7 motive pentru care ar trebui să instalezi Windows 10 October 2018 Update

7 motive pentru care ar trebui să instalezi Windows 10 October 2018 Update

Windows 10 este în continuă schimbare, iar Microsoft introduce noi facilități periodic. Ultima actualizare majoră pentru Windows 10 se numește October 2018 Update și este disponibilă începând cu 2 octombrie. Deși noul October 2018 Update nu aduce foarte multe facilități noi pentru sistemul de operare, sunt câteva care sunt extraordinare sau cel puțin interesante. Acestea reprezintă motive c pentru care ar trebui să instalezi actualizarea cât mai curând posibil pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Dacă vrei să afli mai multe despre ce este nou în Windows 10 October 2018 Update, citește acest articol:

Reclamă

1. Mai mult Dark Mode (Mod întunecat), inclusiv pentru File Explorer

Dark Mode sau Modul întunecat în limba română, este o facilitate care îți permite să modifici felul în care arată interfața de utilizare a Windows 10. Ea schimbă aspectul anumitor elemente ale interfeței precum fundalul ferestrelor, textul sau legăturile. În timp ce aspectul standard este unul cu fundaluri albe în ferestrele aplicațiilor și cu text negru sau gri închis, Modul întunecat îl schimbă în fundaluri negre (întunecate) și text de culoare albă. Acest aspect poate face să fie mai ușor să lucrezi cu Windows 10 și aplicațiile sale în medii cu lumină slabă (în timpul nopții), dar poate să îți facă desktop-ul și mai frumos dacă îți plac culorile întunecate.

Deși Windows 10 a oferit Modul întunecat încă de la Anniversary Update, acesta nu a fost disponibil peste tot în interfața de utilizare. În October 2018 Update, Modul întunecat devine disponibil pentru Explorer și în meniurile clic dreapta. Poți să citești mai multe despre Modul întunecat și cum să îl activezi, în acest ghid: Cum activezi sau dezactivezi Modul Întunecat (Dark Mode) în Windows 10.

Explorer folosind Modul întunecat, în Windows 10 October 2018 Update
Explorer folosind Modul întunecat, în Windows 10 October 2018 Update

2. Un clipboard mai bun, cu integrare și sincronizare în cloud

Clipboard-ul primește multe facilități și îmbunătățiri, devenind mult mai puternic decât a fost vreodată. Noul clipboard din Windows 10 October 2018 Update îți permite să vezi istoricul elementelor pe care le-ai stocat în el. De asemenea, poți să lipești elemente mai vechi din istoric, să fixezi elemente sau să ștergi elementele de care nu mai ai nevoie. Mai mult, una dintre cele mai bune noi caracteristici din Windows 10 October 2018 Update este faptul că noul clipboard poate și să încarce unele dintre elementele în cloud și să le sincronizeze cu alte dispozitive cu Windows 10, pe care folosești același cont Microsoft.

Dacă vrei să afli mai multe despre noile opțiuni ale clipboard-ului din Windows 10 October 2018 Update, citește aceste tutoriale:

Istoricul din clipboard, în Windows 10 October 2018 Update
Istoricul din clipboard, în Windows 10 October 2018 Update

3. Căutări mai bune, cu previzualizări

Până acum, butonul sau câmpul de căutare de pe bara de activități (cel pe care îl folosești și pentru Cortana), arăta previzualizări doar pentru rezultatele de pe internet. Însă în Windows 10 October 2018 Update, Microsoft a îmbunătățit căutarea și acum poate să îți arate previzualizări și pentru rezultatele online dar și pentru cele locale. De exemplu, dacă rezultatul căutării este o aplicație, panoul de previzualizare îți oferă opțiuni pentru a o deschide, a o fixa sau a îi anula fixarea la Meniul Start sau pe bara de activități, îi modifica setările, evalua sau dezinstala.

Panoul de căutare, în Windows 10 October 2018 Update
Panoul de căutare, în Windows 10 October 2018 Update

4. Your Phone (Telefonul dvs.) îți dă acces la smartphone-ul tău

Windows 10 October 2018 Update introduce o nouă aplicație numită Your Phone, sau Telefonul Dvs. în limba română. Această aplicație este creată pentru a te ajuta să îți conectezi smartphone-ul cu Android sau iPhone-ul cu PC-ul tău cu Windows 10. De exemplu, Telefonul Dvs. îți oferă opțiunea de a îți folosi dispozitivul cu Windows 10 pentru a accesa mesajele text, fotografiile și notificările de pe smartphone-ul tău cu Android. Dacă folosești un iPhone, singurul lucru pe care îl poți face cu această aplicație este să trimiți pagini web pe PC-ul tău cu Windows 10.

Reclamă

Deși aplicația Telefonul Dvs. este încă în stadiile incipiente de dezvoltare și are doar câteva opțiuni de oferit, este un punct bun de pornire pentru o viitoare conectivitate între smartphone-urile tale și PC-urile cu Windows 10. Dacă vrei să afli mai multe, citește acest ghid: Folosește Telefonul Dvs. din Windows 10 pentru a vedea poze din Android ori a trimite SMS-uri.

Aplicația Your Phone (Telefonul dvs.), în Windows 10 October 2018 Update
Aplicația Your Phone (Telefonul dvs.), în Windows 10 October 2018 Update

5. Aplicația Snip & Sketch (Decupaj și schiță) pentru realizarea și editarea de capturi de ecran

Microsoft a decis să pună punct aplicației Instrument de decupare și să creeze o nouă aplicație pentru capturi de ecran, numită Snip & Sketch, sau Decupaj și schiță în limba română. Această aplicație ia ce avea mai bun de oferit Instrumentul de decupare și îi adaugă noi opțiuni, unele dintre ele foste disponibile în Screen Sketch din Windows Ink Workspace. Acest lucru înseamnă că primim o aplicație simplă cu care putem să facem capturi de ecran dar și să le edităm. De asemenea, pentru că Decupaj și schiță este o aplicație universală, ea apare și în Task View (Vizualizare activități) și are și propriul buton de Decupaj ecran în centrul Acțiuni. Dacă vrei să afli mai multe despre Decupaj și schiță și cum să o folosești, citește aceste articole:

Aplicația Snip & Sketch (Decupaj și schiță), în Windows 10 October 2018 Update
Aplicația Snip & Sketch (Decupaj și schiță), în Windows 10 October 2018 Update

6. Un Game Bar (Bara Jocuri) cu mai multe controale

Windows 10 October 2018 Update ne aduce un nou Game Bar, sau Bară Jocuri în traducere. Microsoft a redesenat-o, având acum dimensiuni mai mari și oferind noi facilități în comparație cu versiunea anterioară. Noua Bară Jocuri include controale audio pentru dispozitivul principal de sunet, precum și pentru celelalte aplicații care rulează pe PC-ul tău cu Windows 10.

Noul Game Bar (Bara Jocuri) din Windows 10 October 2018 Update
Noul Game Bar (Bara Jocuri) din Windows 10 October 2018 Update

7. Mai multe controale disponibile în Settings (Setări)

Windows 10 October 2018 Update introduce și o serie de noi controale în aplicația Settings (Setări). Unele dintre cele mai interesante lucruri adăugate sunt:

  • Dispozitivele Bluetooth conectate la PC-ul tău cu Windows 10 îți arată procentul de baterie rămasă.
  • Focus Assist (Asistență pentru concentrare) se activează automat atunci când te joci un joc.
  • Proprietățile dispozitivelor de sunet sunt afișate acum în aplicația Setări.
  • Poți să setezi dimensiunea textului din Windows fără a fi nevoie să modifici scalarea ecranului.
  • A apărut o nouă secțiune numită Windows HD Color, în care poți să modifici felul în care dispozitivul tău folosește opțiunile high dynamic range (HDR) și gama largă de culori (WCG) ale monitorului.
Setările Windows HD Color, în Windows 10 October 2018 Update
Setările Windows HD Color, în Windows 10 October 2018 Update

Sunt acestea destule motive pentru a îți instala Windows 10 October 2018 Update?

Facilitățile și îmbunătățirile pe care le-am expus mai sus sunt principalele motive pentru care ar trebui să descarci și să instalezi Windows 10 October 2018 Update imediat ce devine disponibil. Îți plac noutățile, sau crezi că Microsoft aduce prea puține noutăți pentru a face acest efort? Spune-ne ce crezi, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Sistem și Securitate Windows Windows Update