Cele mai bune 5 aplicații de scanat coduri QR pe Android

Codurile QR sunt peste tot: poți să le găsești pe postere, pliante, saituri web, aplicații, reclame pentru evenimente, meniuri de restaurant… practic oriunde. Acestea sunt coduri de bare bidimensionale, compuse din pătrate negre pe un fundal alb, ce pot fi citite de un dispozitiv specializat. Sunt folosite pentru a stoca date alfanumerice, deci sunt foarte bune în a oferi tot felul de informații, precum adrese de saituri web sau informații despre un produs, totul pe o suprafață pătrată și mică. Evident, smartphone-ul sau tableta ta cu Android pot fi transformate foarte ușor în cititoare de coduri QR, dacă folosești aplicația potrivită. Am descoperit cinci aplicații gratuite de acest fel: citește acest articol și alege-ți favorita!

1. Barcode Scanner

Această aplicație cu un nume foarte descriptiv este oferită de ZXing Team și este un veteran al acestui gen de utilitare, fiind una dintre cele mai cunoscute aplicații de scanat coduri de bare. Barcode Scanner face exact ce îți sugerează numele: scanează coduri de bare. Are suport pentru mai multe tipuri de coduri de bare mono și bidimensionale, oferind și o mulțime de setări pe care le poți modifica. Poate să detecteze automat adrese web, stochează istoricul codurilor scanate, poate să aprindă blițul de pe dispozitiv pentru a te ajuta la scanat, poate să scaneze coduri inversate (alb pe negru) și poate să facă și scanări în mod continuu, datorită opțiunii de scanare bulk.

Pagina de descărcare: Barcode Scanner

2. Google Goggles

Da, Google are propria aplicație de scanare de coduri de bare - chiar dacă nu este atât de bine cunoscută precum Gmail sau Calendarul Google, este câteodată preinstalată pe unele smartphone-uri cu Android. Goggles e mai mult decât un simplu cititor de coduri de bare, deși esențialul este că poate să scaneze tot feluri de coduri. În afara de asta, recunoaște și poate să proceseze multe tipuri de date: de exemplu are recunoaștere optică de caractere, deci citește text, ce poate fi tradus automat cu Google Translate. Mai recunoaște și clădiri și repere geografice populare, picturi, cărți, DVD-uri și CD-uri și afișează informații adiționale despre acestea. Poate să scaneze chiar și cărți de vizită și să creeze contacte pe baza informațiilor de pe ele. Ah, și mai poate să rezolve și puzzle-uri sudoku - fain, nu-i așa?

Pagină de descărcare: Google Goggles

3. QuickMark Barcode Scanner

Ca un cititor de coduri de bare, această aplicație de la SimpleAct Inc. are toate funcțiile principale: scanează mai multe tipuri de coduri de bare, are suport pentru coduri inversate, recunoaște adresele de saituri web, numerele de telefon, adresele de email și coordonatele geografice, are un mod scanare continuă și poate să exporte codurile de bare scanate în formatele ".csv" sau ".txt". QuickMark poate să decodeze coduri de bare din imagini aflate în galeria dispozitivului sau de pe paginile web. De asemenea, poți să introduci coduri și manual.

Cea mai interesantă funcție a aplicației este cea de creare a codurilor de bare: poți să ai multe tipuri de informații stocate în aceste coduri, precum adresa aplicațiilor din Magazinul Play , informații despre un contact, un eveniment, o adresă web, o adresă de e-mail, un număr de telefon și așa mai departe.

Pagina de descărcare: QuickMark Barcode Scanner

4. i-nigma QR & Barcode Scanner

3GVision ne oferă o aplicație de scanat coduri de bare care încorporează toate funcțiile necesare: are suport pentru cele mai importante tipuri de coduri (QR, DataMatrix și UPC/EAN - cunoscute și drept "codurile din supermarket"), scanează codurile colorate sau cu un design unic și îți dă opțiunea să partajezi codurile prin SMS, Facebok, Twitter sau alte rețele de socializare. O funcție interesantă a aplicației este cea numită i-nigma shopper, un serviciu web oferit de creatorii aplicației: oricând scanezi un cod de bare al unui produs, aceasta va căuta automat pe internet pentru cele mai bune oferte, deci poți să vezi imediat dacă ai să cumperi ceva la un preț rezonabil, sau dacă sunt și oferte mult mai bune în alte magazine. Pe lângă acest bonus util, aplicația ține cont și de istoricul codurilor scanate, poți să salvezi codurile tale favorite, iar viteza de scanare este incredibil de rapidă - credem că aceasta a fost cea mai rapidă aplicație din toate pe care le-am testat.

Pagina de descărcare: i-nigma QR & Barcode Scanner

5. Norton Snap qr code reader

Un cititor de coduri QR de la o companie de securitate bine cunoscută? Da, ai citit-o corect, Norton are propria aplicație de scanare a codurilor, ce are o funcție în plus față de toate celelalte aplicații. Dar, mai întâi, să vedem funcțiile de bază. Din acestea nu găsim foarte multe: Norton Snap scanează doar codurile QR nu și cele monodimensionale sau alte formate speciale, dar poate să folosească atât camera frontală, cât și cea din spate. Are un mod de scanare continuă și poate să aprindă blițul de pe dispozitiv dacă trebuie să scanezi în întuneric. Ce oferă în plus, față de celelalte aplicații? Întrucât Norton este o companie de securitate, oricând scanezi o adresă web, aplicația o verifică automat, afișează adresa completă când codul QR are încorporat o adresă prescurtată și afișează și clasificarea primită de la Norton din punct de vedere al securității. Astfel, vezi imediat dacă adresa poate fi deschisă în condiții de siguranță. Până acum nu prea am auzit de criminali care au vrut să ascundă adrese malițioase în coduri QR, deci această aplicație poate că oferă un pic mai multă protecție decât este nevoie în mod obișnuit, dar este mai bine să fii în siguranță, decât să pățești ceva.

Pagina de descărcare: Norton Snap qr code reader

Concluzie

Poate că aceste coduri QR nu au devenit atât de importante precum au crezut companiile care au inventat acest concept, dar este adevărat că le găsești peste tot și pot fi chiar utile. Desigur, aceste coduri nu prea au nicio valoare fără un scaner, dar aici te ajută dispozitivul tău cu Android. Există un număr incredibil de mare de aplicații de scanat coduri QR în Magazinul Play , iar cele mai multe dintre acestea au aceleași funcții. În acest articol am încercat să-ți arătăm câteva aplicații care ies în evidență prin funcții în plus, securitate sau rapiditate. Care este cititorul tău de coduri QR preferat? Spune-ne în comentariile de mai jos.