Review CyberGhost: Unul dintre cele mai bune servicii VPN pe care le poți cumpăra

Review CyberGhost: Unul dintre cele mai bune servicii VPN pe care le poți cumpăra
Rating

CyberGhost VPN este unul dintre cele mai populare servicii de VPN din lume. De asemenea, este și unul dintre cele mai ușor de folosit și cu un preț accesibil. Ca urmare a eliminării regulilor de neutralitate a internetului din Statele Unite, precum și a altor modificări legislative din alte țări, confidențialitatea și securitatea au devenit mai esențiale ca niciodată. Este CyberGhost VPN capabil să ne protejeze confidențialitatea? Află din acest review detaliat:

Reclamă

NOTĂ: Persoanele interesate de CyberGhost VPN, pot beneficia de o reducere de 77%, atunci când cumpără un abonament pentru 18 luni. Mai multe detalii, aici.

CyberGhost VPN: Pentru cine este o alegere potrivită?

CyberGhost VPN este un serviciu excelent pentru utilizatorii care:

 • Își doresc confidențialitate și securitate în timp ce sunt conectați la internet
 • Vor să scape de cenzură și să acceseze orice resurse disponibile pe internet, global
 • Au nevoie de un serviciu VPN care să nu păstreze jurnale cu activitatea lor de navigare
 • Vor o aplicație VPN care să fie ușor de folosit pe toate platformele

Pro și contra

CyberGhost VPN are multe puncte forte:

 • Oferă conexiuni VPN stabile
 • Are un mod de deblocare a serviciilor de streaming și aplicațiilor de torente
 • Este ușor de folosit pe PC-uri, smartphone-uri și alte dispozitive
 • Poate să automatizeze anumite activități precum protecția Wi-Fi
 • Include facilități extra, precum un modul de protecție WiFi, compresie de date și blocare de reclame
 • Nu păstrează jurnale cu activitatea ta
 • Poate fi folosit pe routere wireless pentru a îți proteja toată rețeaua

Există și unele puncte slabe la CyberGhost:

 • Nu oferă planuri de utilizare gratuită, așa cum obișnuia în trecut
 • Dacă ai o conexiune rapidă la internet (200 Mbps sau mai mult), este posibil să observi un impact negativ semnificativ asupra vitezei conexiunii tale (noi am observat acest lucru doar în Windows)
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

CyberGhost este un nume foarte cunoscut în lumea securității cibernetice pentru faptul că este un serviciu VPN stabil și rapid. Atât aplicația de Windows cât și cele de Android/iOS oferă interfețe curate și simple. CyberGhost VPN include și o serie de facilități suplimentare, precum protecție împotriva saiturilor web periculoase, blocarea reclamelor și a urmăririi online. Aceste facilități sunt un bonus binevenit pentru un serviciu VPN. Acesta oferă siguranță, precum și conexiuni VPN stabile care nu te încetinesc atunci când îl folosești pe smartphone-ul sau tableta ta. Singurele scăderi semnificative ale vitezei de internet le-am observat în Windows, unde am avut o conexiune de 1 Gbps. În cazul în care conexiunea ta este sub 200 Mbps, impactul CyberGhost asupra vitezei tale ar trebui să fie mult mai puțin vizibil decât în cazul nostru. Per total, CyberGhost VPN este un serviciu excelent și îl recomandăm tuturor celor care vor să investească în confidențialitatea navigărilor pe internet.

Descărcarea și instalarea CyberGhost VPN în Windows, Android și iOS

Descărcarea și instalarea CyberGhost se face ușor în Windows, precum și pe dispozitivele cu Android sau iOS. În Windows, trebuie să descarci un fișier executabil, să îl deschizi și să treci prin pașii de instalare. În timpul instalării, trebuie să accepți să instalezi un adaptor de rețea virtual, deoarece acesta este necesar pentru funcționarea CyberGhost.

Instalarea CyberGhost VPN pe un PC cu Windows
Instalarea CyberGhost VPN pe un PC cu Windows

Pe dispozitivele cu Android, trebuie să folosești Magazinul Play pentru a găsi și descărca CyberGhost VPN. Aplicația funcționează pe orice smartphone sau tabletă cu Android 4.1 sau mai nou. Când o deschizi, ai grijă să îi permiți să creeze conexiuni VPN. Altfel nu funcționează.

Aplicația CyberGhost VPN pentru Android
Aplicația CyberGhost VPN pentru Android

CyberGhost VPN oferă și o aplicație pentru iOS pe care o poți folosi pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Poți să o găsești în App Store, urmând această legătură: CyberGhost VPN. Funcționează pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch cu iOS 9.3 sau mai nou. După descărcare, instalare și deschiderea aplicației, CyberGhost te întreabă dacă permiți lansarea de conexiuni VPN pe dispozitivul tău. La fel ca în Windows sau Android, trebuie să îi dai această permisiune. Altfel, nu funcționează.

Instalarea aplicației CyberGhost VPN pentru iOS
Instalarea aplicației CyberGhost VPN pentru iOS

Primele noastre impresii despre CyberGhost VPN sunt pozitive. Descărcarea și instalarea aplicațiilor sale sunt procese simple, atât în Windows, cât și în Android și iOS.

Reclamă

Experiența de utilizare a CyberGhost VPN pentru Windows

După lansarea aplicației CyberGhost, ești întâmpinat de fereastra principală, care apare lângă zona de notificări de pe desktop. Consola centrală a CyberGhost este simplă la prima vedere, deși îți oferă acces și la opțiuni mai avansate. Pentru moment, poți să vezi dacă ești sau nu conectat la un server VPN și te poți conecta la unul, dacă nu ești deja. Pentru asta, apasă pe butonul Power din centrul consolei și CyberGhost te conectează imediat la serverul cel mai bun pentru tine, adică cel mai apropiat și mai rapid.

Aplicația CyberGhost VPN pentru Windows
Aplicația CyberGhost VPN pentru Windows

Poți și să selectezi serverul la care vrei să te conectezi, deschizând lista "Connect to" (Conectare la) și alegându-l de acolo.

Alegerea serverului în CyberGhost VPN pentru Windows
Alegerea serverului în CyberGhost VPN pentru Windows

Dacă vrei să accesezi toate facilitățile și serverele disponibile în CyberGhost, apasă pe săgeata mică ce indică spre stânga și va apărea interfața completă. După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, aceasta conține mult mai multe lucruri decât consola standard.

Interfața completă a aplicației CyberGhost VPN pentru Windows
Interfața completă a aplicației CyberGhost VPN pentru Windows

Interfața de utilizare include șase profiluri, reguli și facilități diferite pentru VPN, precum și legături către contul tău și setări. Profilurile te conectează la același serviciu VPN, dar sunt create pentru diferite scenarii de utilizare. Poți să folosești căutarea pentru servere, dar poți și să alegi dacă vrei o experiență de navigare sigură și anonimă, conectându-te la cele mai adecvate servere pentru nevoile tale și activarea opțiunilor de securitate pe care dorești.

Favorites (Preferatele) îți dau acces la lista ta de servere favorite, în timp ce secțiunea "All servers" (Toate serverele) îți arată și te lasă să te conectezi la orice server din orice țară unde CyberGhost este prezent. La momentul scrierii acestui review, CyberGhost avea 3081 de servere, în 61 de țări diferite.

Lista de servere și țări disponibile în CyberGhost VPN
Lista de servere și țări disponibile în CyberGhost VPN

"For torrenting" (Pentru torente) îți oferă o listă de țări care au servere VPN compatibile cu P2P și care pot să asigure descărcări securizate și anonime.

Lista de țări unde sunt disponibile servere pentru torente
Lista de țări unde sunt disponibile servere pentru torente

Lista "For streaming" (Pentru streaming) include servere care îți dau posibilitatea de a folosi servicii de streaming ce nu sunt disponibile în unele țări. Poți să vezi serviciile de streaming pentru care serverele sunt optimizate, scrise cu text mai mic sub fiecare dintre servere.

Lista țărilor care au servere VPN optimizate pentru streaming
Lista țărilor care au servere VPN optimizate pentru streaming

Apoi, "Connection features" (Opțiuni pentru conexiune) este o secțiune pe care o poți folosi pentru a activa sau dezactiva setări precum blocarea site-urilor web malițioase, reclame și urmărire online, precum și pentru a activa compresia de date și a face redirecționări către versiunile HTTPS ale saiturilor, automat.

Setările extra disponibile pentru conexiuni, din CyberGhost VPN
Setările extra disponibile pentru conexiuni, din CyberGhost VPN

Ultima secțiune din interfața de utilizare se numește Smart rules (Reguli inteligente). Aceasta te lasă să configurezi clientul CyberGhost pentru a face lucruri precum să pornească automat odată cu sistemul, să se conecteze automat, să protejeze automat rețelele Wi-Fi și așa mai departe.

Regulile inteligente pe care le poți configura în CyberGhost VPN pentru Windows
Regulile inteligente pe care le poți configura în CyberGhost VPN pentru Windows

După ce se stabilește o conexiune la un server VPN, poți să vezi informații despre acel server, adresa ta IP curentă (înlocuită de CyberGhost) și timpul trecut de la conectare. De asemenea, poți să vezi statistici despre conexiune, apăsând pe butonul mic din colțul stânga jos al serverului curent.

Cum arată CyberGhost VPN pentru Windows, atunci când ești conectat
Cum arată CyberGhost VPN pentru Windows, atunci când ești conectat

Interfața CyberGhost VPN pentru Windows este simplă și ușor de folosit, oferindu-ți însă și acces rapid la setări și caracteristici mai avansate. Ea oferă o experiență de utilizare prietenoasă, care suntem siguri că va mulțumi atât începătorii cât și utilizatorii mai tehnici.

Experiența de utilizare a CyberGhost VPN pe dispozitivele mobile (Android și iOS)

Aplicațiile CyberGhost VPN pentru Android și iOS sunt similare cu cea pentru Windows. Conectarea la serverul cel mai bun pentru tine este foarte ușor de făcut: trebuie doar să apeși pe butonul Power (Pornire).

Conectarea la un server VPN în CyberGhost VPN pentru Android și iOS
Conectarea la un server VPN în CyberGhost VPN pentru Android și iOS

De asemenea, poți să alegi și serverul la care te conectezi, apăsând pe săgeata mică de lângă câmpul "Connect to" (Conectare la) din partea de jos a ecranului. Apoi, poți să selectezi serverul VPN pe care îl vrei din lista de opțiuni, sau din serverele tale favorite.

Selectarea serverului VPN în CyberGhost VPN pentru Android sau iOS
Selectarea serverului VPN în CyberGhost VPN pentru Android sau iOS

Singura diferență dintre aplicațiile de Windwos și Android/iOS este faptul că în ultimele nu există listele de servere VPN optimizate pentru torente. Însă acest lucru nu este ceva de care ai în mod normal nevoie pe un dispozitiv cu Android sau iOS.

Reclamă

Mai există și o caracteristică interesantă pe care vrem să o menționăm și care este prezentă atât în Android cât și în iOS: Wi-Fi Auto-Protect (Protecție automată Wi-Fi). Ea îți permite să pornești automat o conexiune VPN de fiecare dată când te conectezi la o rețea wireless. Este o caracteristică utilă ce poate să îți crească securitatea atunci când ești în mișcare.

Opțiunile de protecție Wi-Fi disponibile în CyberGhost VPN pentru Android și iOS
Opțiunile de protecție Wi-Fi disponibile în CyberGhost VPN pentru Android și iOS

Aplicațiile CyberGhost VPN pentru Android și iOS sunt similare și simple. Ambele arată și funcționează foarte bine. Interfețele lor de utilizare sunt ușor de folosit și înțeles.

Unde are CyberGhost servere?

CyberGhost oferă abonamente ce includ lățime de bandă și trafic nelimitat, criptare AES 256-BIT, "cea mai mare viteză posibilă", protecție DNS și IP, fără jurnale, OpenVPN, protocoale L2TP-IPsec și PPTP, conexiuni simultane pe până la șapte dispozitive, aplicații pentru Windows, Mac, iOS, Android, Linux și unele routere și, cel mai important, acces la peste 3000 de servere peste tot în lume.

CyberGhost are servere în următoarele 61 de țări: Albania, Argentina, Austria, Australia, Bosnia și Herțegovina, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Belarus, Canada, Elveția, Chile, Columbia, Costa Rica, Cipru, Republica Cehă, Germania, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Regatul Unit, Grecia, Hong Kong, Croația, Ungaria, Indonezia, Irlanda, Israel, India, Islanda, Italia, Japonia, Kenia, Coreea de Sud, Lituania, Luxemburg, Letonia, Moldova, Macedonia, Malaezia, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Pakistan, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Suedia, Singapore, Slovenia, Slovacia, Tailanda, Taiwan, Ucraina, Statele Unite, Vietnam și Africa de Sud.

Lista țărilor unde CyberGhost VPN are servere
Lista țărilor unde CyberGhost VPN are servere

Cât de rapid este CyberGhost în Windows?

Când folosești un serviciu VPN precum CyberGhost, ești mai în siguranță pe internet și confidențialitatea ta este protejată. Totuși, conectarea printr-un VPN înseamnă și că trebuie să sacrifici o parte din viteză, deoarece apare un server intermediar. Nu mai ești conectat direct la internet. Pentru a verifica impactul pe care îl are CyberGhost VPN asupra vitezei noastre de internet, am făcut câteva teste cu serviciul Speedtest.net.

Am folosit conexiunea noastră de internet pe un calculator desktop conectat la Digi România. Apoi, am rulat SpeedTest pe servere din România, Germania (care se află tot în Europa) și Statele Unite (care se află pe alt continent). Am scris rezultatele. Apoi, am activat CyberGhost cu servere VPN din România, Germania și Statele Unite. Am rulat același SpeedTest pentru a vedea vitezele pe care le obținem cu CyberGhost activ. Aruncă o privire la tabelul de mai jos pentru a îți face o idee despre impactul pe care îl are CyberGhost asupra vitezei conexiunii noastre de internet.

Vitezele atinse cu CyberGhost VPN activat și dezactivat, în Windows
Vitezele atinse cu CyberGhost VPN activat și dezactivat, în Windows

Indiferent de ce server am folosit, vitezele de descărcare și de încărcare scad când suntem conectați la un serviciu VPN: acest lucru este normal deoarece nu mai suntem conectați direct la internet, ci avem un alt server intermediar. Totuși, se pare că cea mai semnificativă scădere a vitezei este chiar în România. Motivul este viteza mare a conexiunii de internet: 1 Gbps. Serverele VPN CyberGhost nu sunt calibrate pentru viteze atât de mari.

Cât de rapid este CyberGhost pe dispozitivele mobile (Android și iOS)?

Pentru a ne face o idee despre cât de mult afectează aplicația CyberGhost VPN viteza noastră de internet pe dispozitivele mobile, am rulat și câteva benchmark-uri cu SpeedTest.net pe un Huawei P10 lite și pe un iPhone SE. Ambele smarthpone-uri au fost conectate la o rețea wireless cu acoperire bună.

Am rulat SpeedTest conectați la Wi-Fi și cu CyberGhost oprit dar și pornit, folosind servere din România, Germania și Statele Unite. După cum vezi, scăderea vitezei este mult mai mică atunci când folosești smartphone-uri sau tablete cu Android.

Vitezele atinse cu CyberGhost VPN activat și dezactivat, în Android
Vitezele atinse cu CyberGhost VPN activat și dezactivat, în Android

Apoi am făcut aceleași măsurători pe iPhone SE, pe aceeași rețea WiFi, cu CyberGhost oprit și apoi cu el pornit. Vedem o imagine similară, cu aproape aceleași rezultate. Surprinzător, în unele situații poți să obții viteze pe internet mai bune atunci când VPN-ul este activat decât când nu este. Acesta a fost cazul nostru atunci când ne-am conectat la un VPN din Germania, o țară relativ apropiată de România.

Un grafic ce îți arată vitezele atinse în iOS, cu CyberGhost activ și cu el inactiv
Un grafic ce îți arată vitezele atinse în iOS, cu CyberGhost activ și cu el inactiv

Când folosești un dispozitiv mobil cu Android sau iOS, CyberGhost are un impact negativ minor asupra vitezei tale de internet.

Care este părerea ta despre CyberGhost?

Nouă ne place serviciul CyberGhost VPN. Aplicațiile sale sunt excelente pe Windows, Android și iOS, iar serverele lor VPN oferă viteze bune. Înainte de a închide acest review, am vrea să aflăm și opinia ta despre CyberGhost. Te gândești să achiziționezi un abonament la acest serviciu VPN? Dacă îl folosești deja, care este experiența ta cu el? Spune-ți părerea sau experiența pe care o ai cu CyberGhost, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Securitate Recenzii Recomandate