ASUS: Ce contează cel mai mult atunci când alegem un laptop nou?

ASUS: Ce contează cel mai mult atunci când alegem un laptop nou?

Am fost invitat recent să particip la evenimentul ASUS Intel Performance Day. Acesta a fost găzduit de Ivan Besskyi, East EMEA Technical PR Leader la ASUS. El a prezentat cele mai recente tendințe de pe piață și ce anume fac ASUS și Intel pe piața de laptopuri pentru a satisface cererea și așteptările clienților în 2022 și în anii ce vor urma. Unul dintre cele mai interesante lucruri prezentate a fost o listă cu criteriile folosite de majoritatea oamenilor atunci când aleg să cumpere un laptop nou și modul în care ASUS răspunde acestora. Dacă vrei să știi ce caracteristici sunt considerate cele mai importante la un laptop nou, citește acest articol:

Reclamă

Când alegi un laptop nou, performanța este cheie

Poate că prețul este cel mai important aspect pe care mulți dintre noi îl iau în considerare atunci când cumpără un laptop nou. Cu toate acestea, conform ASUS și unui sondaj realizat de KANTAR în 2019, cu peste 11.000 de utilizatori în zece țări, performanța este criteriul de selecție numărul unu. În țări precum SUA sau Germania, 80% dintre persoanele care au participat în acest sondaj au evidențiat această caracteristică drept factorul esențial în decizia lor de cumpărare.

Pentru a răspunde acestei nevoi, în 2022, ASUS lansează laptopuri la prețuri diferite și în game diferite, care includ cele mai recente procesoare Intel Core generația a 12-a. Acestea oferă mult mai multă performanță decât procesoarele din generația anterioară.

ASUS ROG Flow Z13 este o "bestie" în corpul unei tablete

ASUS ROG Flow Z13 este o "bestie" în corpul unei tablete

Pentru o perspectivă asupra îmbunătățirilor aduse de noua generație, un laptop ASUS cu procesor Intel Core i7-12700H oferă performanță de 2,7 ori mai mare decât un laptop similar cu procesor Intel Core i7-1165G7.

Autonomia: al doilea cel mai important criteriu în alegerea unui laptop nou

Utilizatorii de laptopuri apreciază foarte mult durata de viață a bateriei. Aceștia își doresc ca laptopurile lor nu numai să funcționeze bine, ci și să reziste multe ore la o singură încărcare. Deși procesoarele Intel Core generația a 12-a oferă mai multă performanță decât cele din generația a 11-a, acestea au nevoie și de mai multă putere pentru a funcționa. Pentru a compensa acest aspect, ASUS a investit masiv în cercetarea termică și în tehnologii de răcire mai eficiente.

Reclamă

În generația de laptopuri din 2022, ASUS folosește o nouă versiune de ventilatoare mai subțiri, cu mai multe lame, oferind un flux de aer mai bun, acestea fiind și mai silențioase. De asemenea, folosesc conducte duble (heatpipes) pentru transportul căldurii, în loc de conducte simple. De asemenea, ASUS a creat și un nou design 3D al sistemului de evacuare a aerului cald. Toate aceste îmbunătățiri oferă un debit de aer suplimentar de 15% atunci când îți răcesc laptopul. Datorită designului inovator de răcire, în laptopurile lor de ultimă generație, ASUS poate oferi performanțe sporite cu impact minim asupra duratei de viață a bateriei. De exemplu, pe un ASUS Vivobook 15, un procesor Intel Core nou (seria H) a redus durata de viață a bateriei cu doar 13 minute atunci când s-a redat conținut video.

O comparație a autonomiei pe laptopuri ASUS Vivobook 15

O comparație a autonomiei pe laptopuri ASUS Vivobook 15

Utilizatorii de laptopuri își doresc și un ecran de calitate

Atunci când cumpără un laptop nou, oamenii își doresc și un ecran mai bun. ASUS investește masiv în ecrane OLED pentru a răspunde așteptărilor crescute ale utilizatorilor. În 2021, compania a fost marca numărul unu de laptopuri OLED la nivel mondial și s-a bucurat de o cotă de piață de 67%. În 2022, ASUS își pregătește toate laptopurile cu ecrane OLED, inclusiv seriile entry-level ASUS Vivobook și Vivobook Pro, până la seriile premium precum Zenbook și ASUS Studiobook Pro (special concepută pentru creatorii de conținut).

Ecranele de pe ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED sunt superbe

Ecranele de pe ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED sunt superbe

Calitatea construcției contează întotdeauna

Atunci când trebuie să alegi între laptopuri cu prețuri comparabile, hardware și ecrane similare, diferența este făcută de calitatea construcției. Probabil că îți vei dori laptopul mai subțire, care, de asemenea, cântărește mai puțin și este fabricat din materiale de mai bună calitate, ce rezistă mai mult în timp.

ASUS Vivobook Pro 15 OLED oferă un echilibru bun între performanță, ecran și calitatea construcției

ASUS Vivobook Pro 15 OLED oferă un echilibru bun între performanță, ecran și calitatea construcției

Și eu am aceeași abordare. După ce am analizat atât de multe gadgeturi și calculatoare, tind să fiu destul de pretențios în ceea ce privește calitatea construcției.

Ce criterii de selecție folosești atunci când cumperi un laptop nou?

Durata medie de viață a unui laptop este între patru și șapte ani, în funcție de utilizator, bugetul și modul de utilizare al acestuia. Atunci când vine timpul să-ți cumperi un laptop nou, sunt curios să aflu criteriile care sunt cele mai importante pentru tine. Aplici și tu criteriile menționate de ASUS și KANTAR? Sau vrei altceva de la un laptop nou, cum ar fi un design frumos sau multe opțiuni de conectivitate? Comentează mai jos și împărtășește criteriile tale de selecție. Cum trebuie să fie un laptop nou pentru a-l cumpăra?

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete Windows