Cine a încercat să vă spargă contul Microsoft? Când? Unde? Au reușit?

Știați că Microsoft, la fel ca Google sau alte companii, oferă un jurnal complet al activității contului dvs. Microsoft? Ce înseamnă asta? Puteți obține informații detaliate despre momentul când s-au efectuat conectări (dacă au decurs corect sau nu), de unde și ce tip de dispozitiv a fost folosit. Aceste informații vă ajută să aflați dacă s-a încercat folosirea neautorizată a contului dvs. Microsoft. Astfel puteți lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. În acest articol vă arătăm cum puteți să aflați dacă contul dvs. Microsoft a fost spart sau nu.

Cum accesați activitatea contului dvs. Microsoft

Pentru a administra contul dvs. Microsoft, mergeți la https://login.live.com și conectați-vă cu adresa și parola dvs. de e-mail. Când se deschide pagina contului Microsoft, dați clic sau apăsați Activitate recentă.

În funcție de setările de securitate ale contului dvs. Microsoft, puteți fi rugat să introduceți un cod de securitate suplimentar, pe care îl puteți primi pe telefon sau pe alt cont de e-mail. După acest pas veți putea vedea când și unde a fost folosit contul dvs.

Cum vedeți toate încercările de conectare, când și unde au fost făcute

Pentru fiecare încercare de conectare există o intrare în jurnal. Dați clic sau apăsați pe fiecare conectare ce pare suspectă.

Nu ezitați să vă uitați la cele mai vechi întări în jurnal și să dați clic sau să apăsați pe legătura "Vedeți mai multe activități de cont".

Eu am aflat că pe contul meu au fost activități suspecte, de curând.

De exemplu, am remarcat o încercare suspectă de conectare din Germania. Microsoft mi-a oferit adresa IP a dispozitivului care a încercat conectarea, platforma și navigatorul utilizate. De asemenea mi s-a oferit o hartă aproximativă a locului de unde s-a încercat conectarea.

Mi-a fost foarte clar că aceasta a fost o încercare de spargere a contului, realizată de cineva din Germania. Am mai căutat și am descoperit că o altă încercare s-a efectuat din Cehia, de pe un calculator cu Linux.

Căutând și mai departe, am descoperit că multe încercări suspecte de conectare s-au efectuat din Germania, Cehia și Rusia. Din nefericire una dintre aceste încercări a reușit. Acest lucru înseamnă că parola mea a fost compromisă. Dacă îmi verificam doar primele intrări din jurnal, nu aș fi observat încercările de spargere ale contului meu Microsoft. Am fost norocos că am cercetat în trecut. Vă recomand să faceți și voi același lucru.

Ce puteți face în cazul în care contul dv. Microsoft a fost spart?

Sunt multe lucruri pe care le puteți face și Microsoft oferă multe instrumente de securizare a contului dvs., inclusiv activarea verificării în doi pași. Nu vom detalia aceste instrumente în acest articol, ci vom reveni cu articole noi despre acest subiect. Totuși, în astfel de cazuri, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă schimbați parola. Imediat!

Concluzie

Vă recomandăm să efectuați și dumneavoastră această verificare pentru a vedea dacă contul dvs. a fost accesat neautorizat. Chiar dacă nu aveți un cont de e-mail pe serverele Microsoft și folosiți Gmail sau alte servicii, contul dvs. Microsoft păstrează multe informații ce ar trebui să rămână private. De îndată ce ați efectuat această verificare nu ezitați să lăsați un comentariu și să ne spuneți dacă contul v-a fost spart sau nu.