Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici (sau mai mari), în Windows - 4 metode

Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici (sau mai mari), în Windows - 4 metode

Dacă ești un utilizator de Windows, este aproape imposibil să nu folosești pictograme (scurtături) pe desktop. Acestea reprezintă una dintre cele mai ușoare metode de a deschide aplicații și fișiere. Însă, acest lucru este adevărat doar dacă le poți vedea destul de clar pentru a da clic ușor pe ele. În mod implicit, Windows 10, Windows 8.1, cât și Windows 7 afișează pictogramele de pe desktop la o dimensiune medie, predefinită. Deși această opțiune se potrivește pentru majoritatea utilizatorilor, pentru unii oameni, dimensiunea medie s-ar putea să fie ori prea mare ori prea mică. Dacă vrei să știi cum să faci pictogramele de pe desktop mai mici, astfel încât să încapă mai multe pe ecranul tău, ori mai mari ca să le vezi mai bine, citește acest ghid:

Reclamă

NOTĂ: Toate metodele pe care le prezentăm în acest ghid funcționează la fel în Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Pentru simplitate, folosim capturi de ecran realizate doar în Windows 10.

1. Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici sau mai mari, folosind meniul clic dreapta

Una dintre cele mai ușoare metode de a modifica dimensiunea pictogramelor de pe desktop-ul din Windows este să folosești meniul clic dreapta. Dă clic dreapta (sau apasă lung, dacă ai un ecran tactil) undeva pe un spațiu liber de pe desktop. În meniul clic dreapta, apasă pe Vizualizare. Primele trei opțiuni pe care le vei vedea în el sunt Pictograme mari, Pictograme medii și Pictograme mici. Vizualizarea curentă este semnalizată printr-un punct negru în fața numelui. Apasă pe dimensiunea pe care o vrei și pictogramele de pe desktop se vor schimba corespunzător.

Opțiunile pentru dimensiunile pictogramelor din Windows 10
Opțiunile pentru dimensiunile pictogramelor din Windows 10

2. Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici sau mai mari, folosind tastatura și mouse-ul

O altă metodă de a modifica dimensiunile iconițelor de pe desktop este să îți folosești tastatura și mouse-ul. Acest lucru înseamnă că trebuie să ai aceste două periferice conectate la PC, deci este probabil o metodă limitată la cei care folosesc un PC desktop sau un laptop.

Reclamă

Mergi pe desktop și minimizează sau închide toate aplicațiile deschise. Pentru a îți face pictogramele de pe desktop mai mici, apasă și ține apăsat pe tasta Ctrl și derulează rotița mouse-ului în jos.

Apăsarea tastei Ctrl în timp ce învârtești rotița de derulare de pe mouse
Apăsarea tastei Ctrl în timp ce învârtești rotița de derulare de pe mouse

Pentru a face pictogramele de pe desktop mai mari, apasă și ține apăsat pe tasta Ctrl și derulează rotița de pe mouse în sus.

3. Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici sau mai mari, modificând rezoluția ecranului

O a treia metodă de a modifica dimensiunea pictogramelor de pe desktop în Windows, este să modifici rezoluția folosită de ecranul tău. Ca să fim mai specifici, ce va trebui să faci pentru a îți face pictogramele mai mici, este să crești rezoluția monitorului. Dacă vrei să faci pictogramele mai mari, trebuie să micșorezi rezoluția monitorului.

Ai foarte mare grijă însă, deoarece modificarea rezoluției nu va afecta doar dimensiunea pictogramelor de pe desktop, ci și a oricărui alt lucru afișat pe ecran. Asta înseamnă aplicații, text, iconițe, totul. Nu face asta decât dacă vrei ca tot ce vezi să fie mai mic sau mai mare.

Opțiunile de rezoluție pentru ecran disponibile în Setările din Windows 10
Opțiunile de rezoluție pentru ecran disponibile în Setările din Windows 10

Dacă vrei să modifici rezoluția ecranului, urmează pașii pe care din aceste tutoriale:

2. Cum faci pictogramele de pe desktop mai mici sau mai mari, scalând textul, aplicațiile și alte elemente

Cea de-a patra metodă pe care o știm pentru modificarea dimensiunii pictogramelor de pe desktop presupune modificarea ratei de scalare a ecranului. Scalarea crește sau să descrește dimensiunea textului, aplicațiilor și a altor elemente, inclusiv pictogramele de pe desktop, astfel ca ele să fie mai ușor de văzut de către persoana care folosește calculatorul.

Reclamă

Pentru a face pictogramele de pe desktop mai mici, micșorează scalarea ecranului. Pentru a le face mai mari, mărește scalarea. În Windows 10, aceste acțiuni se realizează în aplicația Setări. Mergi la "Sistem -> Afișare -> Scalare și aspect"

Opțiunile de scalare disponibile în Setările din Windows 10
Opțiunile de scalare disponibile în Setările din Windows 10

Dacă nu știi cum să faci aceste schimbări și folosești Windows 10, citește ultima parte din acest ghid. Dacă vrei să modifici scalarea pe un PC cu Windows 7 sau 8.1, citește ultima parte a acestui tutorial.

Concluzie

Pictogramele de pe desktop reprezintă una dintre cele mai rapide metode de a deschide orice pe un calculator sau dispozitiv cu Windows. Acum știi cum să le faci mai mici sau mai mari astfel încât să le vezi mai bine pe desktop-ul tău. Înainte de a închide acest tutorial, am vrea să știm cum preferi să ai pictogramele de pe desktop: mici sau mari? Ai multe pictograme și scurtături pe desktop? Spune-ne în comentariile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows