Ce este un cont Microsoft? Avantajele și dezavantajele unui cont Microsoft

Ce este un cont Microsoft? Avantajele și dezavantajele unui cont Microsoft

Folosești un laptop cu Windows 10 sau un PC de gaming cu Windows 11? Editezi documente cu Microsoft 365 sau îți sincronizezi fișierele cu OneDrive? Ai o consolă Xbox Series X? Mai faci conferințe video pe Skype? Dacă răspunsul este da la oricare dintre aceste întrebări, atunci sunt șanse mari să ai deja un cont Microsoft. Dacă vrei să știi ce este un cont Microsoft, cum arată, să înțelegi cum poți folosi Gmail cu un cont Microsoft, precum și avantajele și dezavantajele utilizării unui cont Microsoft, citește acest articol:

Reclamă

Ce este un cont Microsoft?

Un cont Microsoft este ceea ce folosești pentru a accesa dispozitivele, site-urile web și serviciile Microsoft. Este un ID compus dintr-o adresă de e-mail și o parolă, pe care le poți folosi pentru a te conecta la calculatorul tău cu Windows 10 sau Windows 11, consola Xbox Series X, abonamentul tău Microsoft 365, Skype, OneDrive, Microsoft Edge, Bing etc. Imaginea de mai jos îți arată cele mai cunoscute produse și servicii care necesită un cont Microsoft.

Ce poți accesa cu un cont Microsoft

Ce poți accesa cu un cont Microsoft

Contul Microsoft este gratuit și îl poți crea de aproape oriunde: Windows 10 sau Windows 11, consola ta Xbox, Skype sau această pagină web: Creează un cont Microsoft. În ziua de azi, poți crea un cont Microsoft și folosind un număr de telefon și o parolă, în loc de o adresă de e-mail.

Poți crea un cont Microsoft și folosind un număr de telefon

Poți crea un cont Microsoft și folosind un număr de telefon

Exemple de conturi Microsoft

Dacă folosești o adresă de e-mail și o parolă pentru a te conecta la dispozitive și servicii Microsoft ca cele discutate mai devreme, ai deja un cont Microsoft. Dacă ai un cont de Xbox, și acela este un cont Microsoft și-l poți folosi pentru a accesa toate serviciile Microsoft. De obicei, conturile Microsoft au adrese de e-mail ce au legătură cu Microsoft, precum: [email protected], [email protected], or [email protected]. Însă, nu este obligatoriu să ai o adresă de e-mail Microsoft pentru un cont Microsoft.

Reclamă

Este contul meu Gmail sau Google același lucru ca un cont Microsoft?

O caracteristică bună dar derutantă în același timp este că poți crea un cont Microsoft fără o adresă de e-mail Microsoft (outlook.com, hotmail.com sau live.com). Când accesezi pagina creează un cont Microsoft, poți introduce o adresă de Gmail, o adresă de e-mail Yahoo! Sau orice alt e-mail. Apoi, creezi parola, introduci informații suplimentare, iar contul tău Microsoft este creat FĂRĂ o adresă de e-mail Microsoft. Pentru mai multe informații, iată trei moduri de a crea un cont Microsoft.

Poți crea un cont Microsoft cu o adresă de Gmail

Poți crea un cont Microsoft cu o adresă de Gmail

Dacă ai un cont Microsoft asociat unei adrese Gmail, ai putea avea impresia că al tău cont Google este același precum contul tău Microsoft. Asta se poate întâmpla mai ales dacă faci greșeala de-a folosi aceeași parolă pentru ambele conturi. În primul rând, sunt conturi diferite. Adresa ta originală Gmail este contul tău Google și-ți dă acces la serviciile și dispozitivele Google. Chiar dacă este asociat cu o adresă Gmail, contul tău Microsoft este un cont diferit, care-ți permite să accesezi doar dispozitivele și serviciile Microsoft. În plus, nu ar trebui să folosești aceeași parolă pentru amândouă.

IMPORTANT: Dacă folosești aceeași parolă pentru conturile tale Microsoft și Google, îți recomandăm insistent să o schimbi chiar acum. Dacă ai nevoie de ajutor, iată cum schimbi parola contului tău Microsoft. Pentru un plus de securitate, ar trebui să activezi și verificarea în doi pași. Avem ghiduri care te pot ajuta în ambele cazuri:

Avantajele folosirii unui cont Microsoft

Există multe avantaje când ai un cont Microsoft, iar numărul lor crește proporțional cu numărul de produse și servicii Microsoft pe care le folosești. Iată-le pe cele mai evidente:

 • Te poți conecta pe laptopurile, tabletele și calculatoarele tale cu Windows 10 și Windows 11 folosind același cont Microsoft. Apoi, setările și fișierele tale (dacă folosești OneDrive) sunt sincronizate automat pe toate dispozitivele tale prin intermediul contului respectiv.
 • Te poți conecta cu un cont Microsoft pe consola ta Xbox, cumpăra jocuri și alt conținut digital, un abonament Xbox Live Gold sau un Xbox Game Pass.
 • Poți cumpăra și folosi un abonament Microsoft 365 (cunoscut anterior ca Office 365).
 • Poți achiziționa, descărca și instala aplicații, jocuri și alt conținut din Microsoft Store în Windows 10 și Windows 11.
 • Te poți conecta și folosi Skype gratuit.
 • Primești gratuit stocare online cu OneDrive. Poți, de asemenea, să-ți cumperi un abonament de stocare OneDrive (dacă vrei) și să-ți sincronizezi fișierele pe toate dispozitivele tale, inclusiv smartphone-uri și tablete cu Android sau iPhone-uri și iPad-uri.
 • Te poți conecta la Bing, Bing Maps și alte servicii web și accesa date personalizate.
 • Poți folosi Cortana cu un cont Microsoft în Windows 10 și Windows 11.
 • Ai un tablou de bord ușor de utilizat de unde-ți poți gestiona toate dispozitivele, serviciile, abonamentele Microsoft etc. Pentru a-l accesa, deschide această pagină și conectează-te folosind contul tău Microsoft. Poți vedea acolo și ce date salvează Microsoft despre tine.

Tabloul de bord pentru contul tău Microsoft

Tabloul de bord pentru contul tău Microsoft

Dezavantajele folosirii unui cont Microsoft

Există și dezavantaje la utilizarea unui cont Microsoft, nu numai beneficii:

Reclamă
 • Le dai celor de la Microsoft informații personale. Compania va avea adresa ta de e-mail (și posibil acces la e-mailurile tale, dacă folosești o adresă de e-mail Microsoft), istoricul tău de cumpărare, setările tale și așa mai departe. Dacă folosești Bing sau Cortana, Microsoft va ști, de asemenea, destul de multe despre istoricul tău de navigare, despre ce cauți pe Bing și ce comenzi vocale folosești. Dacă folosești OneDrive, fișierele tale vor fi stocate pe serverele Microsoft. Pentru a vedea toate datele pe care le are Microsoft despre tine, mergi la acest Tablou de bord pentru confidențialitate și conectează-te folosind contul tău Microsoft.
 • Contul tău Microsoft poate fi spart, mai ales dacă nu-i setezi o parolă puternică și unică și nu activezi verificarea în doi pași.
 • Dacă ți-ai uitat parola sau contul tău este spart, ești blocat de pe toate dispozitivele, serviciile și site-urile web Microsoft. Cu toate acestea, îți poți reseta parola folosind instrucțiunile din acest ghid: Cum îmi resetez parola contului Microsoft?
 • Ai nevoie de o conexiune la internet pentru a te conecta cu un cont Microsoft la toate serviciile Microsoft. Însă asta nu este necesar atunci când te conectezi la Windows sau Xbox, cu excepția primei conectări, când este obligatorie o conexiune la internet. După prima conectare, poți utiliza un cont Microsoft chiar și atunci când ești offline.

Tabloul de confidențialitate pentru contul tău Microsoft

Tabloul de confidențialitate pentru contul tău Microsoft

Dacă ți-ai creat un cont Microsoft doar pentru a accesa Windows și nu-ți plac dezavantajele de mai sus, poți folosi un cont de utilizator local offline urmând pașii din aceste ghiduri:

Tu ai un cont Microsoft?

Acum știi ce este un cont Microsoft, cum arată un cont Microsoft și cum poți crea un cont Microsoft folosind o adresă Gmail sau un alt e-mail. Știi, de asemenea, principalele avantaje și dezavantaje ale utilizării unui cont Microsoft. Înainte de a închide acest articol, spune-ne dacă ai un cont Microsoft, dacă este asociat cu o adresă de e-mail Microsoft, un număr de telefon sau o adresă Gmail și la ce îl foloseștii. Este doar pentru Windows ori și pentru Xbox? Încă mai folosești contul tău Microsoft pentru Skype? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Productivitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Rețea și Internet Windows Xbox One