8 metode de a deschide Paint în Windows (toate versiunile)

Paint este una dintre cele mai vechi aplicații de la Microsoft. Aceasta încă poate fi utilă dacă vrei să desenezi lucruri simple pe PC-ul tău cu Windows. Totuși, înainte de a putea face asta, trebuie mai întâi să știi cum să o deschizi. Deși este simplu de găsit și de deschis, ne-am gândit că ar fi o idee bună să facem o listă cu toate metodele disponibile. Iată opt metode diferite de a deschide Paint în toate versiunile de Windows:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, menționăm versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi versiunea de Windows pe care o ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu? (5 metode).

1. Folosește căutarea (în toate versiunile de Windows)

Pe desktop-ul din Windows 10, apasă pe câmpul sau butonul de căutare de lângă butonul Start de pe bara de activități și scrie cuvântul paint. După ce apar rezultatele căutării, apasă pe scurtătura Paint, sau apasă pe Deschideți în dreapta ferestrei.

Căutarea Paint în Windows 10

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează cuvântul paint în caseta de căutare. Apoi, dă clic pe rezultatul Paint.

Căutarea Paint în Windows 7

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start și începe să scrii cuvântul paint. Când apar rezultatele căutării, apasă Enter pe tastatură sau pe rezultatul Paint din lista de rezultate.

Căutarea Paint în Windows 8.1

2. Cere-i Cortanei să deschidă Paint (doar în Windows 10)

În Windows 10, poți să îi ceri și Cortanei să deschidă Paint, cu condiția ca ea să fie activată și să folosești Windows 10 în una din limbile suportate de ea, precum engleza. În partea dreaptă a câmpului de căutare de pe bara ta de activități, apasă pe butonul de microfon pentru a o face pe Cortana să te asculte. Alternativ, poți să spui „Hey Cortana”, dacă ai activat și această facilitate din Windows 10.

Apoi, folosește-ți vocea pentru a spune „Open Paint!”. Cortana este posibil să te întrebe pe care Paint vrei să îl deschizi: Paint sau Paint 3D. Răspunde Paint și se va deschide imediat aplicația.

Cum îi ceri Cortanei să deschidă Paint

3. Folosește scurtătura Paint din Meniul Start (în Windows 10 și Windows 7) sau de pe ecranul Start (în Windows 8.1)

În Windows 10, deschide Meniul Start și derulează lista cu toate aplicațiile, până găsești folderul numit „Accesorii Windows”. Deschide-l și în el ar trebui să găsești o scurtătură pentru Paint.

Scurtătura Paint din Meniul Start al Windows 10

În Windows 7, deschide Meniul Start și mergi la folderul Accesorii. Acolo ar trebui să găsești o scurtătură pentru Paint.

Scurtătura Paint din Meniul Start al Windows 7

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start și deschide vizualizarea aplicații, apăsând pe săgeata mică din partea de jos a ecranului. Apoi, mergi la folderul Accesorii Windows și apasă pe scurtătura Paint.

Scurtătura Paint de pe ecranul Start din Windows 8.1

4. Creează o scurtătură și fixeaz-o pe desktop-ul tău (în toate versiunile de Windows)

Poți oricând să creezi și o scurtătură pentru Paint pe desktop-ul tău. Trebuie doar să ai grijă să specifici mspaint ca țintă pentru scurtătură, atunci când o creezi.

Dacă nu știi cum și ai nevoie de ajutor pentru a crea scurtătura, citește acest ghid: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

O scurtătură care deschide Paint

5. Folosește Linia de comandă sau PowerShell (în toate versiunile de Windows)

Dacă lucrezi cu Linia de comandă sau cu Powershell, poți să tastezi mspaint în oricare din ele, după care să apeși pe Enter. Această acțiune deschide imediat Paint.

Comanda pentru lansarea Paint din Linia de comandă sau din Powershell

6. Folosește Managerul de activități (în toate versiunile de Windows)

O altă metodă de a deschide Paint este să folosești Managerul de activități. Deschide Managerul de activități: o cale rapidă este să apeși pe tastele Ctrl + Shift + Esc. Dacă faci acest lucru pe un PC cu Windows 10 sau cu Windows 8.1 și Managerul de activități se deschide în modul compact, apasă pe „Mai multe detalii”. Apoi, în orice versiune de Windows, deschide meniul Fișier și apasă pe „Rulare activitate nouă”.

Opțiunea Rulare activitate nouă din Managerul de activități

În fereastra „Creare activitate nouă”, tastează mspaint și apoi apasă pe Enter sau pe butonul OK.

Comanda mspaint pentru deschiderea Paint

7. Folosește fereastra Executare (în toate versiunile de Windows)

Cea de-a șaptea metodă pe care o știm pentru a deschide Paint este să folosești fereastra Executare. Deschide Executare (o metodă rapidă este să apeși pe tastele Win + R) și scrie mspaint în ea. Apoi, dă clic pe OK sau apasă pe tasta Enter.

Executare: comanda mspaint pentru deschiderea Paint

8. Pornește Paint folosind Explorer (în Windows 10 și Windows 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7)

O altă metodă este să folosești Explorer (în Windows 10 și Windows 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7). Deschide-l și navighează prin calculator până la unitatea pe care este instalat Windows. Apoi, mergi la „WindowsSystem32” și caută mspaint.exe. Dă dublu clic pe el și Paint se va deschide.

Fișierul executabil al Paint, din folderul Windows

Tu ce metodă preferi pentru a deschide Paint?

Acum știi multe metode de a deschide Paint în Windows, indiferent că folosești Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1. Încearcă-le și spune-ne care metodă îți place cel mai mult. Dacă ai întrebări sau dacă ai nevoie de ajutor, comentează mai jos și hai să discutăm.