8 metode prin care poți da sunetul mai tare sau mai încet, în Windows

Cauți o scurtătură de la tastatură prin care să crești ori să scazi volumul sunetului pe un laptop cu Windows, un PC desktop sau o tabletă? Vrei să știi toate metodele prin care poți schimba volumul sunetului, folosind Mixer Volum sau alte caracteristici din Windows? Vezi toate metodele pe care le-am găsit pentru a schimba volumul sunetului pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows:

NOTĂ: Ghidul nostru este creat pentru utilizatorii de Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Pentru fiecare metodă, am specificat versiunile de Windows în care merge. Dacă nu știi ce versiune de Windows folosești, citește: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu? (5 metode).

1. Controlează sunetul folosind tastatura de pe PC sau laptop (toate versiunile de Windows)

Laptopurile cu Windows au adesea taste multimedia pe care le poți folosi pentru a controla volumul de sunet. Dar, pentru a le folosi, trebuie să apeși și să ții apăsată tasta Fn urmată de tasta pentru acțiunea pe care vrei să o realizezi. Pe tastatura laptopului de mai jos, pentru a da sunetul mai tare, trebuie să apeși simultan tastele Fn + F8. Pentru a da sunetul mai încet, trebuie să apeși tastele Fn + F7.

Scurtăturile de la tastatură pentru a da sunetul mai tare sau mai încet

NOTĂ: Combinația de taste pe care trebuie să le apeși pentru a controla volumul sunetului diferă de la laptop la laptop, așa că uită-te atent(ă) la tastatura sa și citește manualul pentru laptopul respectiv.

Tastaturile pentru PC-uri desktop folosesc și ele o combinație de taste pentru aceste activități, ori au taste multimedia dedicate, precum tastatura de mai jos: HyperX Alloy Elite RGB. Această tastatură și altele asemănătoare, au o rotiță pentru controlul volumului de sunet. O învârți în sus sau mai jos, în funcție de cum vrei să ajustezi sunetul.

Folosește rotița de volum de pe o tastatură

Alte tastaturi pentru desktop au butoane multimedia separate, pentru a crește sau a scădea volumul sunetului, precum cele de mai jos.

Butoanele multimedia de pe o tastatură

Scurtăturile și tastele pentru controlul sunetului variază de la tastatură la tastatură. Familiarizează-te cu tastatura ta și vezi ce taste trebuie să apeși pentru a controla volumul sunetului.

2. Dă sunetul mai tare sau mai încet, folosind pictograma Speakers din zona de notificare (toate versiunile de Windows)

Dacă folosești Windows 10, dă clic sau apasă pe pictograma Speakers (în formă de boxă) din zona de notificări și este afișat un comutator pentru sunet. Mută comutatorul la stânga dacă vrei sunetul mai încet ori la dreapta, dacă vrei sunetul mai tare.

Schimbă volumul de sunet în Windows 10

Dacă folosești Windows 7 sau Windows 8.1, dă clic pe pictograma Speakers (în formă de boxă) din colțul dreapta jos al desktop-ului și este afișat un comutator. Pentru a da sunetul mai tare, trage-l în sus. Pentru a-l da mai încet, trage-l în jos.

Alege volumul de sunet în Windows 7

Utilizând această metodă, ajustezi sunetul în două clicuri.

3. Folosește comutatorul pentru volum de pe boxe (toate versiunile de Windows)

Dacă ai un calculator desktop și o pereche de boxe conectate la el, folosește comutatorul pentru sunet de pe boxe.

Comutatorul de sunet de pe boxe Logitech

Dacă ai un laptop sau o tabletă cu Windows la care ai conectat o boxă Bluetooth precum Sony SRS-X11, folosește butoanele pentru volumul de sunet de pe boxă.

Butoanele pentru controlul sunetului de pe Sony SRS-X11

Această metodă este una dintre cele mai rapide pentru a schimba volumul sunetului.

4. Controlează sunetul folosind Mixer Volum (toate versiunile de Windows)

Mixer Volum le permite utilizatorilor de Windows să schimbe volumul sunetului pentru tot sistemul ori doar pentru aplicații individuale. Pentru a-l accesa, deschide Panoul de Control și mergi la Hardware și sunete. În secțiunea Sunet, apasă pe legătura care spune "Ajustare volum sistem".

Dă clic pe Ajustare volum sistem

În fereastra Mixer volum, alege volumul de sunet dorit pentru boxe (speakers), sunetele de sistem (system sounds) și pentru aplicațiile pe care le ai deschise în Windows.

Mixer volum

Închide Mixer Volum și Panoul de Control atunci când ai terminat.

5. Creează ori descarcă scurtătura Volum (toate versiunile de Windows)

Poți crea și o scurtătură pentru Volum pe desktop-ul tău, pentru a o folosi rapid ca să dai sunetul mai tare sau mai încet. De asemenea, poți crea o scurtătură pentru Mixer Volum, care să facă același lucru.

Scurtătura pentru Volum

Găsești mai multe detalii despre crearea de astfel de scurtături și descărcarea lor, aici: Vrei o scurtătură pentru volumul sunetului din Windows? Avem două pentru tine!

6. Dă sunetul mai tare sau mai încet din aplicația Setări (doar în Windows 10)

Dacă folosești Windows 10, deschide aplicația Setări și mergi la Simplificare acces.

Setări Windows 10 - Mergi la Simplificare acces

În coloana din stânga, alege Audio și, în partea dreaptă, vezi secțiunea care spune: "Faceți dispozitivul dvs. mai ușor de auzit". Apoi, mută comutatorul pentru "Modificați volumul dispozitivului" la stânga sau la dreapta, în funcție de cât de tare vrei să fie volumul sunetului.

Modifică volumul de sunet în Windows 10

Atunci când ai terminat, închide aplicația Setări și volumul de sunet este la nivelul dorit.

7. Folosește butoanele pentru volum de pe tableta ta (doar în Windows 10)

Dacă ai o tabletă cu Windows 10, cum ar fi un Surface Pro, găsești butoane pentru schimbarea volumului pe una din lateralele dispozitivului. Folosește-le pentru a da sunetul cât de tare dorești.

Butonul pentru controlul sunetului de pe un Surface Pro

8. Folosește comutatorul pentru volum din butonul special Setări (doar în Windows 8.1)

Această metodă merge doar în Windows 8 și în Windows 8.1 și este eficientă pentru utilizatorii de tablete. Deschide butoanele speciale (Charms) și apasă pe Setări. În partea de jos a panoului Setări vezi câteva pictograme, inclusiv una pentru sunet. Apasă pe ea.

Butonul pentru sunet în Windows 8

Comutatorul pentru sunet este afișat. Trage-l în sus dacă vrei sunetul mai tare sau mai în jos dacă-l vrei mai încet.

Ajustarea sunetului în Windows 8

Comutatorul schimbă volumul sunetului pentru sistemul de operare și aplicațiile folosite de tine.

Ce metodă preferi?

Încearcă toate metodele împărtășite în acest ghid și spune-ne care merge mai bine pentru tine. Înainte de a închide acest tutorial, comentează mai jos și spune-ne ce metodă preferi. Îți place să schimbi volumul sunetului folosind tastatura? Ori poate folosind pictograma Speakers ori Mixer Volum?

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează