Cum adaugi un cont de copil pe un PC cu Windows 10, în 3 pași

Caracteristicile și setările legate de familie oferite de Microsoft, ni s-au părut întotdeauna destul de complicate și nu foarte ușor de înțeles. Din fericire, în Windows 10 lucrurile s-au schimbat în bine. Pentru început, adăugarea unui cont de copil la PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 este mult mai ușor de făcut decât era mai demult, în versiunile mai vechi de Windows. Câteva clicuri și apăsări, câteva setări și copilul tău îți poate folosi calculatorul cu Windows 10, în siguranță și în termenii pe care îi stabilești tu. Citește acest ghid pentru a vedea cum se adaugă corect un cont de copil în Windows 10:

Pasul 1. Deschide setările de familie

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi aplicația Setări , iar o metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe scurtătura sa din Meniul Start.

Acum deschide categoria de setări pentru Conturi.

În stanga ferestrei, apasă pe "Familie și alte persoane".

În dreapta ferestrei, apasă pe "Adăugați un membru al familiei".

Pasul 2. Adaugă un cont de copil

Windows 10 va deschide acum o nouă fereastră, în care te va întreba dacă "Adăugați un adult sau un copil?". Selectează opțiunea "Adăugați un copil".

În cazul în care copilul tău are deja un cont Microsoft , atunci înseamnă că el sau ea are o adresă de email pe care o folosește pentru a se conecta la Windows, Office, Outlook.com, OneDrive, Skype sau Xbox. Poți să folosești aceeași adresă de email pentru a adăuga și un nou cont pentru copil pe PC-ul tău cu Windows 10. Pentru asta, scrie adresa de email a copilului tău în câmpul text "Introduceți adresa sa de e-mail". Apoi apasă pe Următorul și sari la următorul pas al acestui tutorial.

În cazul în care copilul tău nu are un cont Microsoft , va trebui să îi creezi unul. Din fericire, poți să faci acest lucru chiar de aici. Apasă pe legătura "Persoana pe care doresc să o adaug nu are adresă de e-mail".

În fereastra "Să creăm un cont" , trebuie să introduci detaliile copilului tău. Trebuie să scrii Prenumele, Numele, denumirea contului de email Outlook.com pe care vrei să îl creezi, o Parolă, țara în care tu și copilul tău locuiți și Ziua sa de naștere, Luna și Anul.

Dacă nu îți place Outlook.com și vrei să folosești altă adresă de email de la un alt serviciu, pentru a crea un cont Microsoft pentru copilul tău, apasă pe legătura "Utilizați-vă în schimb adresa de e-mail" și scrie adresa de email pe care vrei să o folosești.

Ține cont însă de faptul că acest cont de email trebuie să existe deja pentru a putea fi utilizat drept noul cont Microsoft al copilului tău.

Indiferent că ai ales să creezi un cont de email Outlook.com nou, sau dacă ai ales să folosești o adresă de email de la un alt serviciu online, după ce ai introdus toate detaliile, apasă pe Următorul.

Ți se va cere să oferi un Număr de telefon care să poată fi folosit de Microsoft pentru motive de securitate, dacă va fi necesar la vreun moment dat în viitor să recuperezi parola sau să deblochezi contul de email al copilului tău. Scrie numărul de telefon pe care vrei să îl folosești pentru recuperare, după care apasă pe Următorul.

Ține cont că, dacă nu vrei să îți oferi numărul de telefon, poți să alegi și să "Adăugați în schimb o adresă de e-mail alternativă". Apasă pe această legătură și scrie adresa de email pentru recuperare pe care vrei să o folosești. Apoi apasă pe Următorul.

Indiferent de opțiunea de securitate pe care ai ales-o (număr de telefon sau adresă alternativă de email), după ce ai apăsat pe Următorul , Microsoft te va întreba dacă ești de acord cu următoarele:

  • "Faceți ca experiența de lucru online să fie mai bună, permițând ca Microsoft Advertising să le utilizeze informațiile de cont. (Pot schimba această setare oricând.)" și
  • "Trimiteți-i oferte promoționale de la Microsoft. (Se poate dezabona oricând.).

Ca să fim sinceri, noi nu credem că este în regulă să ne expunem copilul la prea multe reclame. De aceea, îți recomandăm să debifezi ambele opțiuni.

Pasul 3. Spune-i copilului tău că el sau ea se poate conecta la PC-ul tău cu Windows 10

Fie că avea deja un cont Microsoft, fie că i-ai creat unul chiar acum, Windows 10 îți va spune acum că "Sunteți gata!" și că acum copilul tău "a fost adăugat la familia dvs. Și are acum setările implicite pentru un copil de vârsta sa. [...] Spuneți-i că va trebui să fie conectat(ă) la internet prima dată când se conectează la dispozitiv.".

După ce închizi fereastra, vei vedea contul copilului listat printre ceilalți membri ai familiei tale, în aplicația Setări.

Când va vrea să îți folosească PC-ul, copilul tău va putea să se conecteze folosind contul pe care tocmai i l-ai creat.

Concluzie

Adăugarea unui cont de copil la PC-ul tău cu Windows 10 este un proces simplu pe care îl poți parcurge în câteva minute. Nu este nimic complicat la el și nouă ne place acest lucru. Ce nu ne place însă, este faptul că nu poți să creezi un cont local pentru copil, fără a fi necesar un cont Microsoft și o adresă de email. Cu doar câțiva ani în urmă, ne aducem aminte că trebuia să confirmi faptul că ai 12 sau 13 ani înainte de a putea să îți creezi o adresă de email. Se pare că situația s-a schimbat. Tu ce crezi despre asta?