Cum folosești și configurezi modul de Economisire baterie în Windows 10

Cu toții dorim să ne folosim dispozitivele mobile fără a ne face griji în privința autonomiei bateriei. Dar, din cauza faptului că acest lucru nu este posibil, suntem nevoiți să utilizăm soluțiile de conservare a energiei oferite de sistemele de operare pe care le folosim. Dacă folosești un laptop ori o tabletă cu Windows 10 și nu vrei să rămâi fără baterie pe neașteptate, atunci citește acest articol pentru a învăța cum se folosește și cum se configurează modul Economisire baterie :

NOTĂ: Capturile de ecran pe care le-am folosit în acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Acesta este disponibil gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum activezi sau dezactivezi modul de economisire a bateriei în Windows 10

Evident, modul Economisire baterie poate fi folosit doar în cazul în care dispozitivul tău funcționează pe baterie. Implicit, acest mod se va activa atunci când autonomia atinge punctul critic de 20%. Dacă vrei să-l activezi manual, apasă pe pictograma bateriei de pe bara de activități, iar apoi pe butonul Economisire baterie.

Când modul de economisire baterie este pornit, vei vedea o mică frunză verde pe pictograma bateriei de pe bara de activități.

Dacă vrei să dezactivezi acest mod, apasă pe pictograma bateriei de pe bara de activități, după care apasă din nou butonul Economisire baterie.

Modul de economisire baterie poate fi pornit sau oprit și din aplicația Setări. O metodă rapidă de o deschide este să apeși pe butonul Setări din partea stânga jos a Meniului Start.

În aplicația Setări , apasă pe Sistem.

Acum mergi la secțiunea Baterie și activează sau dezactivează comutatorul "Stare de economisire a bateriei până la următoarea încărcare" , în funcție de ceea ce vrei.

Cum configurezi modul de economisire baterie în Windows 10

Pe lângă comutatorul care activează sau dezactivează modul de economisire al bateriei, în fereastra de setări Baterie vei vedea și alte setări.

De exemplu, poți alege când să se activeze automat modul Economisire baterie. Implicit, el este setat să pornească atunci când nivelul bateriei scade sub 20%, dar poți schimba acest nivel mișcând cursorul. Dacă nu vrei ca modul Economisire baterie să se activeze automat când nivelul bateriei atinge un anumit punct critic, debifează căsuța de lângă textul " Activați economisirea bateriei automat dacă nivelul bateriei scade sub".

Apoi, modul Economisire baterie include și o opțiune pentru reglarea luminozității ecranului, astfel încât să consume mai puțină energie. Dacă bifezi opțiunea "Reduceți luminozitatea ecranului când sunteți în modul Economisire baterie" , atunci când modul de economisire baterie este activat, ecranul își va scădea luminozitatea automat.

Asta e tot! Acum, modul Economisire baterie ar trebui să fie configurat după nevoile tale.

Concluzie

Acum știi cum să folosești și să configurezi modul Economisire baterie. Utilizează-l cu încredere pe calculatorul tău mobil cu Windows 10. Ține minte că această unealtă doar mărește timpul până când dispozitivul tău va rămâne fără energie, iar în final tot se va închide. Dacă nivelul bateriei atinge un punct critic ar fi bine să te grăbești să-ți conectezi dispozitivul cu Windows 10 la un încărcător. Dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii de mai jos.