Cum descărcăm & instalăm Google Chrome pe 64-biți

Acum că Google a lansat versiunea pe 64-biți a navigatorului de internet Google Chrome, s-ar putea să doriți să o și încercați. Din păcate, pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a face acest upgrade nu sunt la fel de intuitivi pe cât v-ați aștepta. De aceea ne-am decis să facem un tutorial și să vă spunem cum puteți descărca și instala versiunea pe 64-biți a lui Google Chrome.

IMPORTANT: Dacă doriți să știți care sunt diferențele dintre versiunile de 32-biți și 64-biți, vă recomandăm să citiți acest articol: Google Chrome pe 64-biți - Este mai bun decât versiunea pe 32-biți?.

Cum descărcăm și instalăm Google Chrome pe 64-biți

Pentru a putea instala noua versiune de Google Chrome, nu este nevoie să o dezinstalați versiunea pe 32-biți. Puteți să instalați versiunea pe 64-biți direct "peste" cea pe 32-biți. Dar, unii utilizatori au raportat că au probleme cu procesul de actualizare. Dacă doriți să fiți siguri că nu aveți niciun fel de problemă în timpul instalării versiunii pe 64-biți, dezinstalați mai întâi versiunea pe 32-biți. Dacă aveți nevoie de ajutor, citiți acest ghid: 7 Moduri de a elimina sau dezinstala aplicații Windows.

Când dezinstalați Google Chrome pe 32-biți, este bine să nu eliminați și datele de navigare deoarece ele vor fi folosite de versiunea pe 64-biți.

Un alt lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere, este că, deocamdată, Google Chrome pe 64-biți se poate descărca doar în limba engleză. Dacă doriți să-l descărcați în altă limbă cum ar fi română, franceză sau germană, nu este încă disponibil. Totuși, puteți folosi Google Chrome în orice limbă doriți. Este puțin ciudat, dar sperăm că Google va oferi în curând, pentru descărcare, vesiuni și în alte limbi în afară de engleză.

Dacă doriți să descărcați noua versiune, deschideți orice navigator de internet și accesați pagina oficială a lui Google Chrome. Implicit, veți descărca versiunea pe 32-biți. Nu există vreo indicație foarte vizibilă care să vă îndrume spre versiunea pe 64-biți.

Dar, dacă priviți atent veți vedea un mesaj care spune: "You can also download Chrome for Windows 64-bit, OSX or Linux" (Puteți descărca Chrome pentru Windows 64-biți, OSX sau Linux). Dați clic pe legătura Windows 64-bit afișat sub butonul Download Chrome (Descarcă Chrome).

Pagina oficială Google Chrome se va reîncarca, butonul de decărcare făcând acum legătura cu versiunea pe 64-biți. Dați clic pe Download Chrome (Descarcă Chrome).

Dacă doriți ca Google Chrome să fie navigatorul de internet implicit bifează casuța care spune: "Set Google Chrome as my default browser" (Setează Google Chrome ca navigator implicit).

Ultimul pas pe care trebuie să-l faceți este să dați clic pe "Accept and Install" (Acceptă și instalează). Se va descărca programul de instalare pentru această versiune.

Dacă ați folosit Internet Explorer, procesul de instalare va porni automat. Dacă ați folosit un alt navigator de internet acesta doar va descărca fișierul ChromeSetup.exe, fișier pe care va trebui să-l executați manual.

Odată pornit, acest fișier se va ocupa automat de procesul de descărcare și instalare și, după câteva secunde, veți avea versiunea pe 64-biți a Google Chrome instalată pe calculator.

Concluzie

Acum că știți cum să descărcați și să instalați versiunea pe 64-biți a lui Google Chrome, folisiți-l și spuneți-ne cum vi se pare. Merge bine? Vi se pare o îmbunătățire față de versiunea pe 32-biți? Aveți probleme care nu existau în versiunea de 32-biți?