Cum ascunzi lista All apps (Toate aplicațiile) din Meniul Start din Windows 10

Meniul Start din Windows 10 a suferit o mulțime de schimbări de la lansarea inițială a acestui sistem de operare. Una dintre cele mai noi modificări este că Microsoft a decis să ne lase să ascundem lista All apps (Toate aplicațiile) și să o vedem doar atunci când apăsăm un anumit buton. Dacă îți plac dalele dinamice din Meniul Start și nu ai nevoie să lucrezi des cu lunga listă All apps (Toate aplicațiile), ascunderea ei din modul de vizualizare implicit poate fi o idee bună. Iată cum se face acest lucru în Windows 10 Creators Update:

NOTĂ: Acest ghid a fost realizat pentru Windows 10 Creators Update, ce va fi disponibil pentru toți utilizatorii de Windows 10, gratuit, în primăvara lui 2017. Versiunile anterioare de Windows 10, de dinainte de 2017, nu includ această opțiune.

Cum ascunzi lista "All apps" (Toate aplicațiile) din Meniul Start din Windows 10

Înainte de a vedea cum se ascunde lista All apps (Toate aplicațiile) din Meniul Start, hai să vedem mai întâi cum arată în mod normal, atunci când este afișată în partea stângă a Meniului Start:

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a ascunde lista All apps (Toate aplicațiile) este să deschizi aplicația Settings (Setări). Există multe metode de a face acest lucru, iar unul dintre cele mai rapide este să apeși pe iconița în formă de roată dințată din Meniul Start. Dacă vrei să afli care sunt toate metodele de a o deschide, citește acest ghid: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

În aplicația Settings (Setări), deschide categoria Personalization (Personalizare).

În partea stângă a ferestrei Settings (Setări), apasă pe Start.

Apoi, în partea dreaptă a ferestrei, caută o setare care spune "Show app list in Start menu" ("Afișează lista de aplicații în meniul Start"). În mod implicit, comutatorul acestei setări ar trebui să fie pus pe On (Activat).

Dezactivează comutatorul, astfel încât el să fie pus pe poziția Off (Oprit).

Asta ar trebui să fie tot. Acum, deschide-ți Meniul Start și vezi cum arată fără lista All apps (Toate aplicațiile) afișată.

Dar ce faci dacă vrei să accesezi lista All apps (Toate aplicațiile)? Citește următoarea secțiune a acestui ghid pentru a vedea cum faci asta.

Cum accesezi lista "All apps" (Toate aplicațiile) atunci când ai ascuns-o în Meniul Start

După ce ai ascuns lista All apps (Toate aplicațiile) în Meniul Start, pentru a o accesa din nou, va trebui să apeși pe butonul ei, afișat în partea stângă a meniului.

Iată cum va arăta această listă, după ce îi apeși butonul:

Pentru a reveni la vizualizarea dalelor dinamice, poți fie să apeși pe butonul Pinned tiles (Dale fixate), fie să închizi și să redeschizi Meniul Start.

Concluzie

După ce utilizatorii s-au plâns de lipsa opțiunilor de personalizare disponibile pentru ecranul Start din Windows 8 și Windows 8.1, Microsoft a decis să nu mai facă aceeași greșeală și cu Windows 10. Astfel, Meniul Start din Windows 10 este permanent o muncă în progres, fiind îmbunătățit cu fiecare versiune nouă de Windows 10, lucru care nu poate decât să fie pozitiv pentru utilizatori. Până la urmă, cu cât avem la dispoziție mai multe opțiuni de personalizare, cu atât suntem mai fericiți, nu-i așa?