Review Kingston DataTraveler Elite G2: un stick USB 3.1 durabil!

Review Kingston DataTraveler Elite G2: un stick USB 3.1 durabil!
Rating

Memoriile USB tind să fie dispozitive plictisitoare. Le folosim pentru transferuri rapide de date și le vrem cât mai ieftine cu putință. Din această cauză, calitatea celor mai multe dispozitive de acest gen este destul de scăzută, iar durabilitatea lor nu este ceva cu care să te lauzi. Kingston este unul dintre puținii producători care continuă să investească în această nișă și încearcă să livreze produse de calitate foarte bună la prețuri rezonabile. Am testat recent Kingston DataTraveler Elite G2. Este un stick de memorie USB cu o carcasă din zinc, care ne-a impresionat cu calitatea construcției. Dacă vrei să afli cât de rapidă este aceasta memorie și dacă este o alegere bună pentru tine, citește această recenzie:

Reclamă

La ce este bun Kingston DataTraveler Elite G2?

Această memorie USB este o alegere bună pentru:

  • Utilizatorii care vor un stick de memorie USB cu suport pentru USB 3.1
  • Persoanele care vor o memorie USB rapidă
  • Utilizatorii care vor un dispozitiv de stocare durabil

Pro și contra

Kingston DataTraveler Elite G2 are următoarele plusuri:

  • Calitate foarte bună a construcției și o carcasă din zinc
  • Viteze de citire și scriere peste cele promise în caracteristicile oficiale
  • Compatibilitate cu toate sistemele de operare moderne

Singurul neajuns este prețul său puțin mai ridicat decât al altor dispozitive similare. Poți găsi alternative mai ieftine dar majoritatea lor nu oferă o calitate a construcției la fel de bună.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Kingston DataTraveler Elite G2 oferă tot ce-ți dorești de la o unitate de stocare USB: este disponibilă cu spațiu de stocare până la 128 GO, este construită din materiale durabile, are o garanție de 5 ani și viteze mai mari decât cele promise de Kingston. Există și alternative puțin mai ieftine dar acestea nu-ți vor oferi o calitate la fel de bună a construcției. Dacă nu ai o problemă în a plăti puțin mai mult, Kingston DataTraveler Elite G2 este un stick de memorie USB pe care-l vei aprecia.

Despachetarea Kingston DataTraveler Elite G2 și caracteristicile hardware

Pachetul în care vine Kingston DataTraveler Elite G2 este cât se poate de simplu: tot ce primești este stick-ul într-un pachețel din carton pe care sunt tipărite cele mai importante caracteristici ale sale.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Când îl despachetezi, poți vedea și simți carcasa din zinc. Este rezistentă la șocuri și la apă, părând foarte durabilă când o atingi. Dar, nu este clar ce standard de rezistență la apă acomodează. Cel mai probabil va rezista unor stropi de ploaie ori atunci când verși puțină apă, dar nu mai mult de-atât. Capacul de la Kingston DataTraveler Elite G2 este amovibil astfel încât să-l poți demonta și introduce stick-ul în porturi și dispozitive USB.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Kingston DataTraveler Elite G2 este o memorie USB 3.1 care funcționează și pe sisteme cu vechiul port USB 2.0. Este disponibilă în trei variante de stocare: 32 GO, 64 GO și 128 GO. Am primit în teste versiunea cu 128 GO. Acest dispozitiv oferă 180 MO/secundă pentru viteza de citire și 50 sau 70 MO/secundă pentru cea de scriere, în funcție de varianta pe care o ai. Cea mai lentă este varianta cu 32 GO spațiu de stocare, iar cele mai rapide sunt cele de 64 și 128 GO. Dimensiunile sale sunt standard pentru un stick de memorie USB: 59,37mm x 18,98mm x 10,8mm în lungime, lățime și grosime. Greutatea sa este destul de redusă, de doar 44 grame.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Kingston DataTraveler Elite G2 este compatibil cu toate sistemele de operare moderne, de la Windows la Mac OS X, la Linux și Chrome OS. Poate fi utilizată la temperaturi între 0 și 60 de grade Celsius. De asemenea, poate fi păstrată la temperaturi de la -20 la 85 de grade Celsius.

Pentru a-ți oferi o experiență cât mai satisfăcătoare, Kingston DataTraveler Elite G2 are și o garanție de cinci ani.

Dacă vrei să verifici caracteristicile hardware oficiale ale acestui produs, vizitează: Kingston DataTraveler Elite G2.

Reclamă

Kingston DataTraveler Elite G2: experiența de utilizare și performanța în teste

Nu sunt foarte multe lucruri de spus despre experiența de utilizare oferită de Kingston DataTraveler Elite G2. Este un dispozitiv simplu, care merge așa cum te aștepți. Am introdus această memorie în sisteme cu Windows și Ubuntu Linux, funcționând imediat în ambele sisteme de operare. Pentru versiunea cu 128 GO spațiu de stocare, Windows raportează un spațiu disponibil de 115 GO.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Ledul de pe partea superioară a Kingston DataTraveler Elite G2 este util pentru a-ți spune când se citesc ori se scriu date pe această unitate de stocare, astfel încât să nu o scoți într-un moment inoportun. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, citește acest ghid: Cum scoți în siguranță un stick de memorie și alte dispozitive de stocare.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Pentru a măsura viteza lui Kingston DataTraveler Elite G2, am transferat mai întâi un fișier de 27 GO de pe un Lenovo Legion Y520 pe stick și înapoi. Windows 10 a raportat o viteză medie de scriere pe Kingston DataTraveler Elite G2, de 88 MO/secundă. Este mai mult decât cei 70 MO promiși de Kingston în caracteristicile oficiale ale produsului.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Când am citit același fișier de pe Kingston DataTraveler Elite G2 și l-am mutat pe laptop, Windows 10 a raportat o viteză medie de citire de 309 MO/secundă. Din nou, este peste cei 180 MO promiși de Kingston, ceea ce este foarte bine.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Apoi am folosit CrystalDiskMark pentru a avea și date dintr-un benchmark. Din nou, vitezele secvențiale pentru scriere și citire au fost peste cele promise de Kingston. Dar, valorile pentru alte tipuri de operații au fost mai mici.

Kingston DataTraveler Elite G2
Kingston DataTraveler Elite G2

Suntem satisfăcuți de calitatea construcției oferită de Kingston DataTraveler Elite G2, viteza și performanțele de care a dat dovadă.

Care este părerea ta despre Kingston DataTraveler Elite G2?

Acum știi părerea noastră despre memoria de stocare USB 3.1 Kingston DataTraveler Elite G2 și cum a performat în teste. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta. Ești interesat(ă) să-l cumperi? Dacă ai deja această unitate de stocare, spune-ne despre experiența ta de utilizare. Comentează și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows