Securitate pentru toți - Recenzie F-Secure Freedome VPN

Securitate pentru toți - Recenzie F-Secure Freedome VPN
Rating

Dat fiind faptul că numărul și tipurile de amenințări de securitate de pe internet este în continuă creștere, nu poți fi niciodată în prea multă siguranță. Astăzi, aproape toată lumea știe că folosirea unei suite de securitate este foarte recomandată. Deși astfel de aplicații te protejează împotriva virușilor, a hackerilor și a diferitelor tipuri de malware, avem nevoie de noi unelte care să ne ajute să ne păstrăm informațiile personale în siguranță. Serviciile de tip VPN sunt create cu acest scop și ne asigură că folosim internetul în mod anonim și protejat, chiar și pe rețele WiFi nesecurizate. F-Secure este o companie care produce aplicații antivirus, dar are și un serviciu VPN, numit Freedome. Astăzi aruncăm o privire asupra celei mai noi versiuni pentru Windows. Citește recenzia noastră pentru a afla ce îți poate oferi:

Reclamă

Ce are F-Secure Freedome de oferit

Freedome este realizat de F-Secure, o companie finlandeză de securitate cibernetică, fondată în 1988, care pune accentul mai ales pe soluții pentru firme mari. Au și o serie de aplicații pentru utilizatorii de acasă, iar Freedome este una dintre aceste aplicații. Este bine de știut că Finlanda are legi foarte stricte în privința intimității personale, deci un serviciu VPN oferit de o companie finlandeză nu va fi supusă așa-ziselor "legi Big Brother", aplicabile în unele țări.

Freedome oferă trei tipuri de abonamente, singura diferență între ele fiind numărul de dispozitive suportate. Poți să cumperi un abonament Freedome pentru 3, 5 sau 7 dispozitive, ceea ce înseamnă că poți să rulezi aplicația VPN în mod simultan pe tot atâtea dispozitive. Fiecare tip de abonament este valabil pentru 12 luni, deci poți să-ți protejezi trei dispozitive pentru 151 lei pe an, sau cinci dispozitive pentru 270 lei pe an.

Freedome este disponibil pentru dispozitivele desktop și portabile, iar sistemele de operare suportate sunt Windows 7, OS X 10.10, iOS 9, Android 4.0.3 și bineînțeles versiunile mai noi a acestor sisteme. Din păcate, Freedome nu este disponibil pe Linux, dar nici nu are o versiune care poate fi instalată pe un router.

Serviciul VPN oferit de F-Secure este disponibil în toată lumea, cu excepția următoarelor țări: Bahrain, Iran, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Fiecare abonament include trafic nelimitat; poate fi cumpărat fără un cont de utilizator, oferă anonimitate completă (traficul nu este înregistrat) și vine cu protejarea navigării pe internet, protejare împotriva urmăririi și o hartă interactivă de urmărire.

Vrei să încerci serviciul Freedome înainte să-l cumperi? F-Secure oferă o versiune de încercare de 5 zile a aplicației, fără niciun fel de restricții. Aceasta ar trebui să fie destul pentru a verifica serverele disponibile, viteza lor, precum și serviciile adiționale. În plus, compania asigură și o garanție de 30 de zile de returnare a banilor. Chiar dacă îți cumperi un abonament, ai o lună la dispoziție în care poți să te răzgândești.

Din punct de vedere al acoperirii globale, Freedome nu are servere VPN în foarte multe țări. Poți să te conectezi la servere VPN în următoarele locații: Germania, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Elveția, Olanda, Anglia, Hong Kong, Japonia, Singapore, Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii și Australia. După cum poți vedea, sunt foarte puține servere în Asia, iar Africa lipsește în totalitate, la fel ca și Rusia.

Deoarece vorbim despre un serviciu de anonimizare, ar fi preferabil să putem cumpăra abonamente cu plata în Bitcoin, ceea ce ar face tot procesul anonim dar, din păcate, poți să plătești doar cu cardul bancar, PayPal sau prin transfer bancar.

Descărcare și instalare

Descărcarea și instalarea aplicației Freedome în Windows este un proces foarte ușor. Mai întâi trebuie să descarci fișierul de instalare de 38,7 MO, numit Freedome.exe.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Instalarea Freedome pe Windows este la fel de ușoară: trebuie doar să lansezi fișierul descărcat, apeși butonul de Start free trial (Începerea perioadei de încercare), accepți termenii de licențiere și aștepți până ce se termină procesul de instalare. Este bine de știut că pentru instalarea aplicației Freedome, ai nevoie de drepturi de administrator.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

De asemenea, ca să funcționeze, Freedome s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - Freedome TAP driver. Îți recomandăm să accepți asta prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre F-Secure Freedome sunt mixte: compania nu oferă foarte multe servere VPN, deși cele mai importante țări sunt acoperite. Procesul de descărcare și instalare este simplu, dar dacă vrei să cumperi un abonament, nu poți să plătești cu Bitcoin. Este impresionant că ai la dispoziție o perioadă de încercare de 5 zile, precum și garanția de 30 de zile de returnare a banilor, deci ai timp să te decizi liniștit dacă vrei să folosești aplicația sau nu.

Experiența de utilizare a Freedome în Windows

După lansarea aplicației ești întâmpinat de fereastra principală. Aceasta are o interfață simplă și elegantă cu bara de meniu pe stânga și cu cele mai importante informații în mijlocul ferestrei.

Reclamă

Dacă vrei să te conectezi rapid la un server VPN, trebuie doar să apeși pe butonul mare Protection OFF (Protejare inactivă) din mijlocul ferestrei.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Aplicația îți va arăta că procesul de conectare este în desfășurare.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Imediat ce conexiunea a fost realizată, butonul din mijloc va afișa Protection ON (Protejare activă). Ești conectat la un server VPN și ești protejat. Dacă vrei să te deconectezi, trebuie să apeși din nou pe buton.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Implicit, Freedome se va conecta la serverul VPN cel mai apropiat locației tale. Aceasta este o alegere bună dacă nu trebuie să fii conectat la un server dintr-o țară anume, ci ai nevoie doar de protecție. Locația serverului ales în mod automat este afișată imediat sub butonul de conectare.

Dacă vrei să te conectezi la un server VPN specific, poți să apeși pe numele serverului ales automat și se va deschide panoul Locations (Locații), cu toate serverele disponibile în stânga. Alege-l pe cel care îl vrei, du-te înapoi la fereastra principală și conectează-te.

F-Secure Freedome VPN
F-Secure Freedome VPN

Freedome are o interfață foarte simplă, elegantă și ușor de folosit, care te ajută foarte mult în utilizarea serviciului principal: conectarea la un server VPN. Selecția automată a serverului funcționează fără probleme și este ușor să alegi un alt server, dacă ai nevoie.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de F-Secure Freedome VPN, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul nostru final pentru acest produs.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows