5 lucruri pe care le poți face cu aplicația Ceas din Windows 11

În Windows 11, Microsoft a refăcut aplicația Alarme și Ceas pentru a se potrivi cu stilul elegant al noului sistem de operare și a redenumit-o Ceas. Cu toate acestea, în ciuda numelui simplu, aplicația include o nouă caracteristică numită Sesiuni de concentrare pentru a te ajuta să te concentrezi asupra sarcinilor tale zilnice. Nu-ți face griji: celelalte caracteristici ale aplicației rămân mai mult sau mai puțin neatinse, după cum vei vedea în acest ghid, care ilustrează cinci lucruri pe care le poți face cu aplicația Ceas din Windows 11:

1. Concentrează-te pe activități cu Sesiunile de concentrare

Vedeta absolută din aplicația Ceas din Windows 11 este noua caracteristică Sesiuni de concentrare. Este, de asemenea, primul lucru pe care-l vezi când deschizi aplicația. Poți folosi Sesiunile de concentrare pentru a fi mai productiv la munca ta zilnică și a ține evidența timpului petrecut pe o anumită activitate. Caracteristica este împărțită în patru secțiuni, după cum vezi mai jos.

Sesiunile de concentrare din aplicația Ceas din Windows 11

Caseta din stânga sus îți permite să setezi și să pornești o sesiune de concentrare. Caracteristica este gândită și să aibă grijă de sănătatea ta, deoarece poți seta pauze regulate pentru a te deconecta în timpul programului încărcat de muncă. Introdu intervalul de timp disponibil, decide dacă vrei să omiți pauzele și apasă pe „Porniți sesiunea de focalizare”. Caracteristica începe apoi să numere descrescător, alertându-te când este momentul să iei pauze sau să reîncepi munca. Simplu, nu-i așa?

Contorul din Sesiuni de concentrare te ajută să-ți organizezi programul de muncă

PONT: Această caracteristică merge similar cu aplicația stretchly, care te ajută să implementezi tehnica Pomodoro.

În plus, în colțul din dreapta sus, ai o imagine de ansamblu asupra Progresului zilnic pentru a te ajuta să-ți atingi scopurile și să ții socoteala timpului total petrecut concentrându-te pe sarcinile zilnice. Ține cont că trebuie să termini sau să oprești o sesiune de concentrare pentru ca aceasta să se înregistreze în Progresul zilnic.

Ține cont de Progresul zilnic

În colțul din dreapta jos, poți vedea activitățile introduse în Microsoft To Do, dacă aceasta este o aplicație pe care o folosești momentan pentru a ține evidența muncii tale în Windows 11.

Din nefericire, nu există un mod de a edita sarcinile direct și trebuie să deschizi Microsoft To Do dacă vrei să ștergi sau să adaugi elemente în această listă.

Vezi activitățile din Microsoft To Do

În ultimul rând, poți conecta contul tău Spotify pentru a asculta muzica ta preferată în timp ce lucrezi. În plus, primești și sugestii de liste de redare muzică pentru Concentrare care te pot ajuta.

Conectează-ți contul de Spotify în Sesiuni de concentrare

PONT: Poate vrei să știi cum asculți același cântec la nesfârșit cu Spotify.

2. Setează un cronometru folosind Contorul de timp

Este și mai ușor ca înainte să setezi un cronometru în Windows 11. Când accesezi fila Contor de timp inclusă în aplicația Ceas, sunt disponibile deja patru cronometre diferite. Simte-te liber(ă) să le folosești, editezi sau să adaugi cronometre noi pentru a ține cont de trecerea timpului.

Setează un cronometru folosind Contorul de timp din aplicația Ceas

3. Setează Alarme pentru a-ți organiza programul

Dacă ai nevoie de ajutor la trezire sau pentru a nu uita sarcini repetitive, secțiunea Alarmă din aplicația Ceas din Windows 11 îți poate fi de ajutor. Microsoft a inclus o alarmă Good morning (Bună dimineața), dar poți adăuga și altele. Pentru cele mai bune rezultate, petrece timp personalizând sunetul pentru fiecare alarmă și zilele când vrei s-o repeți!

Setează o Alarmă în aplicația Ceas din Windows 11

4. Folosește Cronometrul pentru a ține socoteala timpului cu precizie

Fila Cronometru a aplicației Ceas din Windows 11 este gândită pentru evenimente sportive. Pornește cronometrul pentru a vedea cu precizie cât timp durează ceva și a ține evidența sesiunilor de lucru.

Folosește Cronometrul din aplicația Ceas din Windows 11

5. Folosește Ceasul internațional pentru a ține socoteala mai multor fusuri orare

Ceasul internațional inclus în aplicația Ceas din Windows 11 te ajută să ai o imagine de ansamblu a fusurilor orare care te interesează. Acesta este folositor dacă petreci mult timp călătorind sau ai prieteni ori colegi care locuiesc în alte părți ale lumii.

Află ora curentă pentru alte locuri din lume

Ai în continuare opțiunea de a fixa la Start oricare din ceasurile adăugate aici, dar, deși aplicația întreabă dacă vrei să fixezi o dală, dalele nu mai sunt disponibile în Windows 11. Deci tot ce obții este încă o scurtătură la aplicația Ceas.

NOTĂ: Meniul Start simplificat prea mult este doar unul din cele 7 motive pentru care Windows 11 este slab.

Ție îți place aplicația Ceas din Windows 11?

Aplicația Ceas din Windows 11 are un nou design, iar noile Sesiuni de concentrare adăugate sunt folositoare. Cu toate astea, nu s-au schimbat prea multe lucruri față de versiunea anterioară, iar unele din meniurile existente ar putea beneficia de o actualizare. Înainte de a închide acest ghid, suntem curioși dacă îți place aplicația Ceas din Windows 11. Ți se pare atractivă caracteristica Sesiuni de concentrare? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Ceas, limbă și oră Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează