Securitate pentru toți - Recenzie TorGuard VPN

Securitate pentru toți - Recenzie TorGuard VPN
Rating

Pe internetul modern suntem urmăriți de companii publice, guverne, malware, hackeri și așa mai departe. De aceea, este recomandat să îți protejezi și să îți anonimizezi conexiunea de internet cu ajutorul unui serviciu de VPN. TorGuard VPN îți permite să îți conectezi dispozitivele în siguranță la internet și îți oferă anonimitate completă. Citește recenzia noastră pentru a afla ce are de oferit serviciul TorGuard VPN:

Reclamă

Ce are TorGuard de oferit?

Numele serviciului poate să stârnească confuzie, deoarece îl poți asocia cu Tor Project, o organizație care creează un browser care anonimizează navigarea ta pe internet. TorGuard nu are nicio legătură cu Tor Project. Numele său reflectă doar faptul că serviciul lor de VPN oferă conexiuni securizate și anonime, exact cum browser-ul web Tor îți permite să navighezi pe internet în mod anonim.

Pe lângă serviciul de VPN personal și pentru companii, TorGuard mai oferă și un serviciu de proxy anonim și e-mail anonim dar, în această recenzie, ne vom concentra doar asupra serviciului lor de VPN personal.

TorGuard îți oferă patru tipuri de abonamente, singura diferență între ele fiind prețul:

  • abonamentul Monthly (lunar) costă 9,99 USD pe lună (aproximativ 39 de lei)
  • abonamentul Quarterly (trimestrial) costă 19,99 USD pentru trei luni (aproximativ 78 de lei sau 6,66 USD, aproximativ 26 lei pe lună)
  • abonamentul Semi-Annual (semestrial) costă 29,99 USD pentru 6 luni (aproximativ 116 lei sau 4,99 USD, aproximativ 19 lei pe lună)
  • abonamentul Yearly (anual) costă 59,99 USD pe an (aproximativ 233 de lei sau 4,99 USD, aproximativ 19 lei pe lună).

TorGuard nu oferă o versiune gratuită de încercare. Fiecare abonament include aceleași caracteristici esențiale: viteză și lățime de bandă nelimitată, peste 3000 de servere în peste 50 de țări, cinci conexiuni simultane. Mai primești și criptare AES128 sau AES256, suport pentru TLS, suport pentru protocoalele OpenVPN/PPTP/L2TP/IPsec/SSTP/iKEV2, VPN pe bază de AnyConnect sau OpenConnect, VPN ascuns, blocarea reclamelor și a malware-ului, precum și blocarea scurgerilor de informații prin WebRTC/DNS/IPv6.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

TorGuard este disponibil pe fiecare sistem de operare care oferă suport pentru VPN. Are aplicații dedicate pentru Windows, Mac OS, Linux, Android și iOS, dar poate fi folosit cu orice aplicație OpenVPN, sau direct cu funcția de VPN a sistemului de operare (aici poți să citești cum se poate configura o conexiune VPN în Windows 10). O funcție cheie este că poate fi folosit și pe routere, astfel protejând toată rețea Wi-Fi. În această recenzie ne vom concentra asupra aplicației TorGuard pentru Windows.

Serviciul de VPN oferit de TorGuard este disponibil global și, ca să fie și mai accesibil, folosește DPI Bypass, ceea ce înseamnă că toate conexiunile VPN sunt ascunse și pot funcționa chiar și în țări precum China, unde alte servicii de VPN nu funcționează de obicei.

Dacă vrei să încerci funcțiile oferite de TorGuard, trebuie să cumperi un abonament de minim o lună, deoarece compania nu oferă o versiune gratuită de încercare. Totuși, există o garanție de returnare a banilor de 7 zile.

Din punctul de vedere al acoperirii globale VPN, TorGuard are servere în peste 50 de țări. Sunt servere în Europa, America, Asia, Australia și chiar și în Africa. Găsești pe listă chiar și țări precum Rusia sau China, unde foarte puține companii oferă servere VPN. Lista completă a țărilor poate fi consultată pe saitul web TorGuard.

Poți să folosești orice metodă de plată pentru a îți cumpăra abonamentul tău de VPN: carduri de credit (Visa, Amex, Mastercard, Discover), PayPal, Bitcoin și alte criptomonede (prin CoinPayments), carduri de cadou și alte metode de plată prin PaymentWall. Vei avea nevoie doar de o adresă de e-mail pentru înregistrare. Mai mult, TorGuard se laudă cu faptul că infrastructura de plăți și cea de VPN/Proxy sunt sisteme complet separate, deci plățile nu pot fi asociate utilizatorilor.

Descărcare și instalare

Pentru a instala aplicația TorGuard pe Windows, va trebui să descarci și să lansezi fișierul de instalare de 31,7 MO numit torguard-setup-latest.exe.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

După acceptarea termenilor și condițiilor poți să alegi ce componente ale aplicației vrei să instalezi. Aceste opțiuni pot să te facă puțin confuz: îți recomandăm să selectezi aplicația precum și cea mai recentă versiune a fișierelor pentru MS Visual C++ 2015, pentru a asigura funcționarea corectă a aplicației TorGuard.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

De asemenea, ca să funcționeze, TorGuard s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - TAP-Windows Adapter V9. Îți recomandăm să accepți acest lucru, prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat, pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre TorGuard sunt pozitive: serviciul oferă un număr mare de servere VPN peste tot pe glob și poți să găsești servere și în țări și continente unde, de obicei, nu găsești la alte servicii similare. Procedura de instalare pare puțin complicată la prima vedere și poate să creeze confuzie în rândul utilizatorilor neexperimentați, dar dacă alegi setările recomandate de noi, nu ar trebui să ai probleme. Lipsa unei variante gratuite de încercare este un aspect negativ, dar există o garanție de 7 zile de returnare a banilor. Anonimitatea completă pe parcursul procesului de cumpărare, precum și disponibilitatea pe toate platformele posibile sunt alte bonusuri oferite de acest serviciu VPN.

Reclamă

Experiența de utilizare a TorGuard în Windows

Când lansezi aplicația pentru prima dată, vei vedea fereastra principală, care poate să pară un pic prea tehnică pentru utilizatorii neexperimentați. Un server VPN va fi selectat, dar TorGuard nu oferă o opțiune de selectare automată a serverului, deci este posibil ca acesta să nu fie cel mai rapid sau cel mai aproape de tine. Dacă vrei, poți să te conectezi imediat prin apăsarea butonului Connect (Conectare), dar îți recomandăm ca mai întâi să alegi manual un server VPN.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

Butonul Select Server (Alege server) îți permite să faci acest lucru: apasă-l pentru a deschide ecranul de selecție a serverului. Aici poți să optezi pentru afișarea fiecărui server, doar a celor care oferă serviciul de VPN ascuns sau a celor din SUA/Europa/Asia/Alte regiuni. Pentru a alege un server, dă clic pe numele țării.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

Acum, apasă butonul Connect în fereastra principală pentru a te conecta la serverul ales. Sunt multe setări avansate în această fereastră, dar poți să le lași liniștit pe toate la valorile lor implicite. La prima conectare, TorGuard îți va cere numele tău de utilizator și parola, deoarece ai nevoie de un cont și un abonament activ pentru a utiliza serviciul VPN. Scrie-ți datele tale de identificare și apasă pe Login (Logare) pentru a conecta la VPN. Îți recomandăm să bifezi căsuța Remember Credentials (Reține date de conectare), astfel încât să nu trebuiască să introduci numele de utilizator și parola la fiecare conectare.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

Fereastra principală îți va arăta că procesul de conectare este în desfășurare.

TorGuard VPN
TorGuard VPN

De îndată ce se realizează conexiunea, o bulină și textul CONNECTED (Conectat) vor fi afișate. Dacă vrei să te deconectezi, apasă pe butonul Disconnect (Deconectare).

TorGuard VPN
TorGuard VPN

Interfața de utilizare a aplicației TorGuard are o structură care arată complicat și poți să modifici destul de multe setări înainte să te conectezi la un server VPN. Poți să te conectezi foarte ușor printr-o simplă apăsare a unui buton, dar aplicația nu are o funcție de alegere automată a serverului, deci este recomandat să alegi un server apropiat sau unul dintr-o țară anume de care ai nevoie. Setările avansate sunt configurate implicit cum trebuie, astfel făcând procedura de conectare mai ușoară, chiar dacă aceasta nu este foarte simplă.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de TorGuard, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul nostru final pentru acest produs VPN.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows