Informații de sistem - Cum afli totul despre configurația PC-ului tău

Windows a fost mereu capabil să-ți spună aproape totul despre calculatorul tău: configurația hardware, configurația software, driverii instalați, șamd. Bine, nu îți va spune ce prostie a făcut fratele tău săptămâna trecută, dar asta este o altă problemă. Unealta Informații de sistem din Windows îți oferă extrem de multe informații cu doar câteva clicuri. Hai să vedem ce are de oferit această aplicație și ce poți învăța despre calculatorul ori dispozitivul tău cu Windows:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10.

Cum pornești Informații de sistem în Windows 7

Pentru a deschide Informații de sistem deschide Meniul Start , dă clic pe Toate programele , apoi pe Accesorii și pe Instrumente de sistem. În acest folder vei găsi scurtătura pentru Informații de sistem. Dă clic pe ea.

De asemenea, poți folosi căsuța de căutare din Meniul Start. Înăutrul ei, scrie cuvintele “informații sistem ” și đă clic pe rezultatul de căutare Informații de sistem.

Ține minte că Instrumente de sistem este un vizualizator de informații și nu poate fi folosit pentru a schimba nimic.

Cum pornești Informații de sistem în Windows 8.1

Din păcate, în Windows 8.1, această unealtă a fost ascunsă de utilizatori deși ea încă mai există. Nu are o scurtătură în Lista de aplicații și, dacă cauți după “informații sistem ” pe ecranul Start , nu-ți va fi returnată scurtătura către această aplicație drept rezultat al căutării.

Din fericire, poți găsi această aplicație în Panoul de Control. Deschide-l și mergi la Sistem și securitate urmat de Instrumente de administrare.

În lista de instrumente de administrare, vei găsi scurtătura pentru Informații de sistem.

Cum pornești Informații de sistem în Windows 10

În Windows 10, folosește căsuța de căutare a Cortanei, de pe bara de instrumente. Scrie cuvintele “informații sistem ” și dă clic ori apasă pe rezultatul Informații de sistem.

De asemenea, poți deschide Panoul de Control. Mergi la Sistem și securitate iar apoi la Instrumente de administrare. După aceea, dă clic or apasă pe scurtătura Informații de sistem.

Cum navighezi aplicația Informații de sistem

Când deschizi Informații de sistem vei vedea ceva asemănător cu captura de ecran de mai jos. Fiecare categorie din panoul din stânga este detaliată în partea dreaptă a ferestrei. În partea de jos este o casetă numită De găsit , unde poți căuta informații, pentru a le găsi mai rapid.

Spre exemplu, dacă dorești să afli adresa IP a calculatorului, introdu IP în caseta de căutare și apasă pe Căutare/Găsire. Așteaptă câteva secunde și rezultatele vor fi afișate.

Categoria Rezumat sistem prezintă elementele generale care compun calculatorul și informații despre sistemul de operare folosit. Printre altele, vei găsi aici numele calculatorului și producătorul acestuia, precum și detalii despre BIOS și cantitatea de memorie instalată.

Citește următoarea pagină a acestui ghid pentru a afla cum găsești informații despre configurația software și hardware a sistemului tău, folosind Informații de sistem.