Cum descarci hărți offline în Windows 10

Dacă ai planificată o excursie într-o zonă departe de casă sau dorești să vizitezi un alt oraș din țară, este posibil ca la un moment dat să ai nevoie de îndrumare. Aproape toată lumea deține un GPS sau un telefon inteligent pe care poate accesa aproape instantaneu o aplicație ce te poate ghida pe drumul cel bun. De asemenea, se poate întâmpla să te găsești în situaţii în care nu ai acces la o conexiune de internet, exact atunci când ai mai multă nevoie. O situaţie foarte neplăcută în care nimeni nu ar vrea să se afle și, din această cauză, Windows 10 vine cu o soluţie: Hărţi Offline. Tot ce trebuie să faci este ca, înainte de a pleca la drum, să descarci harta cu locaţia respectivă pe care o poți utiliza în orice moment vrei și de câte ori dorești, fără a fi nevoie de o conexiune la internet și fără a plăti nimic. În acest articol îți vom arăta cum să descarci hărţi offline în Windows 10, pe care le poți folosi oricând ai nevoie:

Cum descarci hărţi offline în Windows 10

Mai întâi trebuie să deschizi aplicaţia Setări. Cea mai rapidă cale de a o deschide este prin apăsarea tastelor "WIN + I" pe tastatură sau dând clic pe scurtătura sa din Meniul Start. Dacă vrei să vezi și alte metode de a deschide aplicația Setări , citește: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

Odată ce apare fereastra Setări , mergi la Sistem și apoi la Hărți offline.

Pe partea din dreapta a ferestrei, vei găsi setări legate de hărți. Pentru a descărca o hartă offline, apasă pe butonul " Descărcați hărţi".

În continuare vei fi rugat să selectezi continentul din care face parte țara pentru care ai nevoie de hartă. În cazul nostru, vom selecta Europa.

Unele țări precum Statele Unite ale Americii au foarte multe date și hărțile lor se descarcă regiune cu regiune, deoarece au și date 3D, care ocupă foarte mult spațiu pe disc. Nu este cazul și pentru România. Pentru țări ca a noastră trebuie să selectezi doar țara, nu și regiunea.

Odată ce te-ai hotărât ce să alegi, va începe să se descarce harta, lucru ce va dura doar câteva minute, în funcție de mărimea hărţii și viteza conexiunii tale de internet.

Descărcând hărţi offline, acestea vor fi salvate în Windows 10, pe calculatorul sau dispozitivul tău. Le vei putea folosi oricând dorești, fiindcă nu este necesară o conexiune la internet odată ce au fost descărcate.

Cum configurezi hărțile offline care sunt descărcate în Windows 10

Pentru hărțile offline pe care le descarci, Windows 10 îți permite să schimbi locația de stocare. Apasă pe lista Locație de stocare și alege o unitate de disc unde vrei ca sistemul de operare să-ți mute hărțile.

Dacă derulezi mai jos în lista de setări disponibile pentru hărți, poți alege dacă Windows 10 îți actualizează în mod automat hărțile descărcate și dacă descărcarea actualizărilor se face și pe conexiuni celulare ori doar folosind rețele wireless.

De asemenea, poți porni o căutare manuală după actualizări, apăsând butonul Căutați acum. Nu în ultimul rând, poți vedea și când Windows 10 a făcut ultima căutare după actualizări pentru hărțile tale pentru a înțelege dacă ești la zi cu ele sau nu.

Cum utilizezi hărţile offline în Windows 10

Acum că harta a fost descărcată, este timpul să deschizi aplicația Hărţi. Cea mai rapidă cale de a face acest lucru este să tastezi "maps" sau " hărţi " în căsuța de cautare de pe bara de unelte a Windows 10. Apoi, dă clic sau apasă pe rezultatul Hărți.

O altă cale prin care poți deschide aplicația Hărţi este din Meniul Start. O poți găsi în lista cu aplicații, la litera H.

Odată ce aplicația Hărţi este deschisă, poți începe să o testezi. Acum ai la îndemână un ghid pe care îl poți utiliza în orice moment dorești, fără a fi nevoie de o conexiune la internet. În plus, este și gratuit.

Cine vrea să meargă la Brașov?

Concluzie

O situaţie cu adevărat frustrantă este să te pierzi și să nu ai la îndemână uneltele necesare pentru a rectifica acest lucru. Facilitatea de hărţi offline oferă o soluţie practică la această problemă, care îți poate salva vacanţa din a se transforma într-o experiență neplăcută, și asta fără a plăti nimic. Acum ştii cum să descarci hărţi offline, așa că descarcă harta de care ai nevoie și vezi cum funcționează înainte de a pleca în călătorie.