4 metode pentru a deschide WordPad în Windows (toate versiunile)

WordPad există de pe vremea Windows 95. Dacă ai folosit un calculator în anii 90, s-ar putea să vrei să folosești WordPad și în Windows 10 sau Windows 8.1 pentru a edita documente simple. Din păcate, vechiul WordPad este puțin mai ascuns în versiunile mai noi de Windows și s-ar putea să ai nevoie de puțin ajutor ca să-l găsești. Pentru a te ajuta, am creat acest tutorial, care descrie patru metode pe care le poți folosi pentru a porni WordPad:

NOTĂ: Acest ghid este realizat pentru Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Toate metodele pe care le oferim funcționează în aceste trei sisteme de operare.

1. Deschide WordPad folosind funcția de căutare

Cea mai rapidă metodă de a deschide WordPad este să folosești funcția de căutare. În Windows 10, caută cuvântul „wordpad” în caseta de căutare de lângă butonul Start și, în lista de rezultate, apasă pe rezultatul cu același nume.

Windows, WordPad, start

De asemenea, dacă folosești Windows 10 în engleză, o poți ruga pe Cortana să-l deschidă spunând: „Open WordPad”.

În Windows 7, apasă pe butonul Start și introdu termenul de căutare wordpad în caseta de căutare de deasupra sa. Apoi, dă clic pe rezultatul WordPad.

Windows, WordPad, start

Dacă folosești Windows 8.1, mergi la ecranul Start (ori deschide butonul special Căutare) și tastează cuvântul wordpad. În lista cu rezultate din dreapta, dă clic sau apasă pe rezultatul cu același nume.

Windows, WordPad, start

2. Folosește fereastra Executare pentru a porni WordPad

O metodă rapidă de a porni WordPad este să deschizi fereastra Executare (Windows+R), să tastezi wordpad în câmpul Deschidere și să apeși butonul OK.

Windows, WordPad, start

Merge repede, nu-i așa?

3. Folosește Meniul Start (în Windows 10 și Windows 7) și ecranul Start (în Windows 8.1) pentru a deschide WordPad

Utilizatorii de Windows 10 pot folosi mouse-ul sau un ecran tactil pentru a deschide WordPad. Pentru a face asta, dă clic pe Start și derulează în jos lista de programe, până la folderul Accesorii Windows (Windows Accessories). Deschide-l și apoi apasă pe scurtătura WordPad.

Windows, WordPad, start

Dacă folosești Windows 7, apasă pe „Start -> Toate aplicațiile -> Accesorii -> WordPad”.

Windows, WordPad, start

Dacă folosești Windows 8.1, procedura este puțin mai complicată: mergi la ecranul Start și deschide vizualizarea Aplicații, dând clic pe săgeata din colțul stânga-jos.

Windows, WordPad, start

În lista de aplicații, derulează spre dreapta până găsești folderul Accesorii Windows (Windows Accessories). În el vei găsi scurtătura pentru aplicația WordPad. Apasă pe ea.

Windows, WordPad, start

4. Deschide WordPad din File Explorer sau Windows Explorer

O altă metodă implică utilizarea File Explorer (în Windows 10 și în Windows 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7). Pornește-l și navighează-ți calculatorul la partiția unde este instalat sistemul de operare Windows. Apoi, mergi la „Program Fileswindows ntaccessories” și caută fișierul wordpad.exe.

Windows, WordPad, start

Execută-l cu un dublu-clic.

Bucură-te de ce are de oferit WordPad

Acum ai pornit aplicația WordPad și o poți folosi pentru a edita documente deja create, pentru a scrie altele noi, a le tipări, etc. Dacă vrei să înveți cum se folosește, îți recomandăm acest tutorial: Cum lucrăm cu WordPad în Windows pentru a edita documente.

Windows, WordPad, start

Care metodă este cea mai bună pentru tine?

Acum ai aflat mai multe modalități prin care se poate porni aplicația WordPad pentru Windows. Încearcă-le pe toate și spune-ne care-ți place cel mai mult. Comentează mai jos și hai să discutăm.