Intel NUC 13 Pro și NUC 13 Extreme: Afaceri sau gaming?

Intel NUC 13 Pro și NUC 13 Extreme: Afaceri sau gaming?

De curând, Intel a lansat două noi serii de Mini PC-uri din linia Intel NUC. Este vorba de Intel NUC 13 Pro și Intel NUC 13 Extreme, două tipuri de calculatoare de mici dimensiuni, create și destinate unor categorii de public diferite, dar ambele oferind performanțe ridicate de calcul și o mulțime de opțiuni de personalizare. În timp ce Intel NUC 13 Pro se adresează companiilor ce au nevoie de calculatoare puternice dar mici, care să aibă loc în spații restrânse, Intel NUC 13 Extreme sunt create pentru gameri și creatori de conținut ce-și doresc performanțe de top, dar nu vor să facă niciun compromis la capitolul design. Ești curios să afli mai multe detalii despre ele? Atunci, citește în continuare și află care sunt principalele puncte forte ale Mini PC-urilor Intel NUC 13 Pro și Extreme:

Reclamă

Intel NUC 13 Pro: Un Mini PC perfect pentru afaceri?

Mini PC-ul Intel NUC 13 Pro este o soluție compactă și performantă, ce poate îndeplini foarte multe din cerințele moderne de business. Acesta poate fi echipat cu o serie de componente hardware puternice, iar designul său de dimensiuni mici îți permite să îl așezi pe orice birou fără să ocupe mult spațiu. Iată care sunt punctele forte ale lui Intel NUC 13 Pro din perspectiva mea:

Intel NUC 13 Pro are dimensiuni foarte mici

Intel NUC 13 Pro are dimensiuni foarte mici

Hardware puternic

Așa cum probabil ai ghicit deja din denumirea sa, Mini PC-ul Intel NUC 13 Extreme este compatibil cu procesoare Intel Core din generația a 13-a. Acestea sunt cele mai noi și mai puternice procesoare de la Intel, oferind performanțe excepționale. În funcție de modelul de procesor cu care alegi să echipezi Mini PC-ul Intel NUC 13 Pro, poți avea la dispoziție până la douăsprezece nuclee (patru nuclee de performanță și opt nuclee de eficiență). De asemenea, procesorul poate utiliza un maxim de 64 GB de memorie DDR4-3200 dual-channel.

Personalizabil

Desigur, Intel NUC 13 Pro este disponibil în mai multe variante hardware. În funcție de ce preferințe și buget ai, poți să alegi un model cu un procesor mai puternic, să instalezi mai multă memorie RAM sau un SSD mai mare, să optezi pentru o variantă cu Windows preinstalat, șamd. De asemenea, Intel NUC Pro 13 poate fi achiziționat nu numai sub forma unui Mini PC, ci și în variantă Pro Kit (componente adiționale ce pot fi personalizate).

Intel NUC 13 Pro poate fi echipat cu hardware puternic

Intel NUC 13 Pro poate fi echipat cu hardware puternic

În plus, poți lua în considerare chiar și achiziția doar a unei plăci de bază Intel NUC 13 Pro, pe care ai opțiunea s-o configurezi cum vrei, și să îți construiești flota de calculatoare în companie exact așa cum ai nevoie.

Reclamă

Flexibilitate

Având în vedere dimensiunile extrem de reduse ale lui Intel NUC 13 Pro, unul din beneficii este că poți instala acest Mini PC în orice spațiu, oricât ar fi de mic. Dacă vrei, îl poți așeza pe birou, dar ai și opțiunea să-l montezi pe spatele unui monitor, folosind suportul VESA inclus.

Intel NUC 13 Pro ocupă un spațiu restrâns

Intel NUC 13 Pro ocupă un spațiu restrâns

Conectivitate

Când vine vorba de porturi și opțiuni de conectare, Intel NUC 13 Pro nu face niciun compromis. Oferă multiple porturi USB 3.2 Gen2 (tip A și C), două porturi HDMI 2.1 și două porturi DisplayPort 1.4a via Type C, care îți permit să conectezi până la patru monitoare 4K simultan. De asemenea, ai la dispoziție un port Intel Ethernet 2,5 Gbps, Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3 pentru conexiuni rapide și stabile.

Securitate

Faptul că Mini PC-urile Intel NUC 13 Pro sunt compatibile cu tehnologia Intel vPro Enterprise îți oferă încrederea că datele și dispozitivele tale sunt protejate de amenințările cibernetice prin criptare hardware, autentificare multifactor și actualizări automate. De asemenea, ai inclusiv posibilitatea de a monitoriza și controla Mini PC-urile la distanță, folosind soluții precum Intel Active Management Technology sau Intel Endpoint Management Assistant. Totuși, trebuie menționat că doar unele modele de Intel NUC 13 Pro beneficiază și de tehnologia Intel vPro Enterprise, așa că ar fi bine să verifici înainte de a planifica o achiziție.

Opțiunile de conectivitate sunt generoase

Opțiunile de conectivitate sunt generoase

Fiabilitate

Mini PC-urile Intel NUC 13 Pro promit o funcționare neîntreruptă (24/7) și o durată de viață de aproximativ cinci ani. De asemenea, ele vin cu garanție de trei ani.

În concluzie, dacă ești în căutarea unui Mini PC care să-ți ofere și performanță, și securitate, și versatilitate, Intel NUC 13 Pro se conturează a fi o alegere excelentă pentru orice companie, oricât de mică sau de mare.

Reclamă

Intel NUC 13 Extreme: Ideal pentru gamerii atenți la design?

În paralel cu Mini PC-urile Intel NUC 13 PRO, compania oferă și un alt tip de minicalculator cu nume similar, Intel NUC 13 Extreme, dar destul de diferit atât în concepție, cât și ca design și public țintă. Acesta este un PC de gaming compact, dar puternic, ce ar putea reprezenta soluția ideală pentru pasionații de jocuri. Fiind cel mai performant kit Intel NUC de până acum, poate fi personalizat cu procesoare din generația a 13-a Intel Core, memorie DDR5 și plăci grafice de dimensiuni mari. Iată punctele forte ale Intel NUC 13 Extreme și motivele pentru care s-ar putea să vrei unul:

Intel NUC 13 Extreme este creat pentru gaming

Intel NUC 13 Extreme este creat pentru gaming

Procesor foarte puternic, de ultimă generație

Toate kiturile Intel NUC 13 Extreme sunt echipate cu procesoare Intel Core din generația a 13-a. Acestea sunt cele mai noi procesoare ale companiei, oferind performanțe de top atât în jocuri, cât și în aplicații. Pe calculatoarele Intel NUC 13 Extreme, poți alege dintre modelele 13th Gen Intel Core i9, i7 sau i5. Acestea folosesc o arhitectură hibridă, pot avea până la la opt nuclee de performanță și șaisprezece nuclee de eficiență, și pot atinge viteze maxime de 5,8 GHz, în funcție de model.

Suport pentru plăci video puternice, de dimensiuni mari

Deși placa de bază din kitul Intel NUC 13 Extreme este una de mici dimensiuni, kitul în sine (șasiul, dacă mă pot exprima astfel) nu te limitează deloc, oferindu-ți posibilitatea de monta orice placă video, oricât de mare și puternică ar fi. Mai exact, spațiul oferit îți dă opțiunea de a monta o placă video cu o înălțime de până la trei sloturi și o lungime de maxim 12 inchi. Acest lucru îl face să fie o alegere excelentă pentru orice gamer sau creator de conținut care are nevoie de multă putere grafică, nu doar de un procesor rapid.

Intel NUC 13 Extreme suportă plăci video de dimensiuni mari

Intel NUC 13 Extreme suportă plăci video de dimensiuni mari

Compatibilitate cu hardware modern

Pe lângă procesor și placă video, Intel NUC 13 Extreme oferă suport și pentru alte componente hardware moderne și puternice. De exemplu, pe Intel NUC 13 Extreme, ai la dispoziție un slot PCIe 5.0 x16 pentru placa video, poți folosi memorie RAM DDR5 (maxim 64 GB) și ai opțiunea de a atașa trei unități SSD (un port PCIe 4.0 x4 NVMe legat la CPU, două porturi PCIe 4.0 x4 NVMe sau SATA 3 legate la chipset). Toate acestea ar trebui să îți confirme faptul că vei avea parte de o experiență de gaming fluidă și rapidă, fără laguri, în orice joc.

Reclamă

În plus, Intel NUC 13 Extreme este extrem de generos și în ceea ce privește conectivitatea și porturile oferite. Printre altele, merită menționat că ai la dispoziție două porturi Ethernet de 10 Gbps și 2,5 Gbps, două porturi Thunderbolt 4, opt porturi USB 3.2 Type-A și un port USB 3.2 Gen2x2 Type-C frontal.

Intel NUC 13 Extreme oferă componente hardware moderne

Intel NUC 13 Extreme oferă componente hardware moderne

SUGESTIE: Pentru a te familiariza cu beneficiile aduse de platformele cu memorie DDR5, citește analiza noastră: DDR4 vs. DDR5: Ar trebui să faci upgrade?.

Aspect deosebit și design termic nou și silențios

Intel ne spune că NUC 13 Extreme a fost conceput și construit și pe baza unui design termic nou. Acesta este o variantă îmbunătățită față de modelele anterioare (NUC 12), venind cu optimizări în ceea ce privește fluxul de aer, astfel încât temperaturile să rămână scăzute chiar și în timpul sesiunilor intense de gaming. De asemenea, ventilatoarele sunt mai silențioase și mai eficiente, iar designul carcasei face ca fluxul de aer să fie mai bun. Și pentru că tot am menționat carcasa, aceasta are un aspect mai elegant și mai minimalist față de trecut, precum și iluminare RGB personalizabilă pe partea frontală, lucru ce ar trebui să fie pe placul multora.

În final, sunt de părere că, dacă vrei un PC de dimensiuni relativ mici, dar care să fie foarte puternic, Intel NUC 13 Extreme este o alegere excelentă. Având în vedere opțiunile de configurare, suportul pentru tehnologii moderne și posibilitatea de a monta orice placă video pe el, cred că este ideal pentru gameri, dar și pentru creatorii de conținut care pun preț nu doar pe performanțe, ci și pe design și pe spațiul ocupat de calculatoarele lor.

NOTĂ: ASBIS este distribuitor autorizat INTEL. Produsele Intel NUC din acest articol sunt disponibile prin partenerii ASBIS Romania.

Ce părere ai despre Intel NUC 13 Pro și Intel NUC 13 Extreme?

Acum știi mai multe despre aceste două noi Mini PC-uri create de Intel. Știi care este audiența fiecăruia, știi ce oferă, și cred că știi deja dacă vrei unul. 🙂 Deci, ce părere ai despre ele? Ți se par interesante? Ai nevoie de o linie de calculatoare Intel NUC 13 Pro pentru compania ta sau cauți un Intel NUC 13 Extreme pentru gamerul din tine? Nu uita că poți lăsa oricând un comentariu în secțiunea de mai jos și, până data viitoare, îți mulțumesc pentru că ai citit acest articol.

Descoperă: Divertisment Productivitate Blog Hardware și sunete Windows