Cum folosești Contorul de timp din Windows 10

Deși în Windows 10 nu există o aplicație independentă pentru temporizator (timer), poți folosi "Contorul de timp" din aplicația "Alarme și ceas" pentru a ține cont de trecerea timpului. Dacă ai uitat ceva în cuptor pentru că te-a prins un joc sau ai pierdut din nou noțiunea timpului uitându-te la videoclipuri cu pisici, cu toate că îți promisesei că te duci la culcare în 10 minute, "Contorul de timp" din Windows 10 poate fi folositor. Este ușor de folosit și un instrument util dacă nu vrei să-ți dai foc la bucătărie sau să-ți distrugi somnul de frumusețe. Acest tutorial te învață tot ce trebuie să știi despre "Contorul de timp", deci să începem:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Cum accesezi Contorul de timp din Windows 10?

"Contorul de timp" din Windows 10 este inclus în aplicația "Alarme și ceas". Am ilustrat mai multe moduri de a accesa aplicația în tutorialul nostru Cum folosești și oprești alarme în Windows 10, dar cel mai simplu este să scrii "alarme" în câmpul de căutare al barei de activități și, apoi, să apeși pe "Alarme și ceas".

Deschide Alarme și ceas din bara de activități

Aplicația se deschide, afișând patru file în partea de sus a ferestrei. Apasă pe "Contor de timp".

Accesează Contor de timp din Alarme și ceas

Dacă folosești des "Contorul de timp", poți crea cu ușurință o dală pentru el în Meniul Start. Apasă pe butonul "Fixați contoarele de timp la Start".

Apasă pe buton pentru a crea o dală

Ți se solicită să-ți confirmi alegerea. Apasă pe Da.

Apasă Da pentru a fixa dala la Start

Dala "Contor de timp" este adăugată acum la Meniul Start și o poți folosi pentru a deschide direct instrumentul cu același nume.

Dala Contor de timp în Meniul Start

NOTĂ: Acest tutorial se concentrează pe cum folosești "Contorul de timp" manual, pe tipar vechi. Cortana, asistenta virtuală de la Microsoft, este bine integrată cu aplicația "Alarme și ceas". În limbile pentru care este disponibilă, cum ar fi engleza, o poți folosi și pe ea pentru a controla temporizatoarele. Pentru a afla mai multe despre asta, citește Cum setezi alarme și temporizatoare folosind Cortana în Windows 10.

Cum adaugi contoare de timp în Windows 10

În Windows 10, poți pune contoare pentru orice durată, de la o secundă, până la 23 de ore, 59 de minute și 59 de secunde. Cât timp dispozitivul tău rămâne pornit și activ, te alertează atunci când numărătoarea ajunge la zero, chiar și când calculatorul tău este blocat. Poți să ai un maximum de douăzeci de temporizatoare salvate și pot fi toate pornite în același timp. Ar trebui să-ți fie de ajuns, dacă nu cumva îți petreci timpul experimentând în laboratorul tău subteran. 🙂

Este simplu să adaugi un nou contor de timp. Apasă pe butonul "Adăugați un nou contor de timp" (+) din partea din dreapta jos a ferestrei.

Apasă pe butonul Adăugați un nou contor de timp

În fereastra "Contor de timp nou", derulează și apasă pe valorile dorite pentru ore, minute și secunde pentru a stabili durata contorului tău de timp.

Stabilește durata contorului tău de timp

Dacă apeși pe câmpul de sub "Nume contor de timp", poți introduce un nume pentru contorul tău, care înlocuiește numele implicit Temporizator(1). Contorul nostru de timp se numește Ceai și este setat la cinci minute, anunțându-ne când este gata ceaiul.

Introdu un nume pentru temporizatorul tău

Dacă nu ai chef să-ți denumești contoarele de timp, Windows 10 te ajută să diferențiezi între ele adăugând un număr nou după genericul Temporizator. Când ți-ai introdus preferințele, apasă pe butonul Start din partea de jos pentru a porni contorul.

Apasă pe Start

Contorul tău de timp este setat acum și începe să numere spre zero.

Vezi temporizatoarele salvate în fila Contor de timp

Exceptând cazul în care trebuie să-ți mai arunci ochii pe temporizator(oare), poți închide aplicația "Alarme și ceas" când ai terminat. Windows 10 te anunță când contorul tău de timp termină de numărat.

Cum folosești contoare de timp în Windows 10

Toate temporizatoarele pe care le creezi sunt afișate în fila "Contor de timp" a aplicației "Alarme și ceas".

Poți vedea temporizatoarele în fila Contor de timp

Pentru a vedea un contor de la distanță sau dacă vrei să te concentrezi pe un anumit contor, apasă pe butonul Extindeți, care arată ca o săgeată cu două capete.

Apasă Extindeți în fila Contor de timp

Contorul se extinde în toată fereastra. Apasă pe butonul Restaurați pentru a reveni la normal.

Apasă pe Restaturați

Pentru a pune un contor pe pauză, apasă pe butonul Pauză din mijloc.

Apasă Pauză în fila Contor de timp

Dacă apeși pe Start, un contor pus pe pauză își continuă numărătoarea inversă.

Apasă Start pentru a continua numărătoarea inversă

Apasă pe Resetare dacă vrei ca temporizatorul să-și reînceapă numărătoarea.

Apasă Resetare și numărătoarea este repornită

Comportamentul implicit al unui contor când își termină numărătoarea inversă este de a te alerta cu o melodie și cu un banner afișat în colțul din dreapta jos al ecranului. Volumul oricăror altor sunete redate de calculatorul sau de dispozitivul tău este redus ca să poți auzi mai bine sunetul alertei. Apasă pe Îndepărtați pentru a opri alerta și a ascunde bannerul.

Apasă pe Îndepărtați pentru a opri alerta

Pentru a schimba acest comportament, trebuie să umbli la notificările pentru aplicația "Alarme și ceas". Ca să afli cum să faci asta, citește Cum oprești și configurezi notificările din Windows 10.

PONT: Dacă apeși pe banner în zona care afișează detaliile temporizatorului, alerta se oprește și se deschide fila "Contor de timp" a aplicației "Alarme și ceas".

Chiar dacă temporizatorul tău și-a făcut treaba, îl poți vedea în continuare afișat în fereastra "Contor de timp". Butonul lui de Start este activ în caz că vrei să-l folosești din nou.

Apasă Start și numărătoarea începe din nou

Pentru a edita un contor de timp, apasă pe el. Nu poți edita decât contoarele care au terminat de numărat sau care sunt momentan pe pauză.

Apasă pe o zonă fără butoane a unui contor care nu numără în jos

Se deschide fereastra "Editați contorul de timp", de unde poți schimba numele și durata contorului la fel ca atunci când l-ai creat.

Editează-ți contorul în aplicația Alarme și ceas

Cum ștergi contoare de timp în Windows 10

Când temporizatoarele tale ajung la zero, ele nu sunt șterse din instrumentul "Contor de timp". Ele sunt salvate în caz că mai ai nevoie de ele. Este foarte simplu să ștergi un contor. Dacă temporizatorul tău nu numără în jos, apasă pe el pentru a deschide fereastra "Editați contorul de timp". Pentru a-l șterge, apasă fie pe tasta Delete de pe tastatură, fie pe butonul Ștergeți, care arată ca un tomberon, din partea de jos a ferestrei.

Apasă pe Ștergeți pentru a elimina un contor

Confirmă-ți alegerea apăsând din nou pe Ștergere și contorul tău dispare.

Apasă Ștergere pentru a confirma eliminarea contorului

Pentru a scăpa de fereastra de confirmare și a șterge ușor orice contor de timp, chiar dacă este sau nu activ, dă clic dreapta sau menține apăsat pe el și, apoi, apasă pe Ștergere.

Șterge un contor din meniul de clic dreapta

Temporizatorul este eliminat și nu îl mai vezi afișat în fila "Contor de timp". Din această filă poți, de asemenea, să ștergi mai multe contoare în același timp, indiferent dacă sunt oprite, pe pauză sau dacă numără în jos. Mai întâi, apasă pe butonul "Selectați contoarele de timp" din partea de jos a ferestrei.

Apasă pe Selectați contoarele de timp

Apare o casetă de selecție pentru fiecare contor. Selectează temporizatoarele pe care vrei să le ștergi bifând caseta.

Apasă pentru a bifa caseta

Folosește butonul "Ștergeți contoarele de timp selectate" din partea de jos a ferestrei pentru a elimina temporizatorul(oarele) selectat(e).

Apasă Ștergeți contoarele de timp selectate

Nu este necesară nicio confirmare și poți vedea că toate temporizatoarele selectate sunt șterse imediat din fila "Contor de timp".

Pentru ce folosești contoarele de timp?

Este folositor să setezi contoare în Windows 10, mai ales dacă folosești mult timp în fața calculatorului tău. Dacă ești una dintre persoanele care nu simt cum zboară timpul, ca subsemnata, Contorul de timp poate fi un avantaj. Tu pentru ce ai nevoie de temporizatoare? Crezi că ai nevoie de mai mult de cele douăzeci de contoare oferite de această aplicație? Spune-ne într-un comentariu, mai jos.

Descoperă: Productivitate Ceas, limbă și oră Ghiduri Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează