Cum adaugi mai multe ceasuri la bara de activități din Windows

Dacă lucrezi și vorbești cu oameni din mai multe colțuri ale lumii, este foarte util să adaugi mai multe ceasuri pe bara de activități din Windows, pentru a putea vedea rapid cât este ceasul în acele zone. Windows îți permite să adaugi cel mult două ceasuri pe lângă cel care îți spune ora locală iar procedura de adăugare nu este foarte complicată. Citește acest ghid pentru a afla cum adaugi ceasuri în Windows, care-ți spun cât este ora în alte țări sau orașe, pentru ca tu să nu mai faci conversia:

NOTĂ: Procesul descris în acest ghid se aplic ă pentru Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7, procedura fiind identică în toate cele trei sisteme de operare. Pentru simplitate, ilustrațiile folosite de noi sunt realizate în Windows 10.

Cum adaugi până la două ceasuri în bara de activități a Windows?

Primul pas este să deschizi Panoul de Control. În fereastra Panou de Control , apasă pe legătura "Ceas, limbă și regiune ".

Apoi, apasă pe legătura care spune "Adăugare ceasuri pentru diferite fusuri orare " , din secțiunea Data și ora.

Se deschide fereastra Data și ora , la fila Ceasuri sumplimentare. Dacă, dintr-un motiv necunoscut, nu se deschide această filă, dă clic pe numele ei. Aici poți adăuga unul sau două ceasuri suplimentare, care vor fi accesibile de pe bara de activități din Windows. Pentru a activa primul ceas suplimentar, dă clic pe prima căsuță din dreptul "Activare ceas ".

Alege fusul orar care te interesează și ceasul activat va afișa mereu ora pentru acel fus orar. Apoi, în câmpul "Introduceți numele afișat " , introdu un nume sugesti pentru ceasul respectiv, cum ar fi numele țării sau numele orașului care te interesează. Dacă vrei să activezi și al doilea ceas suplimentar, dă clic pe căsuța din dreptului celei de-a doua setări de "Afișare ceas " , selectează fusul orar dorit și introdu un nume pentru al doilea ceas.

Pentru ca setările tale să fie aplicate, dă clic pe OK.

Cum să vezi ora din alte părți ale lumii, de pe bara de activități

Odată ce ai activat ceasurile suplimentare, pentru fusele orare care te interesează, le poți accesa rapid ținând cursorul mouse-ului peste data și ora afișate în colțul din dreapta al barei de activități din Windows. Nu este nevoie să dai clic ci doar să ții cursorul în acea zonă. Dacă folosești Windows 10, iată cum vor arăta ceasurile suplimentare:

Dacă dai clic pe zona unde este afișată ora locală și data, se deschide un panou care afișează multe informații, cum ar fi: calendarul, agenda zilei și timpul local precum și timpul pentru ceasurile suplimentare activate de tine.

În Windows 7 și în Windows 8.1, lucrurile arată diferit față de Windows 10. Dacă ții cursorul mouse-ului peste dată și oră, fără să dai clic, atunci vei vedea cele două ceasuri suplimentare, pe lângă ora locală, ca în captura de ecran de mai jos.

Dacă dai clic pe dată și oră, este afișat calendarul, lângă ceasuri analog care îți arată ora locală precum și ora din cele două locații selectate de tine.

Este o informație utilă, nu-i așa?

Concluzie

De fiecare dată când instalez Windows pe calculatoarele și dispozitivele mele, configurez sistemul de operare astfel încât să-mi arate ora în țările unde am cei mai mulți colaboratori, pentru a nu mai fi nevoie să convertesc manual ora locală în ora din țările respective. Astfel știu când este un moment oportun să îi sun ori să le cer ajutorul.