Cum localizezi smartphone-ul cu Android folosind Găsește-mi dispozitivul

Cum localizezi smartphone-ul cu Android folosind Găsește-mi dispozitivul

Cu serviciul Google Găsește-mi dispozitivul (Find My Device) poți controla un smartphone cu Android care nu este momentan în posesia ta, pentru a-l localiza mai repede. Astea sunt vești excelente dacă Android-ul tău este furat sau dacă ai tendința să îl pierzi. Acest tutorial ilustrează cum folosești funcția încorporată Găsește-mi dispozitivul pentru a-ți localiza, securiza și șterge smartphone-ul cu Android:

Reclamă

Mai întâi: Despre Găsește-mi dispozitivul

Găsește-mi dispozitivul se numea înainte Android Device Manager (Manager de dispozitiv Android). Serviciul este încorporat pe toate dispozitivele cu Android, oferindu-le utilizatorilor o metodă simplă să le găsească. Dacă nu-ți localizezi smartphone-ul cu Android pentru că l-ai pierdut sau a fost furat, Găsește-mi dispozitivul te poate ajuta. Poți afla când a fost văzut online ultima oară dispozitivul tău cu Android și locația lui exactă, îl poți face să sune, bloca sau șterge de la distanță. Găsește-mi dispozitivul merge pentru smartphone-uri, tablete și ceasuri cu Android. Pentru ca Găsește-mi dispozitivul să te ajute la localizarea Android-ului tău, smartphone-ul trebuie să fie aprins, conectat la un cont Google și la internet, iar locația lui trebuie să fie activată. Este, de asemenea, esențial să activezi Găsește-mi dispozitivul pe Android-ul tău înainte ca smartphone-ul să lipsească. Asta este ușor de făcut, după cum poți vedea în secțiunea următoare.

Cum activezi Găsește-mi dispozitivul pe Android

Pentru a activa Găsește-mi dispozitivul, accesează Setări pe smartphone-ul tău cu Android, derulează în jos și apasă pe Google.

Accesează Setări Google
Accesează Setări Google

Următorul ecran afișează contul tău Google în partea de sus. Derulează în jos și apasă pe Securitate.

Accesează Securitate
Accesează Securitate

Pe următorul ecran, apasă pe Găsește-mi dispozitivul.

Deschide Găsește-mi dispozitivul
Deschide Găsește-mi dispozitivul

Pentru a activa caracteristica și a-ți localiza dispozitivul de la distanță, comutatorul din partea de sus a paginii "Găsește-mi dispozitivul" trebuie să fie Activat.

Activează comutatorul pentru a porni serviciul
Activează comutatorul pentru a porni serviciul

PONT: Dacă smartphone-ul tău nu are permisiune să-ți acceseze locația, Android afișează un avertisment sub comutator.

Reclamă

Apasă pe el pentru a activa Locația și a putea folosi serviciul Găsește-mi dispozitivul.

Apasă pe avertisment pentru a activa Locația
Apasă pe avertisment pentru a activa Locația

Sub comutator, este o listă cu toate modurile disponibile de a accesa caracteristica Găsește-mi dispozitivul. Poți folosi aplicația Găsește-mi dispozitivul pe alt Android, dacă ai altul la îndemână, dar trebuie, mai întâi, s-o instalezi din Google Play. Opțiunile sunt identice cu cele din secțiunea următoare. Continuă să citești pentru a afla cum poți accesa caracteristica dintr-un browser - cea mai practică și accesibilă soluție după părerea noastră.

Cum accesezi Găsește-mi dispozitivul din browserul tău

Găsește-mi dispozitivul poate fi folosit în orice browser. Pentru a începe localizarea dispozitivului tău furat sau pierdut, accesează pagina Google Find My Device și conectează-te folosind contul Google activ pe dispozitivul cu Android pe care vrei să-l găsești.

Conectează-te cu același cont
Conectează-te cu același cont

Alternativ, poți și să cauți "where is my phone" (unde-mi este telefonul) pe Google, în orice browser unde ești conectat cu același cont, dar astfel ai opțiuni limitate.

Folosește Google pentru a-ți găsi telefonul
Folosește Google pentru a-ți găsi telefonul

Cum selectezi dispozitivul Android pe care vrei să-l găsești

Unii oameni au mai multe dispozitive conectate la același cont Google. Dacă încerci să găsești alt dispozitiv decât cel arătat automat de Găsește-mi dispozitivul de la Google, selectează-l pe cel pe care vrei să-l localizezi apăsând pe pictograma lui din lista de sus.

Selectează dispozitivul pe care încerci să-l găsești
Selectează dispozitivul pe care încerci să-l găsești

Acum poți începe să interacționezi cu dispozitivul selectat.

Cum afli locația exactă a dispozitivului tău cu Android

Când accesezi Găsește-mi dispozitivul, serviciul începe să-ți caute automat Android-ul. Asta poate dura câteva momente. Când smartphone-ul tău pierdut este localizat, primește o notificare, iar Găsește-mi dispozitivul afișează locația Android-ului pe o hartă ce poate fi mărită.

Dispozitivul tău apare pe hartă
Dispozitivul tău apare pe hartă

În colțul din stânga sus, sub numele dispozitivului, serviciul afișează când a fost văzut Android-ul tău ultima oară, împreună cu numele rețelei Wi-Fi network la care este conectat și nivelul bateriei.

Găsește-mi dispozitivul afișează informații despre Android-ul tău
Găsește-mi dispozitivul afișează informații despre Android-ul tău

Dacă Găsește-mi dispozitivul nu-ți poate localiza smartphone-ul, dispozitivul cu Android este închis sau nu este conectat la internet.

Reclamă

Apasă pe butonul de reîmprospătare pentru a încerca să-l găsești din nou.

Apasă reîmprospătare pentru a încerca din nou localizarea dispozitivului
Apasă reîmprospătare pentru a încerca din nou localizarea dispozitivului

Cum îți faci smartphone-ul cu Android să sune de la distanță

Dacă smartphone-ul tău este aproape, dar tot nu îl poți localiza, Găsește-mi dispozitivul îți oferă opțiunea să-l faci să sune de la distanță. Apasă pe butonul Redați Sunet și dispozitivul tău cu Android începe să sune la volum maxim pentru cinci minute.

Apasă pe Redați Sunet
Apasă pe Redați Sunet

Cât timp dispozitivul tău cu Android continuă să sune, Găsește-mi dispozitivul afișează un mesaj Redați Sunet. Poți apăsa oricând pe Opriți Soneria pentru a opri alerta.

Apasă Opriți Soneria pentru a opri sunetul
Apasă Opriți Soneria pentru a opri sunetul

Cum blochezi de la distanță un smartphone cu Android

Dacă dispozitivul tău cu Android este în mâinile altei persoane, este important să-ți blochezi smartphone-ul. Din fericire, poți face asta de la distanță cu Găsește-mi dispozitivul. În același timp, poți trimite un mesaj persoanei care are smartphone-ul tău în acest moment, cerându-le să te sune. Apasă pe Securizați Dispozitivul.

Apasă pe Securizați Dispozitivul
Apasă pe Securizați Dispozitivul

Dacă smartphone-ul tău cu Android nu era securizat înainte, îl poți bloca pentru a împiedica persoana care îl are din a-l accesa. Introdu o parolă, confirm-o și apasă pe Înainte.

Alege o parolă și apasă pe Înainte
Alege o parolă și apasă pe Înainte

Un avertisment te informează că nu vei putea schimba această parolă. Apasă pe OK.

Apasă OK
Apasă OK

Pe următorul ecran, ai opțiunea de a trimite un Mesaj de recuperare persoanei care are dispozitivul, împreună cu un număr de telefon unde te poate contacta. Când ai terminat, apasă pe butonul Securizați Dispozitivul.

Securizează-ți dispozitivul
Securizează-ți dispozitivul

Găsește-mi dispozitivul îți securizează dispozitivul și te informează. Toate datele sunt apoi trimise pe smartphone-ul tău cu Android, iar dispozitivul este blocat. Persoana care are smartphone-ul tău poate vedea mesajul pe care l-ai trimis și are opțiunea să te sune, după cum poți vedea mai jos.

Mesajul tău este afișat pe ecranul Android-ului
Mesajul tău este afișat pe ecranul Android-ului

Dacă reușești să-ți recuperezi telefonul, introdu-i parola sau PIN-ul pentru a-l debloca și a scăpa de mesajul de pe ecran.

Cum ștergi de la distanță toate datele de pe dispozitivul tău cu Android

Dacă ai renunțat și nu crezi că Android-ul tău furat sau pierdut nu poate fi recuperat, este important să te asiguri că persoana care are dispozitivul nu capătă acces la datele stocate pe el. Găsește-mi dispozitivul poate șterge de la distanță totul de pe smartphone-ul sau tableta ta, inclusiv aplicațiile, pozele, muzica, fișierele și setările tale. Pentru a-ți șterge smartphone-ul de la distanță, apasă pe opțiunea "Ștergeți Datele Dispozitivului".

Șterge-ți dispozitivul
Șterge-ți dispozitivul

Citește informațiile afișate și confirmă că vrei să continui procesul apăsând din nou pe "Ștergeți Datele Dispozitivului".

Confirmă ștergerea dispozitivului
Confirmă ștergerea dispozitivului

După ce ai șters totul, Găsește-mi dispozitivul nu mai funcționează pentru acel smartphone, pentru că resetarea este permanentă. Dacă dispozitivul tău cu Android este momentan offline și nu poate fi găsit, trimiterea comenzii "Ștergeți Datele Dispozitivului" efectuează o ștergere de îndată ce dispozitivul tău cu Android apare online.

Ai folosit Găsește-mi dispozitivul pentru a-ți localiza smartphone-ul cu Android?

Pierderea telefonului poate provoca foarte mult stres și anxietate. La un anumit moment, cu toții ne-am căutat prin geantă sau ne-am verificat buzunarele, sperând să dăm peste Android-ul nostru iubit. Din fericire, Găsește-mi dispozitivul te ajută să-ți localizezi smartphone-ul, asigurându-te că datele tale personale nu ajung în mâinile altcuiva. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă ai reușit să-ți localizezi smartphone-ul cu acest serviciu. Pierdusei sau ți se furase Android-ul? Cum te-a ajutat Găsește-mi dispozitivul să-l recuperezi? Povestește-ne experiențele tale (de groază sau nu), folosind comentariile de mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Recomandate Rețea și Internet Sistem și Securitate