Kingston DataTraveler microDuo 3C - stick de memorie dual cu USB Type C și USB 3.0

Kingston DataTraveler microDuo 3C - stick de memorie dual cu USB Type C și USB 3.0
Rating

USB Type-C are o tracțiune din ce în ce mai mare în industria tehnologiei, fiind folosit pe un număr crescând de smartphone-uri, tablete și ultrabook-uri. Chiar și unele laptop-uri de gaming includ un port USB Type-C. Acesta este mic, foarte rapid și poate fi folosit și pentru a îți încărca dispozitivele. Dar, vine cu o provocare: nu-l poți folosi împreună cu stick-urile de memorie tradiționale, care funcționează pe vechiul port USB. Pentru a răspunde acestei provocări, compania Kingston a lansat familia de stick-uri DataTraveler microDuo 3C, care oferă atât un port USB 3.0 clasic cât și un port USB Type-C. Astfel, poți conecta același stick de memorie la un smartphone ori o tabletă cu USB Type-C cât și la calculatoare cu un port USB 3.0. Află părerea noastră despre acest stick, din acest review:

Reclamă

Despachetare și caracteristici hardware

Pachetul în care vine Kingston DataTraveler microDuo 3C este extrem de simplu: este un plic de plastic în care găsești stick-ul și un carton pe care sunt tipărite cele mai importante facilități și caracteristici ale acestui dispozitiv de stocare.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Nu există un manual de utilizare oferit și nici un disc de suport, deoarece nu este nevoie. Dispozitivul în sine este foarte mic, având 29,94 x 16,60 x 8,44 mm în lungime x lățime x înălțime. Poți vedea cu ușurință în poza de mai jos că acest stick de memorie dual are două capete: unul de tip USB Type-C și altul de tip USB Type A, cunoscut și drept USB 3.0. Capătul cu USB Type-C este acoperit de un capac de plastic care-l protejează de depunerile de praf, zgârieturi și accidente.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Kingston DataTraveler microDuo 3C are și o gaură de prindere care ușurează atașarea unității flash alături de cheile tale și transportarea în buzunar, împreună cu ele. Dar, dacă faci asta, capătul cu USB 3.0 rămâne neprotejat și poate fi zgâriat cu ușurință. Ne-ar fi plăcut să avem protecție pentru ambele capete ale acestui stick, nu doar pentru unul din ele.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Kingston DataTraveler microDuo 3C este disponibil în patru capacități de stocare: 16 GO, 32 GO, 64 GO și 128 GO. Varianta cu 16 GO oferă o viteză de scriere de 100 MO/secundă și una de citire de 10 MO/secundă. Celelalte variante oferă o viteză de scriere de 100 MO/secundă și una de citire de 15 MO/secundă. Dispozitivul poate funcționa la temperaturi care variază între 0°C și 60°C. De asemenea, are și o garanție de cinci ani. În ceea ce privește compatibilitatea, Kingston DataTraveler microDuo 3C merge cu aproape orice sistem de operare: Windows 7 până la Windows 10, Mac OS X, Linux, Android, Windows 10 Mobile și Chrome OS.

Dacă vrei să afli specificațiile oficiale, citește această pagină a produsului: DataTraveler microDuo 3C.

Experiența de utilizare a Kingston DataTraveler microDuo 3C

Ne-a interesat Kingston DataTraveler microDuo 3C deoarece ne doream un stick de memorie USB care merge cu smartphone-urile și tabletele noastre, dar și cu calculatoarele pe care le folosim. Pentru acest review, am testat versiunea cu 16 GO spațiu de stocare, care ar trebui să fie puțin mai lentă decât celelalte disponibile în aceeași familie.

Am folosit stick-ul pe smartphone-urile Google Nexus 6P și Microsoft Lumia 950. A mers foarte bine pe ambele. Android și Windows 10 Mobile nu au avut probleme în a detecta și lucra cu acest stick de memorie. De asemenea, ne-a fost foarte ușor să transferăm fișiere între smartphone-urile, tabletele și calculatoarele noastre.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Capătul cu portul USB 3.0 este util pe calculatoarele desktop, inclusiv pe cele mai vechi cu porturi USB 2.0. Singurul neajuns este că, pe USB 2.0 scade mult viteza de transfer, din cauza limitărilor acestui standard.

După câteva zile de utilizare DataTraveler microDuo 3C a devenit modalitatea noastră favorită pentru tansferul de fișiere între smartphone și PC. De exemplu, dacă mergi într-o vacanță și faci multe poze și filme pe smartphone, sincronizarea lor printr-un serviciu de stocare în cloud (Google Drive, OneDrive, Dropbox) poate fi lentă. Dacă nu ai răbdare și vrei să le transferi cât mai repede cu putință, acest stick de memorie este perfect.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Kingston DataTraveler microDuo 3C este un dispozitiv de stocare de mici dimensiuni, care se poate conecta atât la smartphone-uri și tablete cu USB Type-C cât și la PC-uri cu porturi USB 2.0 sau USB 3.0. Flexibilitatea este punctul forte al acestui dispozitiv.

Reclamă

Performanța în teste sintetice

Kingston DataTraveler microDuo 3C ni s-a părut a fi un stick de memorie suficient de rapid pentru nevoile noastre dar am vrut să facem și niște măsurători pentru a vedea dacă sunt confirmate promisiunile Kingston în ceea ce privește viteza de transfer a datelor. Prima dată am testat portul USB Type-C de pe stick-ul Kingston DataTraveler microDuo 3C cu 16 GO spațiu de stocare, folosind aplicația de testare CrystalDiskMark. Această versiune de stick promite o viteză de scriere de 100 MO/secundă și una de citire de 10 MO/secundă. Așa cum se vede mai jos, Kingston livrează ceea ce promite și acest stick este puțin mai rapid decât este promis în ceea ce privește viteza de citire a datelor.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

De asemenea, am transferat folosind Windows 10, un fișier de 1,44 GO. Viteza de scriere a datelor a fost în jur de 9,45 MO/secundă.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Am repetat aceleași teste pe portul USB Type A sau USB 3.0 al acestui stick. Vitezele oferite de Kingston DataTraveler microDuo 3C în CrystalDiskMark au fost mai bune, mai ales viteza de scriere a datelor.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Am transferat apoi același fișier de 1,44 GO, prin intermediul File Explorer din Windows 10. De data asta, viteza de scriere a fost de 11,5 MO/secundă - o creștere binevenită.

Kingston DataTraveler microDuo 3C
Kingston DataTraveler microDuo 3C

Vitezele de scriere și citire a datelor oferite de Kingston DataTraveler microDuo 3C sunt suficiente pentru nevoile majorității utilizatorilor. Dacă nu ai nevoie să transferi foarte multe fișiere mici, într-un singur transfer, vei fi mulțumit de viteza oferită.

Pros și contra

Kingston DataTraveler microDuo 3C are multe atuuri:

  • Este mic și ușor de transportat
  • Capătul cu USB Type-C este protejat de un capac de plastic
  • Este ușor de folosit atât pe smartphone-uri cu USB Type-C cât și pe PC-uri cu USB 3.0 sau 2.0
  • Este compatibil cu toate sistemele de operare importante
  • Este unul dintre puținele stick-uri de memorie duale de piață
  • Are un preț rezonabil

Există și câteva neajunsuri:

  • Capătul cu portul USB 3.0 nu este protejat
  • Viteza de scriere a datelor este mai mică decât a altor stick-uri USB 3.0
  • Este ușor de pierdut din cauza mărimii sale
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Kingston DataTraveler microDuo 3C este un dispozitiv de stocare mobil și foarte flexibil, care va corespunde nevoilor multe utilizatori de gadget-uri și dispozitive moderne cu porturi USB Type-C. De asemenea, este alegerea perfectă și pentru utilizatorii de ultrabook-uri foarte noi care tind să aibă foarte puține porturi, uneori doar un singur port USB Type-C. Faptul că îl poți conecta la aceste dispozitive cât și la calculatoare clasice cu porturi USB 2.0 sau USB 3.0 reprezintă un foarte mare atu. În plus, prețul său nu este unul exagerat iar compatibilitatea cu diversele sisteme de operare existente pe piață este excelentă. Singurul său neajuns important este că viteza de scriere a datelor este mai mică decât cea oferită de stick-urile de memorie USB 3.0.

Descoperă: Productivitate Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows