Cum redimensionezi scurtăturile și dalele din meniul Start în Windows 10

În Windows 10, Meniul Start a revenit. La fel ca în Windows 7 și în versiunile anterioare de Windows, îl poți folosi pentru a aranja aplicațiile și scurtăturile așa cum vrei, astfel încât să le poți accesa rapid pe cele pe care le folosești cel mai des. În acest articol îți vom arăta cum se redimensionează dalele aplicațiilor și scurtăturile din Meniul Start și ce înseamnă fiecare dimensiune. Hai să începem:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum redimensionezi dalele din Meniul Start

După ce deschizi Meniul Start , poți vedea diferite dale ale aplicațiilor instalate, de dimensiuni diferite.

Pentru a redimensiona dalele aplicațiilor , dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe dala pe care vrei să o redimensionezi și alege opțiunea Redimensionare. Apoi, din meniul care se deschide, alege dimensiunea pe care o vrei.

Poți să alegi una din mai multe dimensiuni disponibile pentru dalele aplicațiilor:

  • Mic - dalele mici afișează doar iconița aplicației, fără alte detalii.
  • Mediu - dalele de dimensiune medie afișează un scurt sumar informativ al aplicației. De exemplu, poți vedea temperatura sau informații despre evenimentele următoare din calendar.
  • Lat - dalele late ocupă ceva mai mult spațiu decât cele medii și oferă informații similare.
  • Mare - dalele setate la dimensiunea maximă au o formă pătrată și oferă nivelul maxim de informații disponibile, precum prognoza meteo pe următoarea săptămână.

Cam asta este tot ce este de spus în materie de redimensionarea dalelor aplicațiilor universale. Simplu, nu?

Cum redimensionezi scurtăturile din Meniul Start

Un lucru important de reținut este faptul că dalele aplicațiilor universale oferă mai multe dimensiuni decât scurtăturile către aplicații desktop. Dacă setezi scurtături către aplicații desktop sau diferite foldere, vei avea doar două dimensiuni disponibile pentru ele: Mic și Mediu.

Pentru redimensionarea scurtăturilor, urmează același proces ca înainte. Clic dreapta pe scurtătură și selectezii una din dimensiunile disponibile.

Concluzie

Windows 10 oferă destul de multe opțiuni de personalizare a Meniului Start. Mai multe decât oferea Windows 8.1 sau Windows 7. Acum că știi cum să redimensionezi scurtăturile și dalele, ar trebui să te descurci fără probleme în aranjarea Meniului Start așa cum vrei. Dacă ai alte nelămuriri pe această temă, nu ezita să ne întrebi în secțiunea de comentarii de mai jos - vom face tot posibilul să îți fim de ajutor.