Cum fixezi ceasul pentru diferite orașe, în Meniul de Start din Windows 10

Aplicația Alarme și Ceas di n Windows 10 oferă o caracteristică numită Ceas internațional, care îți permite să vizualizezi ora din diferite locații ale lumii, să le compari, dar și alte lucruri interesante. Dacă ai nevoie de această caracteristică destul de des și ți se pare enervant să deschizi aplicația de fiecare dată când vrei să vezi cât este ceasul într-un anumit oraș, există o soluție: poți fixa în mod convenabil ora pentru orașele care te interesează, în Meniul Start din Windows 10. În acest articol îți vom arăta cum se face acest lucru. Să începem:

Cum fixezi ceasul pentru orice oraș din lume în Meniul Start din Windows 10

Fixarea orelor din diferite orașe ale lumii se face destul de ușor. Înainte de fixarea pe Meniul Start, trebuie să adaugi locațiile de care ești interesat în secțiunea Ceas internațional, din aplicația Alarme și Ceas. Am arătat cum se realizează acest lucru, în acest ghid: Cum vizualizezi rapid ora din alte țări, în Windows 10. Urmează pașii din ghid pentru a adăuga orașele care te interesează. Apoi, deschide aplicația Alarme și Ceas și mergi la fila Ceas internațional.

Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start

Fă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe una din locațiile afișate în Ceas internațional și apoi apasă pe opţiunea Fixați la Start din meniul care va apărea.

Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start

Acum vei fi notificat că aplicația încearcă să fixeze dala la Meniul Start. Apasă Da pentru a confirma alegerea făcută.

Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start

Asta a fost tot! Repetă pașii pentru toate orașele pe care vrei să le adaugi la Meniul Start din Windows 10. De fiecare dată când vei vrea să verifici ora din acele orașe, deschide Meniul Start și aruncă o privire.

Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start

Cum anulezi fixarea orașelor la Meniul Start din Windows 10

Dacă dala adăugată de tine pentru un anumit oraș nu îţi mai este utilă, s-ar putea să vrei să îi anulezi fixarea de pe Meniul Start. Poți face asta prin două metode:

  • Una din ele se realizează utilizând aplicația Alarme și Ceas. Deschide aplicația și mergi la fila Ceas Internațional. Fă clic dreapta sau apasă continuu locația de care ești interesat, și apasă Anulați fixarea la Start din meniul care va apărea.
Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start
  • Poți face același lucru şi direct din Meniul Start. Deschide-l și fă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe orașul pe care nu îl mai vrei fixat. Apoi, apasă pe Anulați fixarea la Start.
Windows 10, fixeaza, ceasul, ora, orase, Meniul Start

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, este extrem de simplu să fixezi și să anulezi fixarea orașelor la Meniul Start din Windows 10. Dacă știi și alte metode decât cele prezentate de noi, nu ezita să le împărtășești cu noi într-un comentariu. Îți mulțumim!

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ceas, limbă și oră Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează