Descărcați Scurtătura Desktop către Ecranul de Start din Windows 8

Descărcați Scurtătura Desktop către Ecranul de Start din Windows 8

În ultimul timp, am observat că utilizatorii care au încercat Windows 8 au o nemulțumire: faptul că, pe Desktop nu există nici un fel de scurtătură vizibilă care să facă trecerea către ecranul Start. Ceva ca "Show Start" ("Afișează Start"), cum aveam în Windows XP "Afișează Desktop". Pentru un începător, nu există nici un fel de indiciu despre cum poate ajunge înapoi în ecranul Start. Acesta este motivul pentru care am decis să cercetez problema și am găsit o soluție care rezolvă această problemă.

Reclamă

Utilizatorii au nevoie de o scurtătură "Show Start" pe Desktop

Inspirația pentru realizarea acestei scurtături vine din acest articol: Why Regular People May Not Like Windows 8 Consumer Preview și din nemulțumirile pe care cititorii noștri le-au împărtășit cu noi.

Cred că aceasta este o problemă foarte întemeiată: oamenii au nevoie de o scurtătură "Afișează Start" pe Desktop-ul din Windows 8. Nu toată lumea are un manual de Windows 8 și nici nu s-a născut expert, ca să poată să se obișnuiască imediat cu noua interfață.

Mai jos puteți urmări un clip amuzant despre cât de repede se pierd în Windows 8 utilizatorii normali, dacă nu au la dispoziție o astfel de scurtătură.

Soluția – Descărcați fișierul "Afișează Start"

Descărcați arhiva atașată la sfârșitul acestui articol și extrageți-o pe Desktop-ul Windows 8. În mod implicit, ar trebui să arate așa:

windows 8, ecran, start, descarca, scurtatura
windows 8, ecran, start, descarca, scurtatura

Dacă setarea "Hide extensions for known file types" este debifată în File Explorer -> Folder Options, atunci va fi afișată și extensia fișierului.

windows 8, ecran, start, descarca, scurtatura
windows 8, ecran, start, descarca, scurtatura

Dacă dați dublu-clic pe acest fișier, veți ajunge imediat în ecranul Start din Windows 8. Dacă îl veți folosi în alte versiuni de Windows, fișierul va deschide meniul Start. Ca urmare, în acest caz, e preferabil să redenumiți fișierul în ceva de genul Deschide meniul Start.

De ce am creat un Executabil în loc de o Scurtătură?

Am căutat mult și se pare că nu există nici o metodă de a deschide ecranul Start folosind o comandă sau o scurtătură către un anume executabil din Windows 8. Singura cale de a-l deschide este folosirea tastei Windows de pe tastatură sau cu mausul, utilizând legăturile care apar pe partea dreaptă a ecranului.

Ca urmare, soluția noastră a implicat următorii pași:

  • Scrierea unui script care trimite tastele necesare pentru lansarea ecranului Start;
  • Conversia scriptului într-un fișier".exe";
  • Modificarea pictogramei fișierului ".exe" cu logo-ul Windows 8.

Sper ca Microsoft să rezolve această problemă în versiunea finală Windows 8 și să ofere o scurtătură pe Desktop, pentru lansarea ecranului Start. Astfel de "soluții" nu ar trebui să fie necesare într-un sistem de operare care vrea să ofere tuturor utilizatorilor o experiență cât mai plăcută de lucru cu calculatorul.

Concluzii

Sper să vă fie utilă această descărcare. Dacă ați găsit cumva și alte metode de a crea aceeași scurtătură, nu ezitați să le împărtășiți cu noi, folosind formularul de comentarii de mai jos.

IMPORTANT: Este posibil ca unele soluții de securitate să raporteze că fișierul este suspicios. Vă asigurăm că nu conține nici un fel de malware și nu face nimic altceva decât ceea ce am explicat.

Descărcare: afiseaza_start.zip

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Recomandate Windows