Cum se instalează Windows 8

Personalizarea Windows 8

După ce sistemul a fost repornit, Windows 8 va avea nevoie de puțin timp pentru a pregăti totul.

Instalare Windows 8

Urmează personalizarea calculatorului și a Windows 8. Începeți prin a da un nume calculatorului dvs. Dacă tastați caractere "neautorizate" ca $, %, &, veți fi notificat ca atare. De asemenea, puteți alege culoarea pe care o doriți pentru fundalul sistemului de operare. Când ați terminat, apăsați Next.

Instalare Windows 8

Dacă instalați Windows 8 pe un laptop ori dispozitiv ce dispune de o placă de rețea fără fir, veți fi rugat să vă conectați la o rețea fără fir disponibilă și să specificați detaliile de conectare, înainte de a continua. Acum va trebui să optați între utilizarea setărilor expres (Express settings) ale Windows 8 sau, dacă doriți, personalizarea instalării. Nou suntem fani ai personalizării în detaliu, așa că haideți să vedem ce se întâmplă dacă alegeți Customize.

Instalare Windows 8

Întâi, trebuie să selectați dacă vreți să porniți facilitățile de partajare în rețea. Selectați opțiunea pe care o doriți.

Instalare Windows 8

Apoi, va trebui să confirmați comportamentul implicit al actualizărilor pentru Windows (Windows Update) și pe cel al filtrului Smart Screen. Aplicați modificările dorite și apăsați Next.

Instalare Windows 8

Urmează să fiți întrebat dacă doriți să transmiteți către Microsoft diferite tipuri de informații. Alegeți ce informații doriți să fie trimise și apăsați Next.

Instalare Windows 8

Acum, sunteți întrebat despre opțiunile pentru depanare pe care doriți să le activați. De asemenea, puteți permite aplicațiilor să folosească numele ori poza dumneavoastră și să le permiteți accesul la locația dvs. Setați opțiunile pe care le doriți și apăsați, din nou, Next.

Instalare Windows 8

În cele din urmă, ajungem la ecranul Sign in to your PC. Pentru a putea folosi toate facilitățile din Windows 8, este necesar să aveți un cont Microsoft. Introduceți contul dvs. Microsoft și apăsați Next.

Instalare Windows 8

Notă: Dacă nu doriți să creați un cont Microsoft (Windows Live ID), dați clic pe "Sign in without a Microsoft account" și urmăriți instructiunile oferite de procedura de instalare. Apoi, trebuie să introduceți parola asociată contului Microsoft pe care îl dețineți. După aceea, apăsați Next.

Instalare Windows 8

Apoi, puteți specifica o adresă alternativă de email ce poate fi folosită dacă trebuie să recuperați parola contului Microsoft și un număr de telefon. Asta în caz că ați uitat-o sau a fost furată și schimbată de cineva neautorizat. Dacă nu doriți să specificați o altă adresă de email, o puteți folosi tot pe cea menționată inițial. Dați clic pe Next.

Instalare Windows 8

Durează un timp până când Windows 8 pregătește calculatorul dvs. și setează toate opțiunile.

Instalare Windows 8

Cât timp sunt făcute ultimele pregătiri, sunteți întampinat de un tutorial despre cum se accesează nouă bară cu charms, din Windows 8.

Vă recomandăm să urmăriți cu atenție tutorialul căci vă va ajuta să vă familiarizați rapid cu această schimbare.

Instalare Windows 8

După derularea tutorialului, veți mai vedea câteva ecrane informative colorate, ce vă informează asupra progresului procesului de customizare.

Instalare Windows 8

Odată ce totul este gata, este afișat ecranul implicit al Windows 8 (Windows 8 Start screen).

Instalare Windows 8

Puteți accesa și desktop-ul clasic, apăsând tastele Win+D ori cu un clic pe scurtătura de pe ecranul Start.

Instalare Windows 8

Bine ați venit la prima întâlnire cu Windows 8!

Concluzii

După cum puteți vedea, instalarea Windows 8 începe într-un mod similar cu cea pentru Windows 7. Pe măsură ce vă apropiați de prima conectare, lucrurile se schimbă radical, și noua interfață apare în prim plan. Pentru a învăța mai multe despre noutățile aduse de Windows 8, nu ezitați să citiți articolele recomandate pe parcursul acestui articol ori secțiunea noastră de articole dedicată Windows 8.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează