Transformă-ți iPhone-ul sau iPad-ul într-un webcam pentru PC-ul tău cu Windows

Dacă ai un PC desktop, un laptop sau o tabletă cu Windows și trebuie să intri într-un apel video, trebuie să ai și un webcam pentru asta. Dacă nu ți-ai cumpărat un webcam pentru PC-ul desktop sau dacă te afli în situația nefericită în care webcam-ul de pe laptop s-a stricat, trebuie să găsești o metodă alternativă de a realiza apelurile video. Una dintre ele este să îți folosești iPhone-ul sau iPad-ul, transformându-l într-un webcam pentru PC. Din fericire, este simplu să faci asta, dacă ai instrumentele potrivite: o aplicație specializată și niște drivere pe PC-ul cu Windows. Dacă vrei să îți faci din iPhone sau iPad un webcam pentru PC, iată toți pașii pe care trebuie să îi faci:

Ce îți trebuie pentru a putea să îți transformi iPhone-ul sau iPad-ul într-o cameră web pentru PC-ul tău cu Windows

Pentru a putea să îți faci din iPhone sau iPad un webcam pentru PC-ul cu Windows, ai nevoie de câteva lucruri:

În primul rând îți trebuie o aplicație pentru iOS care să îți facă iPhone-ul sau iPad-ul să funcționeze ca webcam. Sunt multe astfel de aplicații în App Store, atât contra cost cât și gratuite. După ce am încercat și am testat câteva dintre ele, cea care ne-a plăcut cel mai mult a fost EpocCam.

Aplicația este gratuită, dar are câteva limitări: rezoluția maximă suportată este de 640 x 480 de pixeli, iar microfonul smartphone-ului, focusul manual și lanterna (blițul) sunt dezactivate. De asemenea, afișează un text pe imagine și reclame. Dacă îți cumperi versiunea Pro a aplicației, rezoluția maximă pe care o poți folosi este de 1280 x 720 de pixeli, microfonul, focusul manual și lanterna sunt activate, iar textul de pe imagine și reclamele sunt eliminate.

Înainte de a continua, trebuie să te asiguri că atât PC-ul tău cu Windows cât și iPhone-ul sau iPad-ul pe care le vei folosi sunt conectate la aceeași rețea.

Pasul 1. Descarcă și instalează aplicația EpocCam pe iPhone-ul sau iPad-ul tău

Pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, deschide App Store și caută EpocCam. Numele complet al aplicației este EpocCam WiFi Virtual Webcam, iar dezvoltatorul său se numește Kinoni. Când o găsești, apasă pe butonul Instalare.

După ce instalezi aplicația pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, mergi la PC-ul tău cu Windows și fă pasul următor din acest tutorial.

Pasul 2. Descarcă și instalează driverele EpocCam pe PC-ul tău cu Windows

Pe PC-ul tău cu Windows, deschide un browser web și vizitează acest site: Kinoni. După ce se încarcă, caută secțiunea numită EpocCam iOS / Android / Nokia. În ea, găsești mai multe legături rapide pentru drivere: apasă pe cea care se potrivește cu versiunea ta de Windows. De exemplu, noi folosim Windows 10, așa că avem nevoie de driverele de Windows 10.

Ar trebui să primești un mic fișier executabil numit KinoniWinInstaller[numere_versiune].exe, pe care îl poți descărca și salva undeva pe PC-ul tău cu Windows, sau poți să îl executa chiar acum.

Expertul de instalare are doar câțiva pași, prin care poți să treci foarte ușor apăsând de câteva ori pe butonul Next (Următorul).

Când se termină instalarea, îți recomandăm să îți repornești calculatorul pentru a te asigura că fiecare driver este încărcat corect. Totuși, acest pas nu este obligatoriu.

Pasul 3. Conectează aplicația EpocCam de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău la PC-ul tău cu Windows 10

Pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, deschide aplicația EpocCam. Pentru câteva momente, aplicația îți arată un ecran pe care vezi cum iPhone-ul sau iPad-ul caută PC-urile cu Windows care sunt conectate la aceeași rețea.

După ce îți găsește PC-ul cu Windows, EpocCam începe să transmită video către el. Dacă folosești versiunea gratuită a aplicației, tot acum vei începe să vezi și reclame pe iPhone/iPad. Dacă folosești Windows 10 pe PC-ul tău, conexiunea este semnalizată și prin intermediul unei notificări pe desktop.

Pasul 4. Verifică dacă funcționează conexiunea dintre iPhone-ul sau iPad-ul tău și PC-ul tău cu Windows

Driverele EpocCam pe care le-ai instalat pe PC-ul tău cu Windows includ și o aplicație numită EpocCam Viewer. Această aplicație este utilă dacă vrei să verifici conexiunea dintre iPhone/iPad și PC-ul tău cu Windows.

Găsește EpocCam Viewer pe PC-ul tău cu Windows 10: folosește căutarea sau deschide Meniul Start și mergi la Toate aplicațiile -> Kinoni -> EpocCam Viewer.

Aplicația EpocCam Viewer îți arată imaginile video de la iPhone sau iPad, ceea ce înseamnă că totul funcționează cum trebuie.

Ce poți să faci dacă aplicația nu funcționează cum ar trebui?

La fel ca orice implică o conexiune wireless și vreun tip de emulare, aplicația EpocCam s-ar putea să nu funcționeze întotdeauna așa cum ar trebui. Unii utilizatori sunt mulțumiți, dar alții nu sunt și poți să afli acest lucru imediat ce te uiți la recenziile aplicației din App Store. Totuși, chiar dacă întâmpini probleme, nu ar trebui să abandonezi aplicația imediat. Întâi ar trebui să verifici ghidul de depanare creat de dezvoltatorii EpocCam. Îl poți găsi aici: Kinoni EpocCam Troubleshooting.

Concluzie

Acum știi cât de ușor este să îți transformi iPhone-ul sau iPad-ul într-o cameră web pe care să o folosești pe calculatorul tău cu Windows. Îți place EpocCam și felul în care funcționează? Ca să fim sinceri, credem că este loc de mai bine. Pe calculatorul nostru cu Windows 8.1 a funcționat foarte bine, dar pe cele cu Windows 10, am avut niște probleme, deoarece aplicația nu a vrut să funcționeze cu cea mai nouă versiune de Skype, ceea ce este destul de ciudat. Din păcate, EpocCam pare să fie singura aplicație "destul de bună", de felul ei, din App Store. Dacă tu știi și altele care funcționează mai bine decât ea, împărtășește informațiile pe care le ai, în secțiunea de comentarii de mai jos.