Cum se instalează Windows 8

Cum se instalează Windows 8

Windows 8 a fost finalizat și va fi distribuit de Microsoft prin diverse canale, începând cu luna august a acestui an. Dacă sunteți novice în ceea ce privește utilizarea Windows 8 și aveți nevoie de un ghid detaliat de instalare, ce nu ratează nici un pas important, noi am decis să creăm unul. Ghidul include instrucțiuni despre cum se instalează Windows 8 și care sunt pașii inițiali de configurare ai acestui sistem de operare.

Reclamă

Prerechizitele instalării Windows 8

În primul rând, trebuie să descărcați versiunea finală de la Microsoft ori să o achizionați prin unul din canalele oficiale prin care este distribuit Windows 8. Dacă plănuiți să instalați Windows 8 într-o mașină virtuală, VirtualBox este singura soluție gratuită în care funcționează fără probleme. Când creați mașina virtuală, alegeți Windows 8 atunci când sunteți întrebat de sistemul de operare ce urmează a fi instalat. Totul ar trebui să funcționeze fără probleme. Totuși, dacă ele apar, citiți acest ghid despre setările pe care trebuie să le activați pentru o funcționare corectă: Instalare Windows 8 Developement Preview in VirtualBox.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Pentru a instala Windows 8, aveți nevoie de o cheie (serial) de activare specifică versiunii de Windows 8 pe care doriți să o instalați. De asemenea, aveți nevoie și de un cont Microsoft, cunoscut și ca Windows Live ID.

Resurse utile - De citit în timp ce instalați Windows 8

Noi am testat Windows 8 încă de la primele versiuni de test disponibile și am creat câteva articole interesante și utile. Vă recomandăm să le citiți în timp ce instalați Windows 8.

Procedura de instalare a Windows 8

Pentru început, porniți calculatorul folosind discul de instalare pentru Windows 8. Dacă folosiți o mașină virtuală, porniți-o folosind imaginea de instalare .iso pe care ați descărcat-o. Windows 8 are nevoie de ceva timp pentru a încărca fișierele de instalare, timp în care va fi afișat un ecran aproape complet negru, similar cu cel de mai jos.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Odată ce fișierele de instalare sunt copiate, instalarea propriu-zisă începe prin a vă întreba ce limbă, timp, valută și tastatură doriți să utilizați. Trebuie menționat că, cel puțin până în Octombrie 2012, Windows 8 nu va fi disponibil în limba română. Faceți selecțiile pe care le doriți și dați clic pe Next.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Pentru a începe instalarea, apăsați butonul Install now.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Veți fi rugat să introduceți cheia de activare a sistemului de operare (product key). Această cheie este inclusă în pachetul achiziționat, ce include kitul de instalare. Tastați cheia de activare și dați clic pe Next.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Va trebui, acum, să citiți acordul de licență. Bifați căsuța "I accept the licence terms" și apăsați Next.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Trebuie să alegeți între a face o instalare prin actualizare sau una personalizată ("pe curat"). Vă recomandăm să alegeți varianta Custom: Install Windows only (advanced) și să îl insalați pe o partiție separată.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8
Reclamă

Acum sunteți întrebat unde doriți să instalați Windows 8. Selectați partiția pe care o doriți și faceți clic pe Next. Dacă instalați Windows 8 pe o mașină virtuală sau pe un sistem curat, trebuie ca mai întâi să creați partiția. Deci apăsați pe Drive options (advanced).

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Ca să creați partiția, dați clic pe New.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Procesul de instalare oferă dimensiunea maximă pe care o poate aloca pentru partiție. Aici specificați dimensiunea dorită și apăsați Apply. NOTĂ: Dacă vreți să setați mai puțin spațiu disponibil, atunci schimbați valoarea cu una care vă convine mai mult. Ar trebui să luați în considerare faptul că Windows 8 ocupă circa 10 GO spațiu, asta fără a folosi opțiuni gen fișierul de hibernare, aplicații de dezvoltare de software, etc. Vă recomand să îi alocați cel puțin 20 - 25 de GO, pentru o buna funcționare.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Acum sunteți informați că Windows 8 va crea o partiție adițională pentru fișiere de sistem și restaurarea sistemului, în caz de probleme. Apăsați OK.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Partiția rezervată pentru sistem este creată și trebuie doar să apăsați din nou pe Next. Înainte de asta, asigurați-vă că partiția corectă a fost selectată pentru instalarea Windows 8. Notă: La acest pas puteți și să formatați partiția selectată, apăsând butonul Format, înainte de a apăsa butonul Next.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

În sfârșit, instalarea începe. Procesul va dura ceva timp, acum având loc copierea tuturor fișierelor necesare și instalarea întregului sistem de operare.

Instalare Windows 8
Instalare Windows 8

Odată ce instalarea este gata, Windows 8 va reporni automat sistemul. Apoi, veți vedea Windows 8 facând o serie de pregătiri pentru prima utilizare. În funcție de sistemul pe care îl aveți, este posibil să mai treceți printr-o procedură de repornire.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Sistem și Securitate Windows