Cum îți găsești sau blochezi un dispozitiv cu Windows 10, pierdut sau furat

Windows 10 are o funcționalitate de localizare a dispozitivelor cate te ajută să le găsești ușor atunci când le pierzi. Această funcție se numește Găsește-mi dispozitivul și atunci când este activă îi permite lui Windows 10 să verifice și să stocheze periodic locația ta și apoi să te ajute să îți găsești dispozitivul dacă îl pierzi sau este luat de altcineva. Uite cum poți să o activezi și să o folosești pentru a găsi dispozitive cu Windows 10 atunci când se pierd sau sunt furate:

De ce ai nevoie înainte să continui?

Pentru a-ți recupera dispozitivele cu Windows 10 pierdute sau furate, trebuie să activezi funcționalitatea Găsește-mi dispozitivul atunci când totul este în regulă. Nu poți să activezi această funcționalitate de la distanță, după ce ți-ai pierdut dispozitivul. La fel ca în multe alte situații, este avantajos să fii proactiv.

Trebuie, de asemenea, să te conectezi la Windows 10 folosind un cont Microsoft. Atunci când nu îți găsești dispozitivul, îți poți folosi contul Microsoft pentru a încerca localizarea lui. Fără un cont Microsoft, nu ai cum să îți mai găsești dispozitivul, indiferent că este un Surface Pro făcut de Microsoft sau un laptop făcut de HP, Dell sau alt producător.

Pentru a obține locația, Windows 10 folosește price informație care poate fi derivată de la dispozitiv incluzând cipul GPS (dacă există), o conexiune de internet mobilă (dacă există una disponibilă), o conexiune de rețea pe cablu sau una WiFi. Pentru ca ultimele două să meargă, furnizorul de servicii de internet trebuie să permită identificarea unei adrese bazate pe conexiunea fizică.

Cum să setezi Găsește-mi dispozitivul pe tablete, laptopuri și dispozitive hibride cu Windows 10

Mai întâi, trebuie să deschizi aplicația Setări în Windows 10 (Windows + I este comanda rapidă de la tastatură). Apoi, apasă pe Actualizare și securitate.

Deschide Actualizare și securitate în Windows 10

În coloana din stânga, apasă pe Găsește-mi dispozitivul. În dreapta, găsești setările referitoare la această funcționalitate. În mod implicit, Găsește-mi dispozitivul ar trebui să fie dezactivat.

Găsește-mi dispozitivul este dezactivat în Windows 10

Pentru a activa această funcționalitate, apasă pe butonul Modificare din secțiunea Găsește-mi dispozitivul. Apoi, setează comutatorul numit "Salvați periodic locația dispozitivului" pe activ.

Activează Găsește-mi dispozitivul în Windows 10

Acum poți să închizi aplicația Setări și să îți continui activitatea obișnuită pe dispozitiv. Această funcționalitate este activă pe dispozitivul tău cu Windows 10.

Cum îți găsești dispozitivul

Atunci când vrei să îți găsești dispozitivul cu Windows 10, deschide un browser web pe orice calculator și mergi la adresa account.microsoft.com/devices. Conectează-te cu același cont pe care îl folosești pe PC-ul sau dispozitivul pe care vrei să îl găsești. Acum vezi o listă cu toate dispozitivele care folosesc acest cont Microsoft. Ele pot fi PC-uri cu Windows 10, dispozitive Surface Pro, laptopuri, tablete cu Windows 10 sau console Xbox One. Pentru fiecare dispozitiv, vezi ce nume i-ai pus, ce nume i-a dat producătorul, seria sau codul IMEI (doar pentru dispozitive cu conexiune celulară) și sistemul de operare pe care îl folosești pe dispozitiv. În partea de jos a fiecărui dispozitiv, vezi o legătură numită "Afișați detaliile". Apasă pe cea corespunzătoare dispozitivului pe care încerci să îl găsești. În exemplul nostru, folosim un mini PC.

Deschide detaliile unui dispozitiv mini PC din contul tău Microsoft

Apasă pe legătura "Găsește-mi dispozitivul" pentru PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Găsește-mi dispozitivul pentru un mini PC cu Windows 10

În câteva secunde, funcționalitatea Găsește-mi dispozitivul afișează ultima locație cunoscută pentru dispozitiv și o hartă pentru a ușura localizarea lui. Afli de asemenea când a fost localizat acolo ultima oară.

Ultima locație și harta pentru Găsește-mi dispozitivul

Dispozitivul pe care l-ai selectat primește o notificare că un administrator încearcă localizarea lui.

Notificare pentru Găsește-mi dispozitivul

Dacă localizarea dispozitivului tău nu merge, înseamnă că este închis, nu are conexiune la internet sau a fost resetat de persoana care îl are acum. Dacă dispozitivul tău cu Windows 10 a fost furat și nu îl poți găsi, poți încerca să folosești funcționalitatea Blocare ca să fie măcar blocat data viitoare când este pornit și încearcă să se conecteze la internet.

Cum blochezi de la distanță PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10

Pe același ecran care te ajută să localizezi dispozitivul tău cu Windows 10, ai opțiunea să îl blochezi. Pentru a ajunge acolo, urmezi aceiași pași ca în secțiunea precedentă: mergi la account.microsoft.com/devices, apasă pe Afișați detaliile pentru dispozitivul pe care vrei să îl blochezi și apoi "Găsește-mi dispozitivul". Pe ecranul unde Microsoft afișează harta cu locația dispozitivului tău, ai un buton Blocare. Apasă pe acest buton pentru a bloca de la distanță PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Blochează dispozitivul tău cu Windows 10

Apare un pop-up cu descrierea de proces pentru "Blocați dispozitivul". Apasă pe Înainte pentru a continua.

Descrierea de proces pentru Blocați dispozitivul

Apoi, poți să adaugi un mesaj adresat persoanei care are acces fizic la PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Poate fi o cerere de returnare a dispozitivului tău sau o explicație de ce îl blochezi. Tastează mesajul tău și apasă butonul Blocați atunci când ești gata.

Creează un mesaj pentru ecranul de blocare

Microsoft blochează dispozitivul de la distanță și afișează o confirmare.

Confirmare de blocare la distanță

În paralel, trimite un mesaj email către contul tău Microsoft care descrie cererea de blocare.

Contul tău îți arată că ai solicitat blocarea dispozitivului

PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 este blocat de la distanță și mesajul tău este afișat pe ecran.

Windows 10 este blocat de la distanță cu un mesaj afișat pe ecran

Ai activat Găsește-mi dispozitivul în Windows 10?

Găsește-mi dispozitivul este o funcționalitate binevenită pentru laptopuri și tablete cu Windows 10. Credem că toată lumea ar trebui să și-o seteze pentru laptopurile, ultrabook-urile, tabletele sau dispozitivele 2-în-1 (asta include dispozitive de la HP, Dell sau Lenovo și, de asemenea, Microsoft Surface). Nu știi când ai nevoie ca această funcționalitate să fie activă și când îți poate fi de ajutor. Încearc-o pe dispozitivele tale cu Windows 10 și spune-ne dacă totul a mers bine.

Descoperă: Securitate Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează