Descarcă o versiune specifică de Chrome: 32-bit sau 64-bit, pentru Windows 10 sau versiuni mai vechi de Windows

Dacă descarci Google Chrome din alte locuri decât saitul oficial, este posibil să descarci o versiune pe care nu o vrei, cu elemente extra nedorite. De exemplu, poate ai Windows 10 pe 64 de biți și ai instalat Chrome pe 32 de biți. Sau, poate ai nevoie de o versiune care funcționează pe un Windows vechi, precum Windows Vista sau Windows XP. Dacă vrei să te asiguri că descarci o versiune specifică de Chrome, citește acest tutorial:

Descarcă versiunea de Chrome pe care o recomandă Google pentru sistemul tău de operare

Pentru a descărca Google Chrome, cel mai bine este să mergi la saitul oficial. Aici dă clic pe butonul Descarcă Chrome. Este afișat un mesaj cu detalii despre ce urmează să descarci. Mai întâi vezi linia de text care-ți spune pentru ce sistem de operare urmează să descarci Chrome. De exemplu, dacă folosești o versiune pe 64 de biți de Windows 10, ar trebui să vezi Windows 10/8.1/8/7 64 de biți. Dacă asta este versiunea pe care o vrei, bifează dacă vei să ajuți la îmbunătățirea Google Chrome prin trimiterea automată de statistici de utilizare și rapoarte de blocare. După aceea, apasă pe Acceptă și instalează.

Versiunea de Google Chrome pe care urmează să o descarci

Acum trebuie să descarci fișierul ChromeSetup.exe, pe care apoi trebuie să-l execuți pentru a instala Google Chrome.

Descarcă fișierul ChromeSetup.exe

Cum descarci o versiune diferită de Chrome și nu ce îți recomandă Google

Dacă vrei o altă versiune de Chrome în afară de ceea ce-ți recomandă Google, închide mesajul din caseta de dialog despre descărcarea Chrome, încărcată în secțiunea precedentă, unde Google îți spune ce versiune îți recomandă. Apoi, derulează în jos pagina principală a Google Chrome. Acolo, vezi coloana Familia Chrome și dă clic pe Alte platforme.

Acum vezi o listă cu mai multe opțiuni de descărcare. Poți alege să descarci Chrome pe 32 de biți sau 64 de biți, Chrome pentru versiuni vechi de Windows, precum Windows XP sau Windows Vista, ori Chrome pentru sisteme de operare care nu sunt create de Microsoft, precum Android, iOS, Linux și Mac OS.

Celelalte versiune de Google Chrome disponibile pentru descărcare

Apasă pe versiunea pe care vrei să o descarci și salvează fișierul de instalare al Chrome, acolo unde dorești. După aceea îl poți folosi pentru instalarea versiunii de Chrome pe care o dorești, pe sistemul pe care-l dorești.

Cum vezi ce versiune de Google Chrome ai instalat

Dacă vrei să verifici ce versiune de Google Chrome ai instalat, poți face asta cu ușurință. Pornește Google Chrome și dă clic pe butonul "Personalizați și controlați Google Chrome" din colțul dreapta-sus. Arată ca trei puncte verticale. În meniul care se deschide, alege Ajutor și apoi "Despre Google Chrome".

Meniul Personalizați și controlați Google Chrome

Se deschide o nouă filă care-ți arată dacă Google Chrome este la zi sau nu, precum și versiunea exactă instalată. De exemplu, în captura de ecran de mai jos, noi avem instalată versiunea 69, din canalul oficial de la Google, pentru sisteme pe 64 de biți.

Detalii despre Google Chrome și versiunea instalată

Ce versiune de Google Chrome ți-ai instalat?

Acum știi cum să descarci o versiune specifică de Google Chrome, în loc de ceea ce vrea Google să instalezi. Înainte de a închide acest tutorial, comentează mai jos și spune-ne ce versiune ai descărcat. Ai Chrome pe 64 de biți sau 32 de biți? Ai Chrome pentru o versiune veche de Windows, precum Windows Vista sau Windows XP?