Când se aud sunetele dintr-o schemă de sunet din Windows?

Când se aud sunetele dintr-o schemă de sunet din Windows?

Unul dintre cititorii noștri ne-a pus o întrebare interesantă: "există vreun loc unde pot să văd când se aud sunetele din Windows?". Deși am arătat cum se personalizează schema de sunete din Windows, nu am vorbit și despre când exact este rulat fiecare sunet. De aceea am decis să răspundem acestei întrebări și să detaliem exact când se aude fiecare sunet din Windows. Haideți să începem:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vreți să aflați cum se modifică sunetele folosite de Windows, citiți acest tutorial: Cum personalizați schema de sunet folosită de Windows.

Ce sunt acele Evenimente program incluse într-o schemă de sunet?

Schema de sunet folosită de Windows poate fi personalizată din fereastra Sunet, pe care o găsești în Panoul de control. Calea completă este: "Panou de control -> Aspect și personalizare -> Personalizare -> Sunete". În fereastra Sunete vei găsi o secțiune numită Evenimente program.

sunete, schema sunet, redate, cand, Windows
sunete, schema sunet, redate, cand, Windows

Aici vei vedea o listă destul de lungă de evenimente. Dacă folosești o schemă de sunete, majoritatea acestor evenimente au un sunet asociat. Aceasta înseamnă că ori de câte ori are loc un eveniment de program, sunetul corespunzător lui este redat. De exemplu, atunci când laptopul sau tableta ta nu mai are baterie, vei auzi sunetul Alertă baterie critică.

sunete, schema sunet, redate, cand, Windows
sunete, schema sunet, redate, cand, Windows

Aceste Evenimente program sunt împărțite în secțiuni. În mod implicit, ar trebui să vezi trei categorii: Windows, Explorer și Windows Speech Recognition. Ele includ sunetele ce sunt redate când folosești Windows, File Explorer și Windows Speech Recognition (Recunoașterea vorbirii).

sunete, schema sunet, redate, cand, Windows
sunete, schema sunet, redate, cand, Windows

În funcție de software-ul instalat pe dispozitivul tău, pot fi disponibile și alte secțiuni. Când programatorii scriu o aplicație, ei pot crea evenimente de program ce declanșează alerte sonore. Aceste alerte sonore anunță utilizatorii despre ce se întâmplă pe calculatoarele lor. De exemplu, un programator care scrie o aplicație de email o poate programa să redea un sunet de fiecare dată când este primit sau transmis un mesaj nou. Dacă o aplicație a fost programată să ofere această caracteristică, îi vei vedea toate evenimentele program afișate în fereastra Sunet.

Reclamă

Când se aud aceste sunete?

Windows include unele evenimente de program implicite. Deși numele lor sunt în general ușor de înțeles, unele sunt mai dificile. Iată când sunt redate sunetele de sistem implicite din Windows:

 • Alertă baterie critică – sunetul este redat când bateria scade până la nivelul critic.
 • Alertă baterie slabă – sunetul redat când bateria nu mai are energie.
 • Asterisc – sunetul redat când este afișată o alertă popup, precum un mesaj de avertizare.
 • Bip implicit – acest sunet este redat din diverse motive, în funcție de ce faci în acel moment. De exemplu, el va fi redat dacă încerci să selectezi o fereastră părinte înainte de a o închide pe cea activă.
 • Completare NFP – sunetul redat când s-a încheiat transferul de date via NFC între dispozitivul tău Windows și un alt dispozitiv.
 • Conexiune dispozitiv – sunetul redat când conectezi un dispozitiv la calculator. De exemplu, când conectezi o memorie flash USB.
 • Conexiune NFP – sunetul redat când dispozitivul tău Windows se conectează la un alt dispozitiv.
 • Deconectare dispozitiv – sunetul redat când deconectezi un dispozitiv de la calculator.
 • Exclamație – sunetul redat atunci când încerci să faci ceva ce nu este suportat de Windows.
 • Memento calendar – sunetul redat când are loc un eveniment din Calendar.
 • Nereușită la conectarea dispozitivului – sunetul redat când ceva s-a întâmplat cu dispozitivul pe care ai încercat să îl conectezi.
 • Notificare – sunetul redat când este afișată o notificare implicită de către un program sau aplicație.
 • Notificare e-mail nou – sunetul redat când primești un mesaj email.
 • Notificare e-mail pe desktop – sunetul redat atunci când primești un mesaj în clientul de e-mail desktop.
 • Notificare fax nou – sunetul redat sând primești un fax via fax-modemul tău.
 • Notificare mesaj instant – sunetul redat atunci când primești un mesaj instant.
 • Notificare mesaj SMS nou – sunetul redat când primești un mesaj text.
 • Notificare sistem – sunetul redat când este afișată o notificare de sistem.
 • Oprire critică – sunetul redat când are loc o eroare critică.

Concluzie

Sunt mulți oameni care vor să audă sunete când se întâmplă ceva pe dispozitivele lor cu Windows. Deși setarea și personalizarea unei scheme de sunet este ușor de făcut, e posibil să nu știi ce înseamnă toate acele sunete. Sperăm că ghidul nostru v-a oferit toate aceste informații. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați că ne întrebați, folosind formularul de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Ghiduri Hardware și sunete Windows