7 alternative bune la Managerul de activități din Windows

7 alternative bune la Managerul de activități din Windows

"Managerul de activități" din Windows este o unealtă esențială a sistemului de operare, aproape oricine folosindu-l cel puțin o dată. De asemenea, credem că cel mai frecvent scop de utilizare a acestuia este de a închide aplicațiile care nu mai răspund la clicuri și comenzi. Pe lângă asta, "Managerul de activități" îți oferă și o perspectivă asupra consumului de resurse, cum sunt folosite resursele, performanța dispozitivului tău și așa mai departe. Dacă te-ai plictisit de "Managerul de activități" al Windows și vrei să folosești o altă aplicație care se potrivește mai bine cu nevoile tale, citește acest articol și descoperă care sunt cel mai bune alternative:

Reclamă

1. Process Explorer

Process Explorer este o unealtă dezvoltată de echipa Microsoft Windows Sysinternals și este o alternativă bună la "Managerul de activități". După cum poți vedea în imaginea de mai jos, procesele active sunt organizate arborescent, ceea ce te ajută să înțelegi mai bine ce procese a deschis o anumită aplicație. Programul îți oferă, de asemenea, informații despre consumul de resurse și o multitudine de detalii despre fiecare sarcină. Acesta dispune de un motor de căutare puternic ce te ajută să găsești rapid procesul unei anumite aplicații sau al unui program ce rulează pe dispozitivul tău. Pentru a folosi această opțiune, dă clic dreapta sau menține apăsat pe pictograma în formă de țintă, de lângă cea în formă de binoclu și plaseaz-o pe fereastra programului de care ești interesat. Când te întorci în Process Explorer, poți vedea că este selectat procesul ce a deschis fereastra respectivă.

Process Explorer: o alternativă mai bună decât Managerul de activități Windows
Process Explorer: o alternativă mai bună decât Managerul de activități Windows

Pagina de descărcare: Process Explorer

2. AnVir Task Manager Free

AnVir Task Manager Free este una dintre cele mai bune alternative la "Managerul de activități" din Windows. Îți oferă informații detaliate despre procese, servicii, programele care pornesc odată cu sistemul de operare și unitățile de stocare și te ajută și să le monitorizezi și urmărești comportamentele. Interfața de utilizare este împărțită în file: aplicații care rulează la pornirea sistemului, aplicații care rulează în prezent, procese, servicii, drivere și jurnale. Include detalii despre fișierele DLL folosite de programe, traficul de intrare și ieșire din rețea, încărcarea unităților de stocare, grafice de performanță, conexiuni la internet, etc. Suplimentar, AnVir Task Manager Free poate fi util și pentru depistarea software-ului malițios, deoarece îți oferă informații și referitor la riscurile de securitate ale fiecărui proces aflat în derulare, servicii și aplicații care pornesc cu sistemul.

AnVir Task Manager Free: o alternativă la Managerul de activități din Windows
AnVir Task Manager Free: o alternativă la Managerul de activități din Windows

Pagina de descărcare: AnVir Task Manager Free

Reclamă

3. MiTeC Task Manager DeLuxe

MiTeC Task Manager DeLuxe este o alternativă gratuită și portabilă pentru "Managerul de activități" din Windows, similară cu Process Explorer, dar cu o interfață grafică ce arată mai bine. Folosește file pentru a îți oferi informații în timp real despre procesele aflate în derulare, servicii și drivere, adaptoare de rețea, conexiuni de rețea pentru fiecare proces, trafic în rețea, unități de stocare și utilizarea lor, sesiuni terminal active, aplicații care pornesc cu sistemul, detalii și utilizare a procesorului, utilizarea memoriei și așa mai departe.

MiTeC Task Manager DeLuxe: o alternativă mai bună decât Managerul de activități
MiTeC Task Manager DeLuxe: o alternativă mai bună decât Managerul de activități

Pagina de descărcare: MiTeC Task Manager DeLuxe

4. Process Hacker

Process Hacker este o altă unealtă ce monitorizează procesele și activitățile. Acesta oferă aproape aceleași caracteristici de care dispune și Process Explorer. La fel ca în Process Explorer, procesele ce rulează pe calculatorul tău sunt organizate arborescent. Process Hacker îți permite să cauți handle-uri și fișiere DLL, să oprești conexiuni de rețea și să controlezi servicii ce nu sunt afișate în panoul standard de servicii.

Process Hacker: o alternativă mai bună decât Managerul de activități
Process Hacker: o alternativă mai bună decât Managerul de activități

Pagina de descărcare: Process Hacker

5. System Explorer

System Explorer este un program ce funcționează foarte bine pe fiecare versiune de Windows. El dispune de toate uneltele comune specifice unui manager de activități, precum gestionarea programelor ce rulează automat când pornește Windows, examinarea add-on-urilor de sistem, a driverelor și a serviciilor. În plus, în System Explorer poți executa o scanare de securitate cu scopul de a determina care dintre procese sunt sigure și care sunt nocive.

System Explorer: o alternativă mai bună decât Managerul de activități
System Explorer: o alternativă mai bună decât Managerul de activități

Pagina de descărcare: System Explorer

Reclamă

6. Daphne

Daphne este un "ucigaș" de procese în rulare. Acest program îți permite să oprești sarcini în patru moduri diferite - poți să le închizi chiar acum sau după un anumit timp, în două moduri: normal sau în mod "politicos". Dacă vei alege să închizi un process în mod "politicos", trebuie să ai în vedere faptul că, dacă procesul are ceva important de făcut, acesta nu se va închide. Pentru acele cazuri când e dificil să faci legătura între un program și procesul acestuia, Daphne, la fel ca Process Explorer, oferă o unealtă numită Find (Găsire). Spre deosebire de Process Explorer, poți folosi această caracteristică și la oprirea unui proces, trăgând ținta pe fereastra acestuia. O altă caracteristică oferită de Daphne se numește Traps (Capcane). Folosind această unealtă, poți crea o capcană pentru un process. Capcanele reprezintă seturi de reguli ce vor fi aplicate unei anumite sarcini când aceasta va apărea. Această caracteristică este foarte folositoare când ai procese ce consumă foarte multe resurse și nu pot fi oprite.

Daphne: o alternativă mai bună decât Managerul de activități
Daphne: o alternativă mai bună decât Managerul de activități

Pagina de descărcare: Daphne

5. WinUtilities Process Security

WinUtilities Process Security este o unealtă de urmărire și gestionare a proceselor și a serviciilor care rulează pe calculatorul tău, ce pune accentul pe securitate. Acesta îți spune dacă o sarcină este de încredere sau nu, astfel putând să o pui în carantină dacă nu este sigură. De asemenea, are o caracteristică ce îți permite să cauți detalii despre un process pe internet, iar interfața cu utilizatorul este mai prietenoasă în comparație cu cele din celelalte programe din această listă. WinUtilities Process Security este folositor în mod special atunci când suspectezi că dispozitivul tău cu Windows este infectat cu o anumită formă de malware.

Task Manager, alternatives, Windows, Process Explorer, Process Hacker, System Explorer, Daphne, WinUtilities Process Security
Task Manager, alternatives, Windows, Process Explorer, Process Hacker, System Explorer, Daphne, WinUtilities Process Security

Pagina de descărcare: WinUtilities Process Security

Care este alternativa ta preferată pentru Managerul de activități?

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune aplicații ce pot înlocui "Managerul de activități" din Windows. Îți recomandăm să le încerci pe toate și să o păstrezi doar ce cea pe care o preferi. După ce decizi ce aplicație vei păstra, te rugăm să ne spui și nouă în secțiunea de comentarii de mai jos care este cea mai bună alternativă la "Managerul de activități", din punctul tău de vedere.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Manager de Activități Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows