Cum imprimi o imagine pe mai multe pagini folosind Paint în Windows 10

Te-ai găsit vreodată în situaţia în care ai nevoie să printezi o imagine foarte mare, dar imprimanta ta nu poate folosi decât dimensiuni obişnuite pentru hârtie, A4 sau A3? Dacă vrei să imprimi un poster mare sau o hartă mare şi nu poţi să mergi la un laborator foto care ar putea să le printeze la dimensiunile originale, poţi să îţi foloseşti imprimanta de acasă pentru a imprima acea imagine pe mai multe pagini. Apoi, tot ce trebuie să faci este foloseşti nişte bandă adezivă pentru a asambla imaginea. Ştiai că poţi să foloseşti un instrument simplu precum Microsoft Paint pentru a imprima imagini mari pe mai multe pagini? Iată cum funcţionează:

NOTĂ: Paşii din acest tutorial sunt aceiaşi în Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10. Pentru simplitate, am folosit capturi de ecran doar din Windows 10 pentru a-ți arăta cum să tipărești un poster pe mai multe pagini.

Pasul 1. Deschide Microsoft Paint

În primul rând, deschide Paint. Există multe metode de a face acest lucru şi le vei găsi pe toate în acest ghid: 7 lucruri pe care le poți face cu Paint în Windows 10. Dacă te grăbeşti şi nu ai timp să citeşti ghidul, foloseşte opţiunea de căutare şi scrie cuvântul “paint”. Apoi, apasă pe rezultatul de căutare Paint.

Caută și deschide Paint

Fereastra Paint se deschide pe desktop-ul tău.

Paint în Windows 10

Pasul 2. Deschide imaginea pe care vrei să o imprimi

Încarcă imaginea pe care vrei să o imprimi. Pentru a face acest lucru, apasă pe fila Fişier din meniul panglică. Apoi, apasă pe Deschidere.

Opțiunea Deschidere din meniul Fișier al Paint

Răsfoieşte prin calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows şi selectează imaginea pe care vrei să o imprimi. După ce ai selectat-o, apasă pe Deschidere.

Deschiderea imaginii pe care vrei să o imprimi pe mai multe pagini

Acum ar trebui să vezi imaginea încărcată în Paint.

Imaginea este încărcată în Paint

Pasul 3. Setează Paint astfel încât să imprime imaginea ta pe mai multe pagini

Acum ai imaginea deschisă în Paint. Este timpul să-i spui lui Paint că vrei ca imaginea respectivă să fie imprimată pe mai multe pagini.

Pentru a face acest lucru, apasă pe fila Fişier de pe meniul panglică şi apoi apasă pe Imprimare. În meniul de Imprimare, apasă pe Iniţializare pagină.

Deschiderea setărilor de Inițializare pagină din Paint

Se deschide fereastra de dialog Iniţializare pagină.

Fereastra Inițializare pagină din Paint

Acesta este locul unde are loc magia. Pe lângă alte opţiuni de imprimare precum Dimensiunea, Orientarea sau Marginile hârtiei, ar trebui să găsești şi o secţiune numită Scalare.

Secțiunea Scalare din fereastra Inițializare pagină a Paint

Pentru a-ţi imprima imaginea de mari dimensiuni pe mai multe pagini, tot ce trebuie să faci este să îi spui lui Paint că vrei să scalezi imaginea să se Potrivească la numărul de pagini pe care le vrei. De exemplu, dacă vrei ca imaginea ta să fie printată pe patru pagini în forma de dreptunghi, trebuie să foloseşti câmpul “Potrivire la” pentru a introduce valorile 2 pe 2 pagini. În funcţie de cât de mare vrei să fie imaginea imprimată şi cât de lungă sau de lată este, poţi să introduci valori care să ţi se potrivească.

Alegerea de a scala imaginea pe mai multe pagini

După ce te-ai decis pe câte pagini vrei să fie imprimată imaginea ta, apasă pe OK pentru a salva setările.

Salvarea setărilor de scalare a imaginii tipărite

Setările tale sunt acum salvate.

Pasul 4. Cum tipărești o imagine mare pe mai multe pagini folosind Paint

Paint ştie acum că vrei să imprimi imaginea pe mai multe pagini. Tot ce îţi rămâne de făcut este porneşti procesul de imprimare. Apasă pe fila Fişier de pe meniul panglică şi apoi apasă pe Imprimare urmat, din nou, de Imprimare. De asemenea, poţi să apeşi tastele CTRL + P pe tastatură.

Imprimarea imaginii din Paint

Dacă ai mai multe imprimante instalate, selecteaz-o pe cea pe care vrei să o foloseşti. Apoi, apasă pe butonul Imprimare.

Selectarea imprimantei de utilizat pentru tipărirea imaginii pe mai multe pagini

Imprimanta ta va începe imediat să printeze imaginea pe mai multe pagini.

NOTĂ: Citește 5 metode de seta imprimanta implicită în Windows.

Iată ce am imprimat pe mai multe pagini

Pentru a-ţi arăta rezultatul posibil al paşilor de mai sus, am folosit această imagine şi am imprimat-o pe 12 pagini:

Imaginea pe care am folosit-o în acest ghid. Sursa: pngegg.com

Iată şi rezultatul pe care l-am obţinut:

Rezultatul final: Așa printezi un poster pe mai multe pagini

Cu puțină răbdare, ai putea să lipești colile de hârtie și pe spatele lor. 🙂

Știi și alte metode mai ușoare de a imprima o imagine pe mai multe pagini?

După cum vezi, imprimarea imaginilor mari pe mai multe pagini este ceva ușor de făcut în Windows folosind cea mai simplă aplicaţie: Microsoft Paint. Nu trebuie să faci nimic foarte deosebit, precum să te apuci să înveţi Adobe Photoshop sau alte aplicaţii complexe de editare de imagini. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne dacă acest tutorial te-a ajutat şi dacă ştii şi alte metode de a imprima imagini mari pe mai multe pagini în Windows. Nu ezita şi lasă-ne un comentariu mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează