Care este numărul serial al sistemului meu cu Windows (PC, laptop, tabletă, etc)?

Atunci când ai probleme cu laptopul, tableta, sau PC-ul tău cu Windows și accesezi saitul de suport al producătorului său, adesea ți se cere să introduci modelul exact al sistemului tău sau numărul serial. Dacă faci asta, primești acces la driverele corecte pentru dispozitivul tău cu Windows și la opțiunile de suport potrivite pentru el. Iată cum afli rapid, numărul serial, direct din Windows:

Deschide Linia de Comandă sau PowerShell și utilizează această comandă:

Primul pas este să deschizi PowerShell sau Linia de Comandă, în funcție de ceea ce preferi. Introdu comanda WMIC BIOS GET SERIALNUMBER și apasă Enter pe tastatură. Vei obține rezultate similare cu cele din captura de ecran de mai jos, făcută în PowerShell.

Windows, numar, serial, PC, laptop

Același rezultat este obținut când deschizi Linia de Comandă (CMD) și execuți comanda: WMIC BIOS GET SERIALNUMBER.

Windows, numar, serial, PC, laptop

Această comandă funcționează și returnează rezultate când este folosită pe sisteme create de un producător precum Lenovo, HP, Dell, ASUS, Acer, etc. Dacă o folosești pe un PC făcut de tine sau o altă persoană, precum un PC desktop, comanda returnează o valoare goală pentru SerialNumber.

Pentru ce ai avut nevoie de numărul serial?

Acum știi cum să afli numărul serial al sistemului tău cu Windows. Înainte de a închide acest articol, spune-ne la ce ai avut nevoie de el și cum l-ai folosit. Comentează mai jos și hai să discutăm.