiență de tip free-to-play, dar există achiziții opționale pentru îmbunătățiri și reclame.

Tiny Troopers 2: Special Ops

Tiny Troopers 2: Special Ops

Download: Tiny Troopers 2: Special Ops

24. Homescapes

Homescapes, un joc de tip potrivește-trei asemănător lui Candy Crush, oferă o experiență relaxantă în care decorezi o casă victoriană și împrejurimile sale. Pe măsură ce progresezi, deblochezi diverse camere și zone exterioare, pe care le poți îmbunătăți. Jocul este simplu și îți permite să te joci când vrei, fără presiunea unui angajament constant și, deși are reclame, acestea nu sunt prea deranjante, așa că te poți bucura de o experiență de joc plăcută.

Homescapes

Homescapes

Download: Homescapes

Ce alte jocuri gratuite din Microsoft Store te mai joci?

Aceasta este lista mea cu cele mai bune jocuri gratuite disponibile în Microsoft Store. Deși am scos în evidență alegerile mele de top, Microsoft Store are multe alte jocuri gratuite bune care așteaptă să fie descoperite. Totuși, ar trebui să fii pregătit să întâlnești reclame și achiziții în aplicație. Până la urmă, nimic nu este de fapt gratuit, nu-i așa? Ai descoperit în Microsoft Store vreun joc gratuit de PC/laptop pentru Windows 10 sau Windows 11 pe care crezi că ar trebui să îl includ în această listă? Dacă nu am menționat jocul tău preferat, nu ezita să-mi spui despre el în secțiunea de comentarii de mai jos. S-ar putea să le placă și altora.🙂

Descoperă: Divertisment Blog Programe Recomandate Windows