Oprește notificările OneDrive În Această Zi de pe Android

Oprește notificările OneDrive În Această Zi de pe Android

Mulți utilizatori de dispozitive cu Android se bazează pe aplicația Google Foto pentru a-și face copii de rezervă ale fotografiilor și videoclipurilor. Însă, o minoritate printre care mă număr și eu, utilizează OneDrive în acest scop. Dacă ai un dispozitiv Samsung Galaxy, este, de asemenea, mai probabil să folosești OneDrive datorită integrării unice dintre dispozitivele Samsung și serviciile Microsoft. Unul dintre lucrurile pe care le face OneDrive este să trimită zilnic o notificare „În această zi” cu fotografiile făcute în aceeași zi în anii anteriori. Unii oameni apreciază aceste notificări și le folosesc pentru a-și aminti lucruri frumoase din trecut. Alții păstrează tot felul de conținut vizual pe dispozitivele lor și consideră aceste notificări și colecții destul de enervante. Dacă vrei să dezactivezi notificările „În această zi” de pe dispozitivul tău cu Android, citește acest ghid:

Reclamă

Notificările OneDrive În Această Zi pe dispozitivele cu Android

Dacă folosești OneDrive pentru a încărca fotografii și videoclipuri de pe smartphone-ul tău cu Android, este posibil să vezi zilnic o notificare „În această zi”, cum o văd și eu pe Samsung Galaxy S22, care te invită să redescoperi această zi pe OneDrive. Notificarea include o fotografie făcută în ziua în care te afli, cândva în trecut.

Notificarea OneDrive În această zi pe dispozitivele cu Android

Notificarea OneDrive În această zi pe dispozitivele cu Android

Dacă apeși pe ea, se deschide aplicația OneDrive, care îți arată o colecție de fotografii făcute la aceeași dată și stocate în contul tău OneDrive.

Reclamă

Modul rapid de a dezactiva notificările În Această Zi de la OneDrive pe Android

Cel mai rapid mod de a dezactiva astfel de notificări de la OneDrive este să le extinzi atunci când le vezi pe smartphone-ul și tableta ta cu Android. Apoi, apasă pe „Dezactivați notificările pentru ziua respectivă”.

Apasă pe Dezactivați notificările pentru ziua respectivă

Apasă pe Dezactivați notificările pentru ziua respectivă

Începând de mâine, nu vei mai primi astfel de notificări de la OneDrive. Dacă vrei să le dezactivezi de pe calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows, îți recomand să citești acest articol: Cum dezactivezi notificările OneDrive În Această Zi din Windows.

Oprește notificările În Această Zi de pe Android din aplicația OneDrive

Dacă înlături notificarea „În această zi”, poți dezactiva acest tip de alerte și din aplicația OneDrive. Avantajul acestei metode este că funcționează la fel pe toate dispozitivele cu Android, inclusiv Samsung Galaxy, Xiaomi, OnePlus și Motorola. În primul rând, pornește aplicația OneDrive pe dispozitivul tău cu Android și apasă pe pictograma Eu, urmată de Setări.

În aplicația OneDrive, apasă pe Eu, urmat de Setări

În aplicația OneDrive, apasă pe Eu, urmat de Setări

Apoi, în secțiunea Conturi, apasă pe adresa de e-mail asociată cu contul tău Microsoft.

Apasă pe adresa ta de e-mail

Apasă pe adresa ta de e-mail

Apare o listă lungă de opțiuni care pot fi activate sau dezactivate. Pentru a dezactiva notificările „În această zi”, apasă pentru a dezactiva comutatorul „Afișați fotografiile și videoclipurile din această zi din anii precedenți” sau comutatorul „Am amintiri din această zi”.

Dezactivează notificările În această zi

Dezactivează notificările În această zi

Primul comutator dezactivează crearea colecțiilor „În această zi” și notificarea corespunzătoare. Al doilea comutator dezactivează doar notificarea, dar crearea automată a colecțiilor „În această zi” rămâne activă.

Reclamă

Dezactivează notificările OneDrive În Această Zi din Setări

Poți, de asemenea, să dezactivezi aceste notificări din aplicația Setări de pe dispozitivul tău cu Android. Însă pașii implicați pot fi puțin diferiți, în funcție de smartphone-ul pe care îl folosești și de versiunea de Android instalată pe acesta. De exemplu, în acest capitol, am folosit un smartphone Google Pixel cu Android 12. Dacă nu știi versiunea ta de Android, citește acest ghid: Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă.

Acum este momentul să deschizi Setări pe dispozitivul tău cu Android. Derulează puțin în jos și apasă pe Aplicații. Dacă folosești un dispozitiv Samsung Galaxy, este posibil să fie nevoie să derulezi în aplicația Setări.

În Setările Android, apasă pe Aplicații

În Setările Android, apasă pe Aplicații

Dacă nu vezi OneDrive în lista de aplicații deschise recent, apasă pe „Vedeți toate cele … aplicații”.

Vezi toate aplicațiile

Vezi toate aplicațiile

Apoi, vei vedea toate aplicațiile instalate pe dispozitivul tău cu Android. Dispozitivele Samsung Galaxy afișează lista de aplicații imediat ce apeși pe Aplicații, sărind peste pasul anterior.

Acum, găsește OneDrive și apasă pe ea.

Găsește și apasă pe OneDrive

Găsește și apasă pe OneDrive

Vei vedea pagina Informații despre aplicație pentru OneDrive. Apasă pe Notificări.

Apasă pe Notificări

Apasă pe Notificări

Apoi, sunt afișate toate tipurile de notificări afișate de OneDrive pe dispozitivul tău cu Android. În continuare, apasă pentru a dezactiva comutatorul „Memories from this day” (Amintiri din această zi).

Dezactivează amintirile din această zi

Dezactivează amintirile din această zi

NOTĂ: Dacă ai un dispozitiv Samsung Galaxy, trebuie să apeși pe Categorii notificări pentru a vedea ecranul de mai sus.

Acum notificările „În această zi” de la OneDrive sunt dezactivate și nu te vor mai deranja.

Cum ți se pare OneDrive pe dispozitivul tău cu Android?

Funcția „Amintiri din această zi” poate fi fie foarte plăcută, fie enervantă, în funcție de tipul de persoană care ești și de conținutul pe care îl păstrezi în OneDrive. Acum că ai dezactivat-o, sunt curios dacă îți place OneDrive și care a fost experiența ta cu el până acum. Comentează mai jos și spune-mi.

Descoperă: Productivitate Android Ghiduri OneDrive Programe