Întrebări simple: Ce este un cont Microsoft (Outlook, Xbox, Skype)?

Folosești sisteme de operare create de Microsoft, cum ar fi Windows 10 sau Windows 8.1? Folosești Office 365 sau OneDrive? Ai o consolă Xbox? Utilizezi Skype? Dacă răspunsul este da la oricare dintre aceste întrebări, atunci ai un cont Microsoft, chiar dacă nu realizezi asta. Poate că îi spui altfel dar Microsoft îți va spune mereu că este un cont Microsoft. În acest articol îți explicăm ce este acest cont, cum afli dacă ai un cont Microsoft și ce avantaje îți oferă:

Ce este un cont Microsoft?

Un cont Microsoft este un ID compus dintr-o adresă de email și o parolă, pe care le poți folosi pentru a te autentifica pe saiturile Microsoft, în serviciile lor, sistemele de operare create de companie, dispozitivele create de Microsoft și alte proprietăți. Lista include: Windows 10 sau Windows 8.1, Xbox, Skype, Office 365, OneDrive, Windows 10 Mobile și Windows Phone 8.1, Magazinul Windows, Bing, Outlook.com și MSN. Contul Microsoft se numea cândva și "Windows Live ID".

cont, Microsoft

Dacă folosești deja o adresă de email și o parolă pentru a te autentifica la serviciile și dispozitivele Microsoft pe care le folosești, atunci ai deja un cont Microsoft.

Trebuie să ai o adresă de e-mail de la Microsoft pentru a avea un cont Microsoft?

Multe persoane presupun că, pentru a avea un cont Microsoft, trebuie să aibă o adresă de e-mail oferită de Microsoft, la un serviciu precum outlook.com, hotmail.com sau live.com. Deși Microsoft își dorește asta, acest lucru nu este obligatoriu. Poți să îți înregistrezi un cont Microsoft fără a avea o adresă de email de la outlook.com, hotmail.com sau live.com. De exemplu, îți poți crea un cont Microsoft folosind o adresă de email de la un serviciu precum Gmail sau Yahoo.

cont, Microsoft

Care sunt beneficiile utilizării unui cont Microsoft?

Există beneficii pentru crearea unui cont Microsoft iar ele cresc pe măsură ce folosești tot mai multe produse și servicii ale companiei. Iată cele mai evidente beneficii pe care le poți primi:

 • Poți folosi contul Microsoft pentru a te autentifica pe calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows 10 și Windows 8.1, pentru a-ți sincroniza setările între dispozitive ș.a.m.d. În această listă sunt incluse și smartphone-urile cu Windows;
 • Poți utiliza Cortana pe calculatoarele și dispozitivele cu Windows 10 (inclusiv pe smartphone-uri);
 • Poți descărca și instala aplicații din Magazinul Windows, pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows 10 și Windows 8.1 (inclusiv pe smartphone-uri);
 • Te poți autentifica pe consola ta Xbox, cumpăra jocuri și comunica cu alți jucători;
 • Poți folosi aplicații Office și servicii precum Office 365;
 • Poți folosi Skype pentru comunicarea prin text, audio și video;
 • Primești spațiu de stocare gratuit, în cloud, prin serviciul OneDrive;
 • Poți primi un cont de e-mail gratuit de la Microsoft, dacă dorești unul;
 • Te poți autentifica în motorul de căutare Bing și folosi serviciile asociate;
 • Poți primi știri și conținut personalizat pe portalul MSN;
 • Poți folosi orice produs Microsoft pentru consumatorii casnici, inclusiv Bing Maps, Microsoft Groove și altele.

Cum îți creezi un cont Microsoft?

Îți poți crea un cont Microsoft în multe moduri și majoritatea utilizatorilor îl vor crea din sisteme de operare precum Windows 10 sau Windows 8.1. Dar, îl poți crea și folosind un browser web, aceasta fiind o metodă mai bună și sigură pentru crearea unui cont. Apoi, îl poți folosi pentru a te autentifica în orice dispozitiv sau serviciu Microsoft vrei să folosești.

Pentru a afla cum îți creezi un cont Microsoft, am scris un ghid pas cu pas complet, pe care-l găsești aici: Creează-ți un cont Microsoft cu sau fără o adresă de e-mail de la Microsoft.

Tu ai un cont Microsoft?

Înainte de a închide acest articol, lasă un comentariu în care ne spui dacă tu ai un cont Microsoft și la ce anume îl folosești. De asemenea, folosești o adresă de e-mail de la Microsoft ori o altă adresă personală?

Descoperă: Productivitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Rețea și Internet Windows Xbox One