Cum instalezi și comuți între limbi de intrare diferite pentru tastatură, pe un iPhone sau iPad

Dacă ai un iPhone sau un iPad care folosește limba engleză drept limbă implicită, probabil că și limba de intrare pentru tastatură este tot engleza. Poate vrei să folosești o tastatură creată pentru o altă limbă, precum limba română, atunci când comunici prin mesaje text pe Messenger, Whatsapp, etc. Sau poate că ai nevoie de o tastatură pentru o limbă diferită doar în anumite situații, ca atunci când discuți cu un prieten care vorbește spaniola. Oricare ar fi motivele tale, în acest ghid îți arătăm cum instalezi o tastatură pentru o altă limbă, pe un iPhone sau iPad, precum și modul în care poți să comuți între limbile de intrare pentru tastatură:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru iOS 11.2.6 și a fost creat cu ajutorul unui iPhone SE. Dacă folosești o versiune diferită de iOS, un iPad sau un model de iPhone diferit, capturile noastre de ecran pot să fie puțin diferite de ceea ce vezi pe ecranul tău, dar pașii ar trebui să fie similari.

Cum instalezi o limbă de intrare nouă pentru tastatură, în iOS

Primul pas este să deschizi Settings (Configurări) pe dispozitivul tău.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Pe ecranul Settings (Configurări), derulează și apasă pe intrarea General, când o găsești.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Pe pagina General, apasă pe Keyboard (Tastatură).

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Pe pagina Keyboards (Tastaturi), găsești o intrare care se numește la fel: Keyboards (Tastaturi). Notează faptul că, în partea dreaptă, ar trebui să vezi un număr colorat gri: îți spune câte limbi de intrare pentru tastatură sunt deja instalate pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Apasă pe Keyboards (Tastaturi) pentru a continua.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Pe pagina următoare, iOS îți spune ce limbi de intrare pentru tastatură sunt instalate pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Pentru a instala una nouă, apasă pe legătura “Add New Keyboard” (“Tastatură nouă”).

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Apoi, ar trebui să vezi o listă lungă cu toate tastaturile disponibile pentru instalare.

Derulează până găsești limba pe care vrei să o folosești și apoi apasă pe ea.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

După ce apeși pe limba de intrare pentru tastatură pe care vrei să o folosești, iOS merge înapoi la ecranul Keyboards (Tastaturi), unde noua tastatură este acum afișată ca fiind disponibilă.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Cum selectezi modelul tastaturii

Dacă există mai multe modele de așezare a tastelor disponibile pentru acea tastatură, ar trebui să vezi și o mică săgeată în partea sa dreaptă. Apasă pe ea.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Acum poți să alegi ce model preferi să folosești pentru această tastatură. Apasă pe cea pe care o preferi și ar trebui să fie afișată o bifă în dreptul ei.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Cum comuți între tastaturile disponibile pe un iPhone sau iPad

Nu contează în ce aplicație introduci text. Poate fi vorba despre un browser web, Facebook Messenger, WhatsApp, o altă aplicație de chat, un editor de text sau orice altceva. Oriunde ai fi, atunci când tastezi și tastatura este afișată pe ecran, ar trebui să vezi un buton în formă de planetă în colțul din stânga jos. Îl poți vedea și în imaginea de mai jos:

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

În timp ce tastezi text, dacă apeși o dată pe butonul în formă de planetă, se încarcă următoarea tastatură din lista de tastaturi instalate. De reținut este faptul că bara de spațiu ar trebui să se schimbe și ea și să afișeze cuvântul spațiu în noua limbă de intrare pe care ai selectat-o.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

O altă metodă de a comuta între limbile de intrare pentru tastatură este să apeși lung pe tasta în formă de planetă. Apăsarea lungă pe ea face să fie afișat un meniu contextual care îți arată ce tastaturi sunt instalate. Apasă pe cea în limba pe care vrei să o folosești și se va încărca imediat.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Cum elimini o limbă de intrare pentru tastatură de pe un iPhone sau iPad

Pentru a dezinstala o limbă de intrare pentru tastatură de pe un iPhone sau iPad, trebuie să urmezi aceeași pași ca în prima secțiune a acestui ghid, până când ajungi la pagina Keyboards (Tastaturi). După ce ajungi acolo, apasă pe butonul Edit (Editați) din colțul din dreapta sus al ecranului.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Apoi, apasă pe butonul minus de culoare roșie aflat în partea stângă a tastaturii pe care vrei să o elimini.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Această acțiune ar trebui să îți dea acces la o nouă opțiune numită Delete (Ștergeți), colorată tot în roșu, în partea dreaptă a acelei tastaturi. Apasă pe ea și tastatura este eliminată imediat de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău.

iPhone, iPad, iOS, limba tastatura

Asta a fost tot!

Concluzie

Acum știi cum să instalezi, să comuți și să dezinstalezi limbile de intrare pentru tastatură pe un iPhone sau iPad. După cum ai văzut, aceste lucruri nu sunt complicat de făcut. Ai întrebări despre vreo parte a procesului? Dacă ai, ori dacă vrei să adaugi ceva la ghidul nostru, folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a ne spune.