Securitate pentru toți - Review ESET Parental Control pentru Android

Rating

Ne-am aflat în căutarea unei soluții mobile de control parental, așa că am decis să testăm ESET Parental Control pentru Android. Aplicația dorește să fie simplă de folosit, dar eficientă în a îți proteja copii atunci când folosesc un smartphone sau o tabletă. Dacă ești părinte și ești îngrijorat în privința saiturilor web pe care le vizitează copilul tău, ori în privința aplicațiilor și jocurilor care sunt potrivite pentru vârsta sa, atunci ESET Parental Control îți poate fi de ajutor. Citește această recenzie dacă vrei să afli dacă face o treabă bună în a securiza activitatea copilului tău:

ESET Parental Control: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Parental Control este o alegere bună pentru:

 • Părinții care vor să monitorizeze și să controleze ce aplicații, jocuri și saituri web au voie copiii să interacționeze pe smartphone-urile sau tabletele lor cu Android
 • Părinții care vor să știe permanent unde se află copilul lor
 • Părinții care vor să limiteze timpul pe care îl petrec copiii lor pe smartphone-uri sau tablete

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive la ESET Parental Control:

 • Nu este dificil de configurat și folosit
 • Este o aplicație utilă dacă vrei să ții evidența saiturilor web, a aplicațiilor și jocurilor accesate de copii
 • Îți dă posibilitatea de a afla de la distanță locul în care se află copilul tău, folosind un indicator pe Google Maps
 • Poți să configurezi alerte pentru momentele în care copilul tău părăsește sau intră în anumite locații precum acasă, la școală ș.a.m.d.
 • Poți să setezi limite pentru timpul pe care copilul tău are voie să îl petreacă pe dispozitivele sale cu Android
 • Poți să cumperi o singură licență pentru caracteristicile premium și apoi poți să folosești aplicația pe toate dispozitivele cu Android folosite de copiii tăi, dacă le conectezi la același cont de ESET
 • Prețul pentru licența premium este unul accesibil

Din alt punct de vedere însă, ESET Parental Control:

 • Nu oferă o opțiune de a monitoriza ce postează copilul tău pe rețelele sociale precum Instagram, TikTok, Facebook și altele. Însă copiii nu ar trebui să aibă voie pe rețelele sociale oricum, cel puțin nu până când împlinesc 13 ani sau mai mult.
 • Nu este o soluție multi-platformă așa cum sunt competitorii săi
Notă produs 4/5

Verdict

ESET Parental Control pentru Android este o aplicație excelentă pentru părinții care își doresc o metodă simplă și ușoară de a verifica și controla ce fac copii lor pe dispozitivele cu Android. Ne place interfața de utilizare și modul de configurare oferite de această aplicați. Am apreciat modul direct în care poți să setezi regulile pentru saiturile web pe care au voie copiii să le viziteze. Același lucru este valabil și pentru aplicațiile care sunt blocate sau care sunt permise, cât și pentru limitele de timp pentru utilizarea dispozitivelor cu Android ale copiilor. Deși poate fi îmbunătățită prin adăugarea unor caracteristici noi, având în considerare cât de bine este realizată această aplicație, precum și faptul că poate fi folosită pe toate dispozitivele cu Android folosite de copiii tăi, credem că este o alegere bună pentru orice părinte căruia îi pasă cum folosesc copiii săi dispozitivele cu Android la care au acces.

Ce poate să facă ESET Parental Control pentru tine?

Aplicația ESET Parental Control poate fi descărcată din Magazinul Play și o poți folosi gratuit, atât pe dispozitivul tău cu Android, cât și pe cel al copilului. Totuși, unele dintre caracteristicile sale vor funcționa doar dacă îți cumperi o licență de la ESET. Iată care sunt principalele caracteristici și module de protecție pe care le primești de la ESET Parental Control pentru Android, gratuit:

 • Web Guard Monitoring (Monitorizare Protecție Web): monitorizează saiturile web pe care le vizitează copiii tăi
 • Application Guard (Blocare aplicații neadecvate): permite sau blochează accesul la aplicații, pe baza vârstei copilului
 • Fun & Games time limits (Limitare timp aplicații distractive și jocuri): îți dă posibilitatea de a alege cât timp are voie copilul tău să se joace
 • Fun & Games budget limits (Limitare buget aplicații distractive și jocuri): îți dă posibilitatea de a alege câți bani are voie copilul tău să cheltuiască în jocuri
 • Rapoarte simple despre activitatea copiilor

Dacă îți cumperi o licență, primești acces și la aceste caracteristici:

 • Web Guard Filtering (Filtrare Protecție Web): blochează saiturile web nepotrivite pe care încearcă să le viziteze copiii tăi
 • Safe Search (Căutare Sigură): activează opțiunile de căutare sigură oferite de motoarele de căutare
 • Child Locator (Localizator copii): când părintele cere acest lucru, detectează locația dispozitivului cu Android al copilului și o afișează pe o hartă Google
 • Geofencing: îți permite să creezi zone în Google Maps și alerte pentru când copilul tău le părăsește sau intră în ele
 • Rapoarte de activitate detaliate

Poți găsi o prezentare video a acestei soluții, în clipul de mai jos:

Configurarea ESET Parental Control pe dispozitivul părintelui

Poți să instalezi aplicația ESET Parental Control pe dispozitivele părinților, precum și pe cele ale copiilor. Pentru a o configura, trebuie să alegi limba aplicației, să accepți termenii de licență și să fii de acord cu transmiterea de informații confidențiale de pe dispozitive către serverele ESET. Bineînțeles, informațiile sunt confidențiale și compania promite să nu partajeze niciodată aceste informații cu terțe părți. De asemenea, trebuie să permiți ESET Parental Control să citească "informații despre telefon" pentru a putea asocia licența și a o activa pe smartphone-ul tău.

Primii pași în configurarea aplicației ESET Parental Control

Apoi, trebuie să te conectezi la contul tău my.eset.com sau să îți creezi un cont dacă nu ai deja unul. Acest cont va fi folosit pe toate dispozitivele tale, inclusiv pe cele ale copiilor tăi.

Conectarea la un cont ESET

Aplicația îți cere să alegi cum vrei să configurezi dispozitivul cu Android pe care îl utilizezi. Poți alege să îl setezi ca dispozitivul tău (modul parental) sau ca dispozitiv al copilului tău (mod copil).

Dacă aceasta este prima dată când folosești ESET Parental Control, aplicația îți dă opțiunea să creezi profiluri pentru copiii tăi. Pentru fiecare dintre ei, poți să asociezi reguli și excepții. Pentru a crea un profil de copil, trebuie să introduci un nume, să alegi sexul și să specifici data de naștere.

Crearea unui profil pentru un copil

Aceștia sunt primii pași pe care trebuie să îi faci pentru a configura ESET Parental Controls pe dispozitivul tău cu Android. După cum ai văzut, pașii sunt ușor de făcut.

Instalarea ESET Parental Control pe dispozitivul copilului tău

Primul lucru pe care ți-l cere aplicația ESET Parental Control pe dispozitivul copilului este să te conectezi la contul tău ESET. Acest cont este folosit pentru a îți oferi acces la setările de control parental și pentru a sincroniza licența și dispozitivele asociate. Dacă nu ai un cont ESET, poți să creezi unul acum, direct din aplicație. Apoi, ESET Parental Control te întreabă dacă dispozitivul este al tău sau al copilului tău. Apasă pe Child (Copil) pentru a continua.

Alocarea unui dispozitiv cu Android, unui copil

Alege profilul copilului pe care vrei să îl folosești pe dispozitivul cu Android. Poți să alegi unul dintre profilurile de copii pe care le-ai creat deja, sau poți să apeși pe butonul plus pentru a crea un profil nou chiar acum.

Selectarea profilului unui copil, pentru a fi folosit pe acest dispozitiv cu Android

ESET Parental Control te întreabă apoi dacă vrei să setezi dispozitivul cu Android ca dispozitiv monitorizat. Dacă vrei să poți să folosești funcția Locator (Localizare), trebuie să activezi această setare. Suplimentar, pe următoarele câteva ecrane ești întrebat dacă permiți ESET Parental Control să monitorizeze și să controleze dispozitivul cu Android al copilului tău. Recomandarea noastră este să oferi toate permisiunile care îți sunt cerute; altfel, unele dintre funcțiile sale nu vor fi disponibile.

Setarea permisiunilor pentru ESET Parental Control

După ce faci aceste lucruri, ESET Parental Control te anunță și că pentru a administra activitatea copilului de la distanță, poți să instalezi aceeași aplicație și pe dispozitivul tău, ori poți să vizitezi saitul my.eset.com.

Începerea protecției dispozitivului cu Android al copilului

ESET Parental Control îi spune copilului tău ce îi permiți tu, ca părinte, să facă sau nu. În mod implicit, limitele sunt setate folosind filtre bazate pe vârstă. De exemplu, ESET i-a permis fetiței mele de 5 ani să se joace jocuri timp de o oră și jumătate în fiecare zi. Aplicațiile, jocurile și site-urile care nu sunt potrivite pentru vârsta ei au fost și ele blocate în mod implicit.

Afișarea regulilor setate de părinți

Poți să ieși din aplicația ESET Parental Control și copilul tău poate să înceapă să își folosească dispozitivul.

Configurarea aplicației ESET Parental Control pe dispozitivele copilului tău este chiar mai rapidă și mai ușoară decât este instalarea sa pe dispozitivele părinților.

Experiența de utilizare a ESET Parental Control, pentru a monitoriza și controla activitatea copilului tău de la distanță

Poți să monitorizezi activitatea copilului fie din interfața web oferită de ESET pe my.eset.com ori din aplicația ESET Parental Control instalată pe dispozitivul tău de părinte. Deoarece focusul nostru principal este ESET Parental Control pentru Android, am evaluat aplicația mai mult decât saitul. Utilizarea aplicației pe dispozitivul tău este o alegere mai bună decât să vizitezi saitul my.eset.com deoarece îți dă notificări aproape imediat și este și mai probabil să ai la îndemână telefonul tău cu Android.

În aplicația ESET Parental Control, găsești patru secțiuni principale pe care le vei folosi pentru a controla activitatea copilului tău pe dispozitivul său cu Android:

 • *Home (Acasă)*este un panou de bord unde vezi un sumar al activităților copilului.
 • Locator (Locație) detectează locația copilului tău și îți arată unde se află, folosind o hartă Google.
 • Rules (Reguli) este locul unde poți să configurezi Application Guard (Protecție aplicații) și Web Guard (Protecție web). Aceste module îți dau posibilitatea de a configura ce aplicații și ce site-uri web nu are voie să utilizeze și să viziteze copilul.
 • Devices (Dispozitive) este o listă cu toate dispozitivele cu Android pe care copilul tău le are și le folosește.

Ecranul Home (Acasă) din aplicația ESET Parental Control este și locul central pentru monitorizarea activității copilului tău. Începe cu informații rapide despre când a fost văzut online copilul tău ultima dată și când a fost sincronizată aplicația ultima dată. Apoi, poți să vezi Daily Reports (Rapoarte zilnice) care îți spun cât timp a petrecut copilul folosindu-și dispozitivele cu Android în acea zi, ieri și în ultima lună. De asemenea, poți vedea orele între care copilul a fost activ și poți afla care au fost Most used apps (Cele mai utilizate aplicații). Dacă arunci o privire la aceste informații, poți să îți faci rapid o idee despre interesele copilului tău.

Rapoartele zilnice pe care le primești de la ESET Parental Control

Cu o apăsare pe butonul Locator (Localizator), poți vedea o hartă cu locul unde se află copilul tău. Această informație poate fi utilă dacă vrei să știi unde este copilul, oricând. Trebuie să știi că localizarea este destul de precisă și, din experiența noastră, Locator (Localizator) poate să estimeze poziția copilului pe o rază de 10 metri. Totuși, această caracteristică nu funcționează bine dacă cipul GPS nu este activ pe dispozitivul copilului. Când folosește doar conexiunea mobilă, fără GPS, erorile de localizare sunt mari și nu ar trebui să crezi informațiile afișate aici.

Cum afli unde este copilul tău

Secțiunea Rules (Reguli) din aplicație este locul unde poți să configurezi regulile pentru aplicațiile și jocurile pe care copii tăi le pot folosi și pentru saiturile web care pot fi vizitate de către ei. Poți să activezi regulile standard bazate pe vârsta copilului, sau poți să adaugi excepții manual.

Application Guard și Web Guard

Ultima filă din ESET Parental Controls se numește Devices (Dispozitive) și îți arată toate dispozitivele folosite de copiii tăi, precum și starea lor. Aici poți să vezi și când ESET Parental Controls nu funcționează bine deoarece copilul a dezactivat aplicația sau pentru că a fost blocată de servicii precum restricțiile de lansare automată de la Huawei.

Dispozitivele deținute și folosite de un copil

Aplicația ESET Parental Control este ușor de folosit și înțeles. Ne place faptul că tot ce are de oferit poate fi rapid activat sau accesat de pe ecranul principal.

Configurează ce aplicații, jocuri și saituri web sunt permise pe dispozitivele cu Android ale copiilor tăi

Toate regulile pentru ce aplicații, jocuri și saituri web care sunt permise pentru copilul tău, sunt configurate de pe fila Rules (Reguli). Configurarea aplicațiilor și jocurilor pe care copilul tău are voie să le folosească sau să le joace se face din secțiunea Application Guard. La fel ca în cazul saiturilor web, poți să activezi această caracteristică cu o simplă apăsare pe un comutator. Deși aplicațiile și jocurile care nu sunt potrivite pentru copilul tău sunt setate automat folosind un filtru standard, poți și să le gestionezi manual pe cele care sunt instalate pe dispozitivului copilului. Acesta este un lucru bun deoarece îți oferă control complet pentru lucrurile la care este expus copilul tău.

Configurarea aplicațiilor pe care le poate folosi un copil

Există și o secțiune specială numită Limit fun & games (Limitare aplicații distractive și jocuri) care, atunci când este activată, îți dă posibilitatea de a seta limite pentru cât timp are voie copilul să se joace jocuri sau alte aplicații pe care le specifici tu manual ca fiind distractive.

Limitare aplicații distractive și jocuri

Web Guard (Protecție web) se ocupă de motorul de filtrare al saiturilor web, acesta fiind răspunzător pentru blocarea saiturilor și a rezultatelor căutărilor nepotrivite pentru copil. Cu un simplu comutator, poți fie să activezi sau să dezactivezi acest modul. Când este activat, filtrele sunt setate conform unui set de reguli corespunzător vârstei copilului. Dacă vrei să ajustezi sau să schimbi categoriile de saituri web pe care copilul le poate vizita, apasă pe Website categories (Categorii de saituri web) și selectează-le manual pe cele pe care vrei să le blochezi sau să le permiți.

Selectarea categoriilor de saituri web permise unui copil

De asemenea, poți să creezi și o listă de excepții cu site-urile web care îi sunt permise copilului să le viziteze întotdeauna. Excepțiile pot fi adăugate manual aici, sau pot fi adăugate automat atunci când copilul îți cere voie să viziteze un anumit site web care este blocat în mod normal.

Excepțiile pentru saituri web și ce vede copilul atunci când accesează un sait blocat

Configurarea regulilor pentru ce saituri web are voie copilul tău să viziteze și setarea accesului lui la aplicații și jocuri se face ușor. Ai la dispoziție filtre standard bune, create în funcție de vârsta copilului cât și opțiuni pentru a configura reguli sau adăuga excepții manual. Excelent!

Ce părere ai despre ESET Parental Control pentru Android?

Acum știi ce are de oferit aplicația ESET Parental Control pentru Android și ce lipsește din ea. Noi ne-am spus opinia și acum am vrea să auzim părerea ta. Dacă vrei să ne spui ce crezi ori să poveștești experiența ta cu acest produs, scrie-ne un comentariu în secțiunea de mai jos.

Descoperă: Securitate Android Conturi utilizator și siguranța familiei Programe
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează