Cum modifici sau ștergi mesajele trimise prin Skype (în Windows, Android și iOS)

Sunt momente în care scrii un mesaj în Skype și mai târziu vrei să îl modifici sau să îl ștergi. Poate ai scris incorect un cuvânt, ai trimis din greșeală mesajul altei persoane sau îți dai seama că ceea ce ai scris este nepotrivit. Skype te ajută în aceste situații și îți permite să alterezi istoricul conversațiilor prin editarea sau ștergerea mesajelor. Citește mai departe pentru a afla cum ștergi sau modifici mesajele trimise atunci când folosești Skype în Windows, Android sau iOS:

NOTĂ: Microsoft lucrează de ceva vreme la unificarea experienței de utilizare în Skype între desktop și aplicațiile mobile. Îți prezentăm în acest ghid metodele de editare și ștergere a mesajelor cu capturi de ecran din Windows, Android și iOS (ultimele făcute cu un iPhone).

Cum editezi un mesaj în Skype pentru Windows

Acest tutorial se aplică mesajelor trimise de tine în conversațiile din Skype. Poți să aplici metodele descrise ca să modifici sau să ștergi mesajele tale, dar nu poți face asta cu mesajele scrise de altcineva.

În primul rând, pornește Skype și deschide conversația în care vrei să faci schimbări. Dă clic-dreapta sau apasă și ține apăsat pe mesajul pe care vrei să îl editezi. Alternativ, cu un maus, ține cursorul deasupra mesajului până când apare un buton cu trei puncte pentru „Mai multe opțiuni” și dă clic pe el.

Butonul Mai multe opțiuni în Skype pentru Windows

Alege Editează în meniul afișat.

Editează un mesaj în Skype pentru Windows

Skype copiază textul mesajului în câmpul unde scrii de obicei mesajele noi. Descoperi că ești, într-un fel, înapoi în timp la momentul la care ai creat mesajul.

Editează un mesaj în Skype pentru Windows

Fă schimbările pe care le dorești la mesaj și butonul „Trimite un mesaj” apare în dreapta câmpului de editare, gata să trimită mesajul modificat. Când ai terminat, dă clicu sau apasă pe butonul „Trimite un mesaj„.

Trimite un mesaj editat în Skype pentru Windows

Istoricul conversației se actualizează cu noul mesaj. Singurul semn care rămâne este o pictogramă de creion care indică atât pentru tine cât și pentru partenerul tău de conversație că mesajul a fost editat.

Mesaj editat în istoricul unei conversații din Skype pentru Windows

Cum ștergi un mesaj în Skype pentru Windows

Dacă ai nevoie de o intervenție mai radicală și vrei să scapi de tot de un mesaj trimis, urmează la început aceeași pași ca și la editare. Găsește mesajul pe care vrei să îl elimini și dă clic-dreapta sau apasă și ține apăsat pe mesaj. Dacă folosești un maus, poziționează cursorul peste mesaj până apare butonul cu trei puncte pentru „Mai multe opțiuni” și dă clic pe el. Din meniul „Mai multe opțiuni” care apare, selectează Elimină.

Opțiunea Elimină în meniul Mai multe opțiuni din Skype pentru Windows

Skype cere confirmarea acțiunii pentru că, odată executată, este ireversibilă. Dacă dorești să continui cu ștergerea, apasă Elimină.

Elimină un mesaj în Skype pentru Windows

În mod diferit față de editare, de data aceasta nu mai există niciun semn al mesajului șters.

Acum știi cum să editezi și să ștergi mesaje în Skype pentru Windows. Hai să vedem cum se face asta în Skype pentru Android și Skype pentru iOS.

Cum editezi un mesaj în Skype pentru Android și Skype pentru iOS

Merită reținut că poți să intervii asupra mesajelor tale, indiferent de platforma și de clientul de Skype pe care l-ai folosit ca să le creezi la început. De exemplu, un mesaj creat în Skype pentru Windows poate fi editat sau șters din Skype pentru Android sau Skype pentru iOS.

Pe smartphone-ul tău cu Android sau iPhone, deschide aplicația Skype și mergi la conversația la care vrei să faci schimbări. Apasă lung mesajul pe care vrei să îl editezi până când apare un meniu. În meniu selectează Editează.

Opțiunea Editează pentru un mesaj trimis în Skype pentru Android și iOS

Mesajul este copiat în câmpul de la baza ecranului acolo unde scrii mesajele noi. Poți să faci ce modificări de text dorești. Atunci când începi să editezi, butonul „Trimite un mesaj” apare la dreapta textului. Când ai terminat, apasă butonul „Trimite un mesaj„.

Mesaj modificat în Skype pentru Android și Skype pentru iOS

Istoricul conversației se actualizează atât pentru tine cât și pentru partenerul tău de conversație și îți apare o pictogramă de creion în dreptul mesajului ca să semnalizeze faptul că a fost editat.

Mesaj modificat în istoricul de conversație în Skype pentru Android și iOS

Cum ștergi un mesaj în Skype pentru Android și Skype pentru iOS

Pornește Skype pe smartphone-ul tău cu Android sau iPhone și deschide conversația unde vrei să intervii. Apasă lung mesajul pe care vrei să îl ștergi și îți apare un meniu. Selectează opțiunea Elimină.

Opțiunea Elimină pentru un mesaj trimis în Skype pentru Android și iOS

Skype îți cere să confirmi pentru că ștergerea este ireversibilă. Apasă Elimină dacă ești sigur că vrei să ștergi mesajul.

Confirmarea eliminării mesajului în Skype pentru Android și Skype pentru iOS

Istoricul conversației se afișează fără mesajul șters și nu mai este niciun semn de la mesajul care a fost acolo înainte.

Cât timp pot să editez sau să șterg mesaje în Skype?

Nu există un termen limită oficial pentru cât de târziu poți să intervii în istoricul unei conversații ca să faci schimbări. Din propriile noastre încercări, am putut să modificăm conversații de până la zece luni vechime. Odată ce am trecut de această limită, conversațiile erau blocate împotriva schimbărilor.

Care este motivul pentru care vrei să schimbi mesaje în Skype?

Nouă ne-a fost de folos această funcționalitate în conversațiile Skype și îți recomandăm să folosești uneltele de editare disponibile. Am fost toți în situația în care un cuvânt greșit poate să deturneze o întreagă conversație. Lasă-ne un mesaj cu motivul tău pentru schimbarea unui mesaj în Skype.