Cum faci să dispară notificările permanente ale aplicațiilor din Android

Ai un smartphone ori o tabletă cu Android 7 Nougat sau Android 6 Marshmallow? Ai instalate aplicații ale căror notificări nu vor să dispară din sertarul cu notificări? Dacă apeși butonul Ștergeți toate notificările toate notificările dispar, mai puțin una sau două care rămân afișate în mod permanent? Dacă te confrunți cu această problemă, atunci ai ajuns în locul potrivit, deoarece noi îți vom spune ce ai de făcut pentru a o rezolva:

NOTĂ: Acest ghid a fost verificat pe Android 7 Nougat și Android 6 Marshmallow. Procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android, chiar dacă ai o versiune diferită de cele menționate. Ghidul nostru a fost creat pe un smartphone Google Nexus 6P, cu o distribuție curată de Android 7 Nougat.

Descrierea problemei: Notificări ale aplicațiilor de Android care nu dispar niciodată

Dacă ești ca noi, îți verifici sertarul cu notificări de pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android, în mod permanent. Glisează din partea de sus a ecranului către partea de jos și vei vedea toate notificările afișate de aplicațiile tale. Când ai terminat să le verifici, apasă pe opțiunea Ștergeți toate notificările și majoritatea notificărilor dispar, cu câteva excepții reprezentate de aplicații care sunt executate în fundal, în mod permanent, precum managerul de parole LastPass ori produse anitivirus cum ar fi Kaspersky Internet Security.

Aceste aplicații oferă servicii utile și nu vrei să le dezinstalezi pentru a scăpa de notificările lor permanent. Ceea ce trebuie să faci este să configurezi modul în care sunt afișate notificările acestor aplicații.

Soluția: Schimbă setările pentru notificările permanente afișate de aplicațiile respective

Când îți verifici notificările pe dispozitivul tău cu Android, apasă și ține apăsat pe notificarea care nu vrea să dispară. O listă cu opțiuni este afișată, pentru notificarea respectivă. Poți alege dintre următoarele setări:

  • Notificările se afișează fără a emite un sunet - această setare îți arată notificările pentru aplicația respectivă în sertarul cu notificări dar nu va emite niciun sunet în timp ce face asta. Din moment ce problema noastră o reprezintă notificările permanente, această setare nu le va face să dispară.
  • Blocați toate notificările - această setare face ca notificările în mod text cât și cele sonore să dispară. Aceasta este setarea pe care trebuie să o alegi pentru a face ca notificările permanente să dispară de pe dispozitivul tău cu Android.
  • Nu dezactivați sunetul și nu blocați - setarea implicită pentru toate notificările, care le permite aplicațiilor să emită notificări în modul în care au fost programate de dezvoltatorul lor.

După ce alegi setarea care ți se potrivește, apasă pe Terminat.

Ce aplicații afișează notificări permanente pe dispozitivul tău cu Android?

Acum știi cum să-ți rezolvi problema și, înainte de a închide acest articol, te rugăm să lași un comentariu în care ne spui ce aplicații de Android afișează notificări permanente pe dispozitivul tău. Este un manager de parole precum LastPass ori o soluție antivirus precum Kaspersky Internet Security?