Cum lucrezi cu Paint în Windows pentru a edita imagini

Știm cu toții că Paint este un instrument care poate fi utilizat pentru desene și editarea simplă a imaginilor. Aplicația Paint a fost introdusă în fiecare versiune Microsoft Windows, începând cu Windows 1.0, care a fost lansată în 1985. Acum aplicația are aproximativ aceleași caracteristici în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Totuși, în comparație cu versiunile anterioare, Paint a fost modificat și îmbunătățit semnificativ, după mulți ani de stagnare, devenind un instrument pentru editarea simplă a imaginilor demn de luat în considerare.

Unde se găsește Paint în Windows

Poți deschide aplicația utilizând mai multe metode:

În Windows 7, caută pictograma aplicației în Meniul Start din folderul Accesorii sau utilizează câmpul de căutare pentru a tasta "paint" și dă clic pe rezultatul căutării.

În Windows 8.1, aplicația se găsește în vizualizarea aplicațiilor , în secțiunea Accesorii Windows. Poți, de asemenea, să începi să scrii "paint" în ecranul de Start și să dai clic pe rezultatul Paint.

În Windows 10, lucrurile sunt puțin diferite. Mergi la Meniul Start și apasă Toate aplicațiile.

Acum, derulează până la folderul Accesorii Windows și deschide-l. Acolo vei găsi aplicația Paint.

Totuși, cea mai rapidă metodă de a deschide Paint în Windows 10 este să deschizi Cortana și să spui, în limba engleză, " Open Paint ".

O altă metodă de a porni aplicația este să tastezi " paint " în câmpul de căutare de pe bara de activități.

Pentru cei care preferă să utilizeze Linie de comandă, poți deschide aplicația rulând comanda: C:\Windows\System32\mspaint.exe.

Indiferent de metoda utilizată pentru a deschide Paint, odată lansată ar trebui să vezi ceva similar capturii de ecran de mai jos.