19 jocuri PC de Windows ce pot fi descărcate de la Microsoft

19 jocuri PC de Windows ce pot fi descărcate de la Microsoft

Am vrut să găsim cele mai bune jocuri pentru PC din Microsoft Store, care să fie gratuite pentru descărcare și instalare. După ce am cercetat mult timp oferta, am rămas cu o listă de jocuri gratuite pe care le poți obține în versiune completă pentru Windows 10 și Windows 11. Lista noastră acoperă o gamă largă de genuri, potrivite diferitelor tipuri de jucători și preferințe, de la jocuri de curse, până la puzzle-uri, jocuri pentru copii și simulatoare. Dacă vrei să afli care sunt unele dintre cele mai bune jocuri de PC pe care le poți descărca gratuit (versiuni complete) pe PC-ul, tableta sau laptopul tău cu Windows, citește în continuare:

Reclamă

Note introductive

Toate jocurile de PC din lista noastră sunt gratuite și le poți descărca în versiune completă. Sunt cele mai bune jocuri pentru Windows 10 și Windows 11 pe care le-am găsit, încercat și jucat. Totuși, ține cont că unele dintre aceste jocuri includ și reclame sau elemente contra cost, ce îți pot îmbunătăți experiența de joc prin achiziții în aplicație.

De asemenea, reține că lista noastră nu este ordonată după niciun criteriu. În funcție de gusturile tale în materie de jocuri, s-ar putea să-ți găsești următorul joc preferat la început, la sfârșitul listei sau undeva la mijlocul ei. Și, nu în ultimul rând, dacă ai nevoie de ajutor cu descărcarea și instalarea de jocuri de la Microsoft, acest ghid te va ajuta: Cum descarci jocuri pentru PC din Microsoft Store.

1. Phantasy Star Online 2: New Genesis

Vom începe acest articol despre jocuri de PC gratuite ce pot fi descărcate de la Microsoft cu cel care nouă ne place cel mai mult: Phantasy Star Online 2: New Genesis. Este un joc de acțiune tip MMORPG creat de SEGA, disponibil pentru Windows, Xbox, Nintendo Switch și PlayStation. Grafica sa inspirată din anime arată foarte bine, așa că trebuie să ai un calculator relativ puternic pentru a-l putea juca la setări vizuale maxime. Însă merită: misiunile sunt bine gândite, iar povestea este drăguță, deși unii utilizatori s-ar putea să spună că este cam scurtă. Totuși, aventura merită și partea narativă va fi continuată cu siguranță în actualizările viitoare. Partea de luptă este rapidă, clasele caracterelor sunt interesante, opțiunile lor de personalizare multe, iar controalele intutitive și ușor de memorat.

Unul din cele mai bune jocuri gratuite pentru PC-urile cu Windows: Phantasy Star Online 2 New Genesis

Unul din cele mai bune jocuri gratuite pentru PC-urile cu Windows: Phantasy Star Online 2 New Genesis

Dacă îți plac jocurile cu spații largi și vaste, în care poți merge oriunde vrei tu, și îți place și să te joci online, atunci Phantasy Star Online 2: New Genesis este unul din jocurile pe care trebuie neapărat să le încerci.

Download gratuit: Phantasy Star Online 2: New Genesis

Reclamă

2. Killer Instinct

Killer Instinct este unul dintre cele mai bune jocuri de tip beat-em-up pe care îl poți găsi în acest moment și este cu siguranță cel mai bun joc de lupte arcade din Microsoft Store. Nu știm despre tine, dar noi suntem destul de bătrâni să fi trăit în vremurile de aur ale jocurilor beat-em-up din anii 90 și încă mai avem o atracție deosebită pentru acest gen. Killer Instinct ne face nostalgici, dar este în același timp și un exemplu de joc de lupte modern și frumos. Vine cu o selecție variată de caractere, stilul de joc este dinamic și rapid, iar grafica este foarte bună. Fiecare caracter are propriile fatalități și abilități speciale și, deși la început jocul pare ușor și amuzant, învățarea tuturor combo-urilor poate fi destul de solicitantă. De asemenea, deși cea mai bună variantă de a juca Killer Instinct este cu un controler, controalele sunt bune chiar dacă folosești o tastatură.

Killer Instinct

Killer Instinct

De asemenea, este unul dintre puținele jocuri gratuite excelente din Microsoft Store care suportă multiplayer online cross-play cu Xbox One și Windows 10 sau Windows 11. Per total, dacă îți plac luptele arcade, Killer Instinct este cel mai bun joc beat-em-up gratuit pentru PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows.

Download gratuit: Killer Instinct

3. Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series

Este aproape imposibil să nu fi auzit de Minecraft. Minecraft: Story Mode se bazează pe jocul original Minecraft, dar îi adaugă o poveste. Există opt episoade în total, dar numai câteva sunt gratuite. Jocul începe cu introducerea personajelor și apoi sare direct în poveste. Nu vrem să îți stricăm plăcerea de a o descoperi, dar trebuie să îți spunem că este foarte tare. Deși pare că este creat numai pentru copii, jocul are un umor accesibil oricui, indiferent de vârstă.

Minecraft Story Mode

Minecraft Story Mode

Download gratuit: Minecraft: Story Mode

4. Asphalt 9: Legends

Asphalt 9: Legends este unul dintre cele mai populare jocuri de curse din Microsoft Store. Jocul te întâmpină cu o lungă listă de mașini reale construite de producători precum Ferrari, Porsche și Lamborghini. Asphalt 9:Legends oferă peste 70 de trasee pentru curse din diferite locuri din lumea reală, de la America și până în Himalaya, așa că este greu să te plictisești. Poți să joci în modul Carieră și să finalizezi peste 60 de sezoane și 800 de curse, sau să concurezi împotriva a 7 alți jucători în timp real, în modul World Series Multiplayer.

Asphalt 9 Legends este un joc foarte bun pentru Windows 10 și Windows 11

Asphalt 9 Legends este un joc foarte bun pentru Windows 10 și Windows 11

Jocul îți oferă o experiență superbă de curse arcade, are controale precise și reușește să te țină lipit de ecran destul de mult timp. Achizițiile în aplicație sunt, desigur, disponibile și asta este OK. Cu toate acestea, reclamele pot deveni enervante după un timp.

Download gratuit: Asphalt 9: Legends

5. World of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz este un joc MMO gratuit de la Wargaming, aceeași companie care a creat World of Tanks, World of Warships și Worlds of Warplanes. World of Tanks Blitz este similar cu World of Tanks și funcționează pe dispozitive cu Windows 10 sau Windows 11, precum și pe smartphone-uri și tablete. Acesta îți oferă peste 300 de tancuri din Germania, Marea Britanie, SUA, URSS și Japonia, pe care le poți manevra pentru a câștiga bătălii online în 7 versus 7.

World of Tanks Blitz este un joc bun pentru laptopuri, PC-uri și tablete cu Windows

World of Tanks Blitz este un joc bun pentru laptopuri, PC-uri și tablete cu Windows

Poți să te lupți în 26 de arene de luptă diferite, poți vorbi cu alți jucători prin intermediul chatului din joc și primești recompense pentru cât de bine joci. Jocul este gratuit, dar poți plăti și bani reali pentru lucruri precum upgrade-uri sau vehicule noi.

Download gratuit: World of Tanks Blitz

Reclamă

6. Fallout Shelter

Fallout Shelter este un joc gratuit care te pune în funcția de strateg al unui adăpost antiatomic subteran. Trebuie să construiești cel mai bun adăpost și să-i faci pe oameni să fie fericiți, oferindu-le locurile de muncă potrivite, hainele potrivite, armele și instruirea corespunzătoare, toate pentru a îi proteja de Wasteland (Pustietate). Există o mulțime de decizii de luat, ce fac acest joc distractiv și atrăgător. Ce vei alege să faci mai întâi: să te asiguri că există destulă apă potabilă și suficientă mâncare sau să economisești credite pentru a construi un spațiu de locuit mai mare?

Fallout Shelter - un joc excelent pentru laptopuri și calculatoare cu Windows 10

Fallout Shelter - un joc excelent pentru laptopuri și calculatoare cu Windows 10

De asemenea, în joc, poți face unele achiziții cu bani reali, însă Bethesda (dezvoltatorul) este o companie foarte discretă din acest punct de vedere, fără a te deranja sau a îți încetini progresul în joc dacă nu cumperi. Asta este o abordare foarte bună.

Download gratuit: Fallout Shelter

7. World of Warships

World of Warships vine de la aceeași companie numită Wargaming. Deși este similar cu World of Tanks, acest joc se concentrează pe armatele navale. Poți să controlezi diverse nave de luptă, distrugătoare, crucișătoare și chiar portavioane. Împreună cu colegii tăi, intri în bătălii navale pentru a cuceri inamicul. Grafica este excelentă și personalizabilă, așa că poți să rulezi jocul și pe dispozitive cu hardware mai slab. Totuși, setările de grafică ultra cer destul de multe resurse fizice.

World of Warships - un joc gratuit pentru PC-uri cu Windows

World of Warships - un joc gratuit pentru PC-uri cu Windows

Deși la început, pornești de la un nivel mic, jocul îți permite să îți îmbunătățești abilitățile, precum și navele și armele, fără a fi nevoie să cheltuiești bani reali. Însă, jocul include și plăți în aplicație, cu care poți să cumperi nave noi. Cu toate acestea, tot trebuie să joci efectiv jocul ca să obții experiență. Este un joc tactic excelent, pe care îl recomandăm tuturor.

Download gratuit: World of Warships

8. Forza Motorsport 6: Apex

Forza Motorsport 6: Apex este un joc gratuit cu o grafică bună, în care poți concura cu tot felul de mașini extraordinare, inclusiv mașini “muscle cars” americane, mașini GT, jucării, prototipuri și super mașini. Există șase trasee inspirate din piste din lumea reală, iar cursele se desfășoară atât în timpul zilei, cât și noaptea. Jocul folosește DirectX și are cerințe destul de ridicate ale sistemului, dar calitatea vizuală justifică acest lucru. Poți să-l joci chiar și în rezoluție 4K.

Forza Motorsport 6 Apex este un joc excelent

Forza Motorsport 6 Apex este un joc excelent

Versiunea gratuită a jocului este excelentă, dar te face să vrei mai mult și, pentru a avea acces la tot, trebuie să cumperi versiunea premium. Din fericire, aceasta nu costă la fel de mult ca în cazul altor titluri similare.

Download gratuit: Forza Motorsport 6: Apex

9. Microsoft Minesweeper

Este aproape imposibil să nu fi auzit de Microsoft Minesweeper, unul dintre cele mai vechi jocuri Microsoft gratuite. Acesta este un joc de tip puzzle, care a fost prezent în Windows pentru mai mult de 20 de ani. Versiunea pentru Windows 10 iși Windows 11 include jocul clasic, bineînțeles cu grafică și sunet actualizate, precum și un nou mod de joc numit Adventure Mode (Mod Aventură) și provocări zilnice.

Ultimul Microsoft Minesweeper merge perfect pe Windows 10 și Windows 11

Ultimul Microsoft Minesweeper merge perfect pe Windows 10 și Windows 11

Download gratuit: Microsoft Minesweeper

10. Microsoft Mahjong

Microsoft Mahjong este jocul clasic în care trebuie să potrivești dalele de pe masă pentru a câștiga. Jocul folosește grafică și sunet moderne și există patru niveluri diferite de dificultate, destul chiar și pentru cei mai pricepuți jucători. Există, de asemenea, diverse teme vizuale pe care le poți alege, precum și provocări zilnice pentru a te ține ocupat.

Microsoft Mahjong

Microsoft Mahjong

Download gratuit: Microsoft Mahjong

Reclamă

11. Microsoft Ultimate Word Games

Microsoft Ultimate Word Games este o colecție gratuită de jocuri de cuvinte: Crosswords, Wordament și Jumble. Crosswords oferă mai multe dimensiuni și niveluri de dificultate; în Wordament trebuie să găsești cât mai multe cuvinte pe o grilă de litere 4x4 și Jumble îți oferă o serie de dale cu litere din care trebuie să creezi cuvinte. Fiecare joc oferă provocări zilnice și Wordament poate fi jucat și în multiplayer, dacă vrei.

Microsoft Ultimate Word Games - gratis pentru utilizatorii de Windows

Microsoft Ultimate Word Games - gratis pentru utilizatorii de Windows

Download gratuit: Microsoft Ultimate Word Games

12. Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Solitaire Collection este o colecție gratuită de jocuri de cărți bazate pe Solitaire-ul original. Solitaire este prezent în Windows de peste 30 de ani și rămâne unul dintre cele mai iubite jocuri realizate vreodată. Microsoft Solitaire Collection include Klondike (clasicul Solitaire), Spider, FreeCell, TriPeaks și Pyramid.

Microsoft Solitaire Collection - o nouă versiune a jocului clasic

Microsoft Solitaire Collection - o nouă versiune a jocului clasic

Download gratuit: Microsoft Solitaire Collection

13. Dungeon Hunter Champions: Epic Online Action RPG

Dungeon Hunter Champions este un RPG tip hack-and-slash, care îți permite să te joci în mod jucător vs. jucător, precum și în mod 5v5, ca în jocurile MOBA. Jocul îți oferă control asupra unui campion (sunt peste 250 de campioni disponibili) cu care lupți singur sau într-o echipă de până la cinci persoane.

Dungeon Hunter Champions - Un joc de PC gratuit pentru Windows

Dungeon Hunter Champions - Un joc de PC gratuit pentru Windows

Campionii au diferite abilități, de la distrugere la vindecare. Dacă nu vrei să te joci cu ceilalți, ai și scenarii pentru un singur jucător (single-player). Deși jocul conține micro-tranzacții și ceva reclame, poți să joci și să progresezi și fără să plătești bani adevărați.

Download gratuit: Dungeon Hunter Champions

14. Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5 este un joc de tip RPG foarte bine construit, care aduce o mulțime de provocări, creând și destul de multă dependență. Acesta este cea mai nouă parte a serie produse de Gameloft, care continuă interesanta aventură de tip hack-and-slash din primele jocuri, cu un sistem de luptă mai rapid și fluid. Modul de joc este destul de simplu, deoarece trebuie să îți ghidezi eroul, un vânător de recompense, prin lumea fantastică a Regatului Valenthia. Nu ai opțiunea de a alege între clase diferite de caractere, dar poți să dezvolți modul în care luptă personajul tău cu ajutorul a 46 de tipuri de armuri și 150 de arme standard. De asemenea, jucătorii pot personaliza două sloturi pentru vrăji și să aleagă un element pentru centură, care le-ar putea oferi avantaje suplimentare.

Dungeon Hunter 5 - un RPG atractiv pentru Windows

Dungeon Hunter 5 - un RPG atractiv pentru Windows

Pe lângă misiunile single-player, ai și posibilitatea să participi la evenimente zilnice și săptămânale, unde poți câștiga materiale unice care te vor ajuta la contopirea anumitor tipuri de arme, aducând astfel o serie de modificări importante ale echipamentului tău. De asemenea, te poți alia cu prietenii tăi sau alți jucători, pentru a te ajuta de-a lungul călătoriilor. În cele din urmă, trebuie să spunem că acesta este un joc care va crea foarte multă dependență pentru aceia dintre voi care iubesc jocurile de tip role-playing cu o grafică excelentă, multă interacțiune cu celelalte personaje ale poveștii și o cantitate substanțială de hack and slash. Trebuie să știi că jocul cuprinde, de asemenea, achiziții contra cost care îți pot face viața mai ușoară.

Download gratuit: Dungeon Hunter 5

15. Seekers Notes: Hidden Mystery

Seekers Notes: Hidden Mystery este un joc clasic de tip obiecte ascunse, în care trebuie să îi ajuți pe oamenii din Darkwood. Asupra lor a fost aruncat un blestem și nu își mai pot găsi lucrurile pierdute. Nu îți aduci aminte cum ai ajuns în Darkwood și de ce ești acolo, dar se pare că ești bun la a găsi lucruri pierdute, pentru a ajuta orașul să ridice blestemul.

Seekers Notes Hidden Mystery - un alt joc de PC gratis pentru Windows

Seekers Notes Hidden Mystery - un alt joc de PC gratis pentru Windows

Jocul îți cere să cheltuiești puncte de energie pentru a juca scenele și puzzle-urile din el, iar unele dintre ele îți pot solicita destul de mult atenția. Cât despre partea grafică, scenele din Seekers Notes: Hidden Mystery sunt superbe, iar obiectele ascunse sunt foarte bine pitite. 🙂 Dacă îți place acest tip de jocuri, Seekers Notes: Hidden Mystery te va face fericit.

Download gratuit: Seekers Notes: Hidden Mystery

16. Modern Combat 5: eSports FPS

Ne-am dorit să includem în această listă și un shooter gratuit pentru iubitorii genului și, după căutările noastre prin Microsoft Store, am ales să vorbim despre Modern Combat 5. Acesta este un joc care ar trebui să rezoneze cu pasionații de Call of Duty sau Battlefield, deoarece se aseamănă destul mult cu acestea, mai ales în ceea ce privește modul de joc și structura lor. Jocul conține două zone diferite: o campanie single-player, plină de acțiune, care urmărește un fir narativ clar definit, și un mod multiplayer cu un mediu competitiv și un sistem de progresie bine dezvoltat. Modul multiplayer are, de asemenea, cinci clase diferite de soldați (assault, heavy, recon, sniper și support), care îți permit să deblochezi o serie specifică de arme și să dezvolți capacități diferite de luptă.

Modern Combat 5 - shooter first-person gratuit pentru Windows

Modern Combat 5 - shooter first-person gratuit pentru Windows

Totuși, ar trebui să știi că Modern Combat 5 te obligă să fii constant conectat la internet, chiar și când vrei să joci doar campania single-player. Grafica acestui joc este destul de bună și oferă o experiență de joc plăcută.

Download gratuit: Modern Combat 5

17. Candy Crush Soda Saga

Toată lumea a auzit de Candy Crush Soda Saga și majoritatea dintre noi au jucat acest joc sau unul foarte similar. Acesta este un joc de aventură de tip puzzle, gratuit, amuzant și colorat. Povestea este despre a o ajuta pe Kimmy în călătoria ei, cu scopul de a îl găsi pe Tiffi, mutând sticle și bomboane. Ai de salvat Candy Bears, trebuie să le dai miere și să spargi gheața pentru a îi elibera.

Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Soda Saga are o grafică atractivă și este ușor de jucat, deși la nivelele mai mari dificultatea crește semnificativ. Poate fi greu să treci de provocările mai complexe și uneori chiar frustrant. Totuși, dacă nu ai destulă răbdare să termini un astfel de nivel, poți să cumperi câteva mutări suplimentare sau un “candy hammer”. Cumpărarea de obiecte face ca jocul să fie mai ușor de jucat, dar parcă dispare și o parte din distracție. Dacă vrei să te bucuri de Candy Crush Soda Saga, folosește doar ce îți oferă în mod gratuit. Uneori s-ar putea să fie nevoie să te oprești din joc înainte ca el să te lase să reîncerci un nivel pe care nu l-ai terminat, dar faptul că trebuie să te ridici de pe scaun înainte de a reveni la joc este un lucru bun pentru tine.

Download gratuit: Candy Crush Soda Saga

18. Tiny Troopers 2: Special Ops

Tiny Troopers 2: Special Ops este un joc de strategie în timp real în care controlezi soldăței amuzanți folosind controale de tip click-și-mută și click-și-atacă. Poți să folosești arma standard sau arme speciale precum grenade și rachete pentru a distruge mașini de război ca tancuri, de exemplu. Obiectivul principal este să-ți ucizi inamicii și să termini misiunile de război.

Descarcă un joc de PC gratuit pentru Windows 10/11: Tiny Troopers 2 Special Ops

Descarcă un joc de PC gratuit pentru Windows 10/11: Tiny Troopers 2 Special Ops

Tiny Troopers 2: Special Ops are o grafică frumoasă, colorată în stil de desene animate, și hărți de mari dimensiuni. Navigarea jocului înseamnă că trebuie să colectezi informații, medalii, arme speciale și așa mai departe. Deși poți să joci acest joc fără a plăti niciun leu, poți și să îți cumperi sănătate, boost-uri și soldăței noi. Acest joc este amuzant, iar misiunile sale te pot ține la calculator destul de mult timp.

Download gratuit: Tiny Troopers 2: Special Ops

19. Homescapes

Homescapes este o reinventare a jocului Gardenscapes, similar cu jocurile Candy Crush, cunoscute și ca “jocuri potrivește trei”. Acest joc te motivează să câștigi puncte, pe care le poți apoi folosi pentru a decora o casă mare, spațioasă, în stil victorian. Pe lângă multele camere ce devin disponibile în funcție de nivelul tău, în timpul jocului primești acces și la o multitudine de anexe, grădini și spații verzii. Decorarea lor îți solicită creativitatea, dar o face într-un mod relaxant. Printre lucrurile care ne-au plăcut cel mai mult la acest joc sunt culoriile vii și evenimentele variate (Paște, Crăciun, Primăvară, Halloween etc.), în timpul cărora poți să cumperi tot felul de obiecte decorative tematice pentru casa ta și pentru grădina ei.

Homescapes - un joc gratuit excelent pentru laptopuri (și PC-uri) cu Windows

Homescapes - un joc gratuit excelent pentru laptopuri (și PC-uri) cu Windows

Homescapes nu te forțează să petreci ore întregi la rând jucându-te sau să fii online la ore fixe ca să îți poți lua energia sau recompensele. Îl poți juca oricând, deoarece viețile pe care le primești în el, deși sunt generate la fiecare 20 de minute, se adună și devin disponibile oricând deschizi jocul. Un alt lucru pe care îl apreciem la Homescapes este numărul redus de reclame. Nu spunem că nu există: uneori vezi reclame despre alte jocuri din aceeași familie, dezvoltate de aceeași companie de gaming, precum Gardenscapes, Fishdom etc.

Download gratuit: Homescapes

Ce alte jocuri gratuite din Microsoft Store te mai joci?

Aceasta este doar selecția noastră cu unele dintre cele mai bune jocuri gratuite pe care le-am găsit în Microsoft Store. Pe lângă acestea, mai sunt multe alte titluri interesante. Totuși, ar trebui să fii pregătit să întâlnești reclame și achiziții în aplicație. Până la urmă, nimic nu este de fapt gratuit, nu-i așa? Știi și alte jocuri gratuite din Microsoft Store care merită să intre în lista noastră? Dacă nu îți vezi jocul preferat menționat în acest articol, nu ezita să ni-l recomanzi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Blog Programe Recomandate Windows