Cum afli dacă ai NFC pe telefon și cum îl activezi, în Android

NFC sau Near Field Communication este un standard de comunicare pe distanțe mici, care este foarte răspândit în lumea tabletelor și smartphone-urilor moderne. Dacă ai un dispozitiv cu Android, este posibil să vrei să folosești NFC pentru a-l conecta la o boxă portabilă ori pentru a face plăți contactless. Indiferent de motivul pentru care vrei să folosești NFC, noi îți arătăm cum verifici dacă ai NFC pe smartphone-ul tău cu Android și cum îl activezi sau dezactivezi:

IMPORTANT: Acest ghid se aplică pentru Android 8 Oreo, Android 7 Nougat și Android 6 Marshmallow. Procedura este la fel pentru Android 7 și Android 6. În acest articol folosim trei seturi de capturi de ecran: unul pentru versiunea curată de Android 7 Nougat (în stânga), altul pentru o versiune modificată de Android 7 Nougat (în dreapta), iar al treilea este pentru Android 8 Oreo. Capturile din stânga sunt făcute pe un smartphone Motorola Nexus 6, cele din dreapta sunt realizate pe un Huawei P10 lite. Capturile de ecran pentru Android 8 Oreo, au fost realizate pe un smartphone Nexus 6P. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește acest ghid: Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!.

Metoda 1. Caută NFC în aplicația Setări

Această metodă este cea mai rapidă și funcționează pe toate smartphone-urile și tabletele cu Android. Mai întâi deschide aplicația Setări (Settings). Apoi, în caseta de căutare din partea de sus, introdu cuvântul "nfc" și efectuează o căutare. Dacă Android returnează un rezultat de căutare precum NFC sau Near Field Communication, atunci NFC este disponibil pe dispozitivul tău.

Dacă folosești Android 8 Oreo, caută folosind aceeași procedură. Dacă nu sunt afișare rezultate de căutare precum cel de mai jos, înseamnă că nu ai NFC pe dispozitivul tău.

Dacă vrei să activezi NFC, sari peste următoarea secțiune din acest ghid și urmează instrucțiunile din a treia secțiune.

Metoda 2. Navighează prin aplicația Setări pentru a găsi NFC

Un proces ușor mai lung, implică mai întâi deschiderea aplicației Setări. În Android 7 sau mai vechi, caută butonul Mai multe (More). De obicei, îl găsești în secțiunea Wireless și rețele (Wireless & networks) ori undeva sub Bluetooth. Apasă pe Mai multe (More).

Dacă folosești Android 8 Oreo, caută secțiunea Dispozitive conectate (Connected devices) și apasă pe ea.

Apoi, se afișează o listă cu și mai multe setări. Una dintre ele se numește NFC sau Near Field Communication. Pe unele dispozitive, NFC are un comutator pentru a porni sau opri această caracteristică, în timp ce pe altele este o categorie cu setări pe care trebuie să o deschizi. Dacă pe dispozitivul tău trebuie să deschizi mai întâi această categorie, apasă apoi pe NFC sau Near Field Communication.

La fel se întâmplă și pe Android 8 Oreo. Vezi câteva setări și una dintre ele este despre NFC, aceasta având un comutator.

Activează NFC pe telefonul sau tableta ta cu Android

Dacă vei să pornești NFC pe dispozitivul tău cu Android, mută comutatorul său pe poziția Activat.

La fel și în Android 8 Oreo.

Dacă vrei să oprești NFC, urmează aceeași procedură folosită pentru activarea lui și mută comutatorul său pe poziția Dezactivat.

Pentru ce folosești NFC?

Acum știi cum să afli dacă telefonul sau tableta ta cu Android are NFC și cum se pornește sau se oprește, în funcție de ce ai nevoie. Dacă folosești NFC pe dispozitivul tău, înainte de a închide acest tutorial, spune-ne într-un comentariu: cum îl folosești? Conectezi alte dispozitive prin NFC? Faci plăți prin NFC? Comentează mai jos și hai să discutăm.